Имоти в град Солун

Недвижими имоти в град Солун. Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти, вили.

Солун е най-големият град в областМакедония и често е наричан северната столица на Гърция. Според легендата, Солун (на гръцкиTессалоники) е основан от гръцкия цар Касандър в чест на неговата жена Tессалоники. Тогава той изобщо не е подозирал, че градът ще придобие такава популярност и ще получи статут на град с развита инфраструктура.
 
Закупуването на
недвижими имоти в Солуне изгодна инвестиция.
Освен за почивка и живеене, ще имате възможност и за отдавате под наем на туристи, които обожават Гърция.
Също така, жителите на града имат изключително положително отношение към нови съседи. Толерантността, добротата и търпението на гърците е заложенов техните история, бит и култура. Гръцкият народ е трябвало да се научи да живее рамо до рамо с различни етноси при различни условия.
По отношение на удобството, Солун е идеалното място за живеене.
Градът е известен със своето пристанище.То се класира на второ място в страната по оборот на товари и е от голямо значение за нейното развитие. Морският транспорте силно развит още от древността.Фериботните превози свързват града с гръцките островии с други страни. Разположението на сградите и забележителностите в града приканва към разходки и любими занимания.
Местните власти започнаха строителство на подземно метро. С негова помощ транспортната инфраструктура в Солун ще бъде още по-ефективна.

Солун – градът на пътуващите

Солун еотличен избор за живеене за хората, които обичат да пътуват или чиято работа е свързана основно с полети.
От международно летище „Македония“ ежедневно се извършват полети до всяка точка на света.
Солуне вторият по големина и важност бизнес и индустриален център след столицата. В него има много фармацевтични, тютюневи и хранителни предприятия.

Този град се смята за културната столица на Гърция.
Тойизобилстваот паметници на раннохристиянската и византийската архитектура, които са част от списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Такива са храмът на Димитрий Солунски, триумфалната арка на Галерий, Ротондата, църквата Света София, Църквата на Светите Апостоли, Света Богородица Неръкотворна, Църквата Свети Пантелеймон, Църква Хосиос Давид и други.Бялата кула е основната архитектурна забележителност на града.



Разнообразните конкурси, фестивали, концерти и събития допълват културния живот на жителите и посетителите на Солун.
Тук през 1960 г. се провежда първият международен филмов фестивал.
Всяка година градът е домакин и на международен търговски панаир.За любителите на пазаруването това е голям плюс в полза на закупуването на недвижими имоти в Солун.  Пазаруването в града е замайващ коктейл от витрини, модни бутици, световно известни марки, безкрайни специални оферти, намаления, акции, необичайни стоки и подаръци.

Солун е младежки град.Той е насочен към организиране на различни мероприятия за младите хора.С това си спечелва признанието за "младежка столица на Европа 2014".

Славата на нощния му живот е известна дори извън пределите на Гърция. Тук се намират разнообразни клубове - Club Vogue, Club House, Limani Rock&Roll, Matter Club, Minibar. Градът предлага барове, дискотеки и забавления, подходящи за всеки вкус и темперамент. Солун всяка вечер се съживява и става все по-весел и многолюден. В него отсядат хора от различни краища на Гърция и чужбина.
Всички тези предимства правят града все по-популярен и привлекателен за живеене. Ето защо инвестициите в недвижими имоти в Солун няма да загубят своята висока стойност.

Предимствата на Солун при избора на недвижими имоти в Гърция са много:

l    На първо място е развитата му инфраструктура.

l    Тук се намират два големи университета - „Аристотелус“ и „Македония“, които са сред най-добрите университети на Балканите.

l    Крайбрежната алея на Солун е най-дългата плажна ивица в Европа. Тя е подходяща за разходки и спорт.

l    В града има много музеи, църкви, храмове.

l    Огромен брой големи магазини, барове, кафенета, таверни.

l    Богата история и голям брой архитектурни паметници.

l    И не на последно място - атрактивно местоположение. Солум се намира в близост до Халкидики.

Предлагаме да разгледате предградията на Солун, където можете да се закупите недвижими имоти на разумни цени:

Недвижимиимоти в Перея

Перея е разположена на Егейско море. Тя има добре развита инфраструктура, но цените на имотите тук са значително по-ниски, отколкото в Солун.

Недвижимиимоти в Неи Епиватес

Неи Епиватес е рязположен в близост до село Перея. Трудно да се определи  къде завършва едното населено място и започва другото . На крайбрежната алея в Неи Епиватес има голям брой кафенета, барове, ресторанти и механи, където можете да прекарате времето си. Красивите плажове, модните магазини и огромният избор от недвижими имоти на ниски цени правят Неи Епиватес отличен избор.

Недвижимиимоти в Агиа Триада

Агиа Триада е малко туристическо предградие.  То се намира след Перея и Неи Епиватес. То притежава добре развита туристическа инфраструктура. Има красива алея и цените на атрактивните недвижими имоти са по-ниски, защото е най-отдалечено от Солун. Покрай селото минава магистрала която свързва тези райони с летището на Солун и самия град. Това прави разстоянието до централните части на Солун почти незабележимо.

Недвижими имоти в Миханьона
Престижното крайбрежно село Миханьона е чудесен вариант за покупка на недвижими имоти.  То по-скоро прилича на малък град, в който има всичко - магазини, кафенета, болници и великолепна крайбрежна зона на Егейско море!

Недвижими имоти в Неа Иракли

Нея Иракли е това, от което се нуждаете ако мечтаете за къща на полуостров Халкидики, която в същото време да е близо до Солун.
Тук  има много гърци, които си купуват имоти, за да прекарват повече време близо до морето. Мястото е уютнои разполага с развита инфраструктура. Има най -добрите рибни таверни в региона, предпочитани от гръцките знаменитости, са тук. Морето е чисто, а цените са приличните недвижими имотиса отлични. Трябва да се има предвид, че Неа Иракли е курортно селище. През зимните месеци ще можете да се насладите на пълна тишина и спокойствие, които толкова много липсват в оживените градове!

В предградията на Солун имотите са атрактивна инвестиция, която бързо се възвръща.

Абонамент за бюлетин