Пътуването из Гърция ще бъде още по-удобно за пътниците на Emirates

Благодарение на споразумението за споделяне на полети между Emirates и AEGEAN, което влезе в сила само преди няколко дни, клиентите на Дубайския авиопревозвача ще могат да летят с един билет до още осем гръцки града: Солун, Корфу, Родос, Ираклион, Миконос, Дедеагач, Тира и Ханя.

От есента на 2022 г. ще влезе в сила споразумението за партньорство за споделяне на полети, подписано по-рано между една от най-големите авиокомпании в света Emirates и Aegean Airlines S.A., лидерът във въздушния транспорт в Гърция. Споделянето на полети ще позволи на въздушния превозвач на Обединените арабски емирства (ОАЕ) да обслужва успоредно с местния лидер 8 направления в страната от летището в Атина. Благодарение на това резервирането на места за полети по направления като Солун, Корфу, Родос, Ираклион, Миконос, Александруполис, Тира и Ханя ще стане много по-лесно. Освен това често пътуващите ще се възползват от партньорството поради унифицирането на правилата за багажа.

В допълнение към факта, че споделянето на полети ще опрости полетите в Гърция, AEGEAN ще започне да обслужва маршрута Атина-Дубай-Атина тази есен. Вече можете лесно да резервирате полети в Гърция и от Гърция до Обединените арабски емирства на официалните уебсайтове на Emirates и Aegean Airlines S.A. и чрез акредитирани туристически агенции на двете страни.

През октомври споразумението за споделяне ще разшири възможностите за полети не само между Гърция и ОАЕ, но и от Атина до Европа и Съединените американски щати. По-специално, Emirates и AEGEAN ще изпълняват съвместно полети до Белград, Букурещ, Неапол, както и до летища в Ню Йорк. Джон Ф. Кенеди и Нюарк. По данни от открити източници маршрутите ще се обслужват от самолети Боинг 777.

Към август 2022 г. Boeings на Emirates вече изпълняват 12 полета седмично от Атина. Що се отнася до дестинациите за споделяне на кодове, в момента се работи за координиране и получаване на регулаторни одобрения. Веднага след като формалностите бъдат уредени, Emirates ще направи още една стъпка към безспорното световно лидерство в организирането на редовен въздушен транспорт между и вътре в континентите. По този начин, като се вземат предвид споразуменията за споделяне на кодове и междулинейните партньорства на компанията, географията на полетите на Emirates покрива възможно най-пълно 5 континента. Важното е, че с такава широка география услугата остава постоянно на високо ниво, дори на фона на някои доста известни партньори.

Абонамент за бюлетин