Строителството на 200-метровата кула Riviera Tower ще стартира през 2022 г. (проект Ellinikon)

Riviera Tower е многоетажна жилищна сграда, която ще бъде построена като част от проект Ellinikon от строителната компания Lamda Development. Проектът, в който ще се инвестират 350 милиона евро, ще започне да се изпълнява до края на годината - предприемачът е получил всички необходими разрешителни. В речта си Одисеас Атанасиу, управляващ директор на компанията, подчерта, че по план до 30 март 2026 г. първите собственици на недвижими имоти в Riviera Tower ще получат ключовете си и ще могат да се нанесат. И това въпреки факта, че първите няколко етажа на 200-метровия гигант ще започнат да се строят едва през 2023 г.

На събитието, посветено на стартирането на проекта Riviera Tower, присъства министър-председателят на Гърция. Кириакос Мицотакис напълно подкрепи инициативата, като отбеляза, че в бъдеще проектът не само ще може да привлече местни инвестиции в Ellinikon, но и ще има положително въздействие върху растежа на туристическия поток.

Кириакос Мицотакис на събитието говори не само за перспективите, но и за последствията от „голямото строителство“ в Ellinikon. Така че, според него, проектът, още в началния етап, е повлиял на ценообразуването на пазара на недвижими имоти в района - цените на жилищата са се повишили рязко. Ето защо, за да могат възможно най-много хора да имат възможност да се заселят в южните предградия на Атина, скоро ще бъде пусната система от субсидии от Lamda Development и банките под формата на удължени споразумения за заем. Що се отнася до това кой ще има право на субсидия и при какви условия, все още е рано да се каже - много променливи все още не са ясни и трябва да бъдат доразвити.

Не е изненадващо, че интересът към обещаната програма за субсидиране е доста голям. Факт е, че вече стана известно колко ще струват квадратните метри - на етап предварителни продажби става дума за сумата от 5-6 хиляди евро на квадратен метър. Разбира се, тъй като територията на бившето летище в Атина се застроява, цената ще расте пропорционално с развитието на инфраструктурата.

За четвъртото тримесечие на 2022 г. е известно, че освен 200-метровата Riviera Tower, в Ellinikon ще бъдат построени поне още хиляда имота. Най-голямата концентрация на жилищни сгради, според проектната документация, е предвидена в района над булевард Посейдонос. Ключовият строителен предприемач в района Lamda Development се зае сериозно с превръщането на една не толкова просперираща част от предградията на столицата в модерен морски курорт с модерни сгради и всичко необходимо както за комфортен живот, така и за незабравима почивка.

„Голямото строителство“ в Ellinikon е в разгара си и няма намерение да свършва, въпреки че цената на имотите в района непрекъснато расте, интересът на инвеститорите не стихва, тъй като обявените 5-6 хил. евро на квадратен метър са съвсем съпоставими с цените в много по-отдалечените предградия на гръцката столица. .Освен това към строящите се сгради в Ellinikon активно се интересуват и чужденци, които искат да закупят имот в Гърция.

Официален сайт на проекта: theellinikonrivieratower.com

Абонамент за бюлетин