10 обещаващи мащабни строителни проекта, одобрени през 2022 г

Департаментът за опазване на околната среда на Кипър през 2022 г. подписа документи за стартиране на редица удивителни по мащаб и оригиналност проекти. Сред първите десет най-интересни, са проекти на пристанище, паркове, жилищни комплекси, хотели и офис сгради. Реализацията на проектите ще допринесе значително за развитието на туристическия, миграционния и инвестиционния потенциал на островната държава.

Нови съоръжения и ремонт в пристанището на Ларнака. Обновеното пристанище, известно в страната като Ларнака Марина, струва на страната 1,2 милиарда евро. На площадката между петролните терминали и кея Finikoudes се проведе мащабен ремонт: бяха открити ресторант и кафене с детска площадка, появи се голям паркинг, настилката на пътеките беше обновена и качеството на уличното осветление беше значително подобрено. Има също планове за изграждане на редица хотели, апартаменти, жилищни комплекси, както и работа по разширяване на пристанищния басейн, изграждане на складови докове и административни сгради.

Mandarin Park: шестнадесететажен център с 36 апартамента, офис и търговски помещения в Лимасол. Кулата, висока около 72 метра, ще замени Mairoza - на кръстовището на Ambelakion и Georgiou A'.

Галерията в Лимасол: още един пробив на годината. „Галерия” се изгражда буквално на 90 метра от морето – на брега. Освен това в небостъргача с височина 76 метра ще има само 14 апартамента, останалата част от площта ще бъде предназначена за офиси с панорамни прозорци, ресторанти и фитнес зала с басейн.

Ренесансът в Лимасол е планиран да бъде завършен до 2024 г. Пететажната сграда, разположена на Пану Соломониди, ще може да побере около 400 жители в апартаменти, както и още около сто - служители на офиси и обслужващи заведения, които ще отворят в Ренесанса.

Walton Tower: офис кула в Лимасол в района Zakaki. Сградата ще побере повече от дузина офиси и няколко магазина, които според стратегията на предприемачите и инвеститорите ще помогнат за привличането на повече бизнес в района и по този начин ще повлияят на икономическото му развитие.

В Платрес през 2022 г. стартира проектът за здравеопазване и жилищен комплекс Guru. Бюджетът за строителството е 30 млн. Конструктивно комплексът ще се състои от 7 различни по височина сгради, сред които освен къщи, хижи и вили ще има спа центрове, столови, офис сгради и фитнес.

В Героскипу строителството на нов първокласен хотел е в разгара си. Петзвездният хотел, наречен от пресата "архиепископски" заради местоположението си върху парцел, собственост на Кипърската православна църква, ще има 8 етажа и градина на покрива за комфортен и безопасен престой на гостите. Разбира се, четиридесетметровата сграда ще разполага с всичко необходимо за комфорта на гостите: СПА центрове, ресторанти, кафенета, фитнес зали, перални, стая за масаж, сауна, басейн и др.

В предвидения за изграждане жилищен комплекс в село Мазотос проектът предвижда 100 жилищни единици и собствени пречиствателни съоръжения. Предприемачът обещава да се погрижи за всички аспекти на комфортното живеене в новия комплекс, включително да има достатъчно места за почивка и места за паркиране.

В Пила започнаха да строят цял курорт, който е поразителен по мащаб. В проекта има 14 сгради, като най-високите са високи 18,7 метра. Общата площ ще бъде достатъчна за отваряне на СПА център с няколко басейна, сауни, фитнес зали, заведения за услуги, както и офиси - за тези, които искат да работят на такова живописно място.

Mackenzie Tower: друга кула в Ларнака, която ще побере 57 семейства. Общата площ на новата сграда е повече от 2500 кв. м: достатъчно за басейн и за отлична вътрешна инфраструктура както за жителите, така и за техните гости.

Снимка: philenews.com

Абонамент за бюлетин