Управление на имотите в Гърция

Управление  на имотите в Гърция

След приключването на всичките формалности, вие ставате щастлив собственик на една частица в Гърция и какво следва?

Повечето компании се разделят с клиента и едва ли някога се срещат отново. Но вие все още трябва да се закупите мебели, свържете телефон и  интернет, дори може да искате да си направите ландшафтен дизайн или да построите малък външен басейн, да се запознаете с местните традиции ... И кой ще се грижи за къщата във вашето отсъствие и ще почисти преди пристигането ви?
Grekodom Development  решава  всички тези въпроси и повече, тъй като основната цел на всичките компании в Mouzenidis Group е да направят вашето запознанство с Гърция приятно и комфортно.

Следпродажбени услуги на нашата компания:

 • грижи за вашия имот (проветряване, проверка за безопасност, почистване, както посочено в договора, и т.н.);
 • плащания за комунални услуги;
 • необходими домакински работи;
 • информиране на  собственика за състоянието на имота;
 • помощ при наемането на персонал;
 • подобрение на дома и парцела;
 • съдействие при придобиване на обзавеждане, домакински уреди и др.;
 • организация на козметичен или основен ремонт;
 • организация на охрана и монтаж на алармени системи;
 • в случай на авария обаждане на електротехник, водопроводчик и др.;
 • консултации по различни въпроси.

Жилищни услуги за клиенти на Grekodom Development

Отдел за поддръжка (HCS) на  компанията Grekodom  се занимава с  въпроси,  носещи жилищни и комунални характер. Дейността на този отдел е да управлява недвижимите имоти в Гърция, да извършва всички необходими комунални услуги. Нашата компания представлява интересите на клиента в Гърция и прави от неговото име връзка с електрозахранването, водоснабдяването, както и интернета ( по желание).

Начин на плащане

За да може нашата компания да извършва дейности от името на клиенти, изискват  се документи, както например споразумение на  покупка-продажба и пълномощно от името на клиента.  Плащане на сметките могат да се извършват, както с депозит, така и дистанционно - чрез офисите на Grekodom Development и «Музенидис Травел».

Плащане на сметки в Гърция

След извършените дейности  на електронната поща на клиента идват разписки за всяка предоставена услуга.  Оригиналите на тези квитанции ще бъдат депозирани в архивите на нашия централен офис в град Солун. При желание, ще имате достъп до тях по всяко време.

В сметката за ток са включени (изпраща се веднъж на всеки два месеца):

 • месечна абонаментна такса,
 • събиране на боклука,
 • нуждите на общината,
 • данък за телевизията.

В сметката за вода са включени (изпраща на всеки четири месеца в Солун и на всеки шест месеца в района на полуостров Халкидики, размерът се определя според брояча):

 • месечна абонаментна такса,
 • нуждите на общината.

Адрес за доставка на сметките- централния офис Grekodom Development.

Договор за предоставяне на услуги за управление на имоти

За извършване на  всички  следпродажбени услуги, предлагани от Grekodom, със собственика на имота се сключва споразумение за извършените услуги, който постановява техния предмет (списък и количество на услугите), съдържание (права и задължения на страните), както и времето на изпълнение и други типични елементи на официалния документ. Върху основата на този договор, клиентът ни изпраща ключовете на имота.

Предлагаме да се запознаете с  краткото описание на услугите, предоставени в случай на споразумението за управление на имота, както и с ползите и привилегиите на сътрудничеството с нашата компания.

Управлението на недвижими имоти включва елементи, изброени по-долу:

1. Проверка на помещения, водоснабдяване, електричество. Можете лесно да се грижите за своя бизнес у дома, знаейки, че вашия имот в чужбина се посещава веднъж месечно от упълномощен служител на компанията Grekodom Development. Всичките възможни проблеми, в зависимост от тежестта или се елиминират на място или се довеждат до вниманието ви.
2. Уведомление на собственика в случай на проблеми, определянето на разходите за отстраняване на тези проблеми чрез консултация с квалифициран персонал. С ваше съгласие на условията и необходимите разходи всички дефекти ще се коригират.
3. Проветряване на помещението. От дългото отсъствие затворените помещения  страдат от влага и странични ефекти. Едно посещение на месец ще бъде достатъчно, за да се избегнат неприятните миризми и неблагоприятни последици от влага.
4. Плащането на текущи сметки. Плащането на сметките за комунални услуги, както и данъците се извършват своевременно и без допълнително заплащане от 10 евро за всяка сметка, която се изисква при отсъствието на това споразумение.
5. Снимки от състоянието на имота. С подписването на договора, собственикът получава  доклад  със снимки по електронна поща в края на всеки календарен месец.

Цената и условията на договора
Цената на всички тези услуги - 50 евро на месец. Това споразумение може да бъде сключено на минимален срок - шест месеца или една пълна календарна година.

Допълнителни услуги, които могат да бъдат включени в договора:

 •  грижи за недвижимия имот в Гърция
 •  подобрение на дома  след закупуването му
 •  монтаж на алармена система
 •  съединителни услуги за контрол на службите за сигурност
 •  поддръжка и ремонт
 •  грижи за градината и околностите (в зависимост от площта на обекта и броя на дърветата)
 •  почистване и поддръжка на басейни (в зависимост от сезона)
 •  подготовка за пристигането на  собственика(клиентът трябва да уведоми дружеството седмица предварително)
 •  посреднически услуги в  подаването на годишната данъчна декларация
 •  посреднически услуги на счетоводител, нотариус, адвокат, преводач
 •  посреднически услуги в доставката на дизелово гориво и дърва за огрев (клиентът трябва да уведоми дружеството седмица предварително)
 •  посреднически услуги VIP-трансфер.

Всички допълнителни услуги се разглеждат поотделно и  ако е необходимо се включват  в договора.

Свързване с интернет

Нашата компания също така предоставя услуги по  свързване  с интернет.
Има няколко начина:

1) Фиксирана връзка

Терминът  на връзката - около месец. Има два вида на фиксирана връзка:
A. Договор с минимален срок от една година.
B. Договор за период от шест месеца (от 01 юни до 30 септември, плюс месец на новогодишните празници  и месец за Великденските празници.)

При фиксирана  връзка, освен интернет, ще  имате 250 минути безплатни разговори към стационарни и 30 минути към мобилни телефони на месец в Гърция. Както и безплатно caller ID за входящи повиквания и 2 месеца безплатна антивирусна защита

2) Флашка или мини-рутер

 А) Флашка
 Минималния срок на присъединяване - 12 месеца (едновременно свързване до 10 устройства). Максималната скорост на предаване на данни - 21 Mbps с  ограничен максимален обем от 20 GB на месец.

 Б) Мини- рутери
Ограничаване на количеството на информация - 20 GB на месец (всеки допълнителен GB се заплаща допълнително).

3) Сателитен интернет

Този метод се предлага при сключен договор за две години и в  плюс е факта, че оборудването е безплатно. Разходите за връзката се включват  в първата сметка. Минус (за някои може да бъде плюс) - след свършването на месечния обем достъпът напълно спира.

Също така, някой "пакет" предлага неограничено ползване на интернет на разположение от 00:00 до 06:00 часа.

Ако клиентът не желае да сключи  дългосрочен договор за предоставяне на услуги за управление  на имоти, нашата компания осигурява еднократни услуги, при поискване и без подписване на договор. Така например, плащането на сметките за електроенергия ще струва 10 евро.

Ако имате допълнителни въпроси, винаги можете да се консултирате с нашите специалисти.

 От този линк, можете да видите и разпечатате "Договор за предоставяне на услуги, свързани с управлението и спазването на имуществото", който се подписва от частно лице, и "Споразумение за предоставяне на услуги, свързани с управлението и спазването на имуществото", което се подписва от юридическо лице.

 Радвайте се на живота в Гърция и оставете нас да се погрижим за нуждите ви!

Абонамент за бюлетин