Недвижими имоти в Атина

Недвижими имоти в Атина и Атика. Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти и вили.

В югоизточната част на Централна Гърция се намира полуостров Атика, който се явява най-южната точка на континентална Гърция. Атика впечатлява с разнообразие от пейзажи: от едната страна, планини, а от другата страна красиви брегове и плажове. В тази област има голям брой исторически паметници: Храмът на Посейдон на нос Сунио, Маратон, древния храм на Деметра в Елевзина.

Главният град на полуострова и страната е столицата на Гърция, Атина, със славна и древна история. Днес това е мегаполис, който е център на икономическата и културна дейност в страната. Всяка година милиони туристи от цял свят се стичат тук, за да посетят многобройните културно-исторически паметници, като символа на града, Акропола. Гледката към града от него оставя траен отпечатък: белите покриви и синьото небе, а в далечината се вижда морето. Историческият център на Атина е пълен с атракции, музеи и археологически обекти. Незабравими ще останат разходките из тесните улички на стария град  Плака и квартал Монастираки. Тук можете да опитате вкусна кухня в уютната механа или да изберете сувенир. В града има много театри, зимен и летен, открити кинoтеатри.  Нощният живот тук е подходящ за всеки вкус, има безброй барове, клубове и дискотеки. Купувачите могат да правят покупки в модерните търговски центрове, където са събрани най-добрите гръцки и световни марки. Сред отличната инфраструктура на града струва да се отбележи метрото, което се счита за едно от най-красивите в света.

В южната част на Атина се намира Пирея. Някога е бил отделен град, сега се слива с Атина и е считан за един от кварталите. Има много красива крайбрежна алея с кафенета, барове, ресторанти, механи, където можете да опитате прясна риба и морски дарове, докато се наслаждавате на морето. Регионът е особено известен, благодарение на своето пристанище, което е най-голямото в Европа и трето по големина в света. То е водещ център за връзка с редица други пунктове..

Интересни на купувачите на недвижими имоти са крайбрежните райони, като се започва от покрайнините на гръцката столица (области Кавури, Вулягмени, Варкиза, Лагониси, Сарониду и Лаврия). За тези, които обичат горския пейзаж и хладина, по-подходяща Източна Атика. Голям интерес се проявява към имотите и в Западна Атика, например, в облaстта Кинетта, която се намира на брега на морето, а горната му част е заобиколена от борова гора.

 

Абонамент за бюлетин