Недвижими имоти в Атина

Недвижими имоти в Атина и Атика. Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти и вили.

В югоизточната част на Централна Гърция се намира полуостров Атика. Той се явява най-южната точка на континентална Гърция. Атика впечатлява с разнообразие от пейзажи.От едната и страна са разположени живописни планини,а от другата- красиви брегове и плажове. В тази област има голям брой исторически паметници, които представляват интерес на туристите от всички краища на света. Ако решите да купите недвицими имоти в тази част на Гърция на една ръка разстояние от вас ще са Храмът на Посейдон на нос Сунио, Маратон и древния храм на Деметра в Елевзина.

Тук се намира и главният град на полуострова и столица на Гърция – Атина. Той е със славна и древна история. Днес Атина е мегаполис, който е център на икономическата и културна дейност в страната. Всяка година милиони туристи от цял свят се идват тук, за да посетят многобройните културно-исторически паметници. Особен интерес представлява и символът на града - Акрополът. От него гледката към града оставя траен отпечатък в съзнанието на всеки човек. Погледнати от Акропола, белите покриви на сградите в града, кристално синьото небе и в далечината безкрайното море са в пълна симетрия и хармония.

Инвестиции в недвижими имоти в Атина и техните перспективи

От инвестиционна гледна точка закупуването на недвижими имоти в Атина е много перспективно. Историческият център на Атина е пълен с атракции, музеи и археологически обекти, които са магнит за туристите и гостите на града. Впечатляващи и незабравими са и разходките из тесните улички на стария град Плака и квартал Монастираки. Тук можете да опитате вкусна кухня в уютна механа или да изберете сувенир за вашите близки и приятели. В града има зимни и летни театри и открити кинoтеатри.  Нощният живот тук е подходящ за всеки вкус. Атина разполага с безброй барове, клубове и дискотеки. Освен това жителите и гостите на града могат да пазаруват в модерните търговски центрове, на чиято площ са събрани най-добрите гръцки и световни марки. Сред отличната инфраструктура на града е метрото, което се счита за едно от най-красивите в света.

Неадижими имоти в южната част на Атина

В южната част на Атина е Пирея. Отделният някога град сега се слива с Атина и се възприема като един от нейните квартали. Пирея има много красива крайбрежна алея с кафенета, барове, ресторанти и механи. Там можете да опитате прясна риба и морски дарове, докато се наслаждавате на морето. Регионът е особено известен заради своето пристанище, което е най-голямото в Европа и трето по големина в света. То е водещ център за връзка с редица други пристанища.

Привлекателни за купувачите на недвижими имоти са крайбрежните райони. Най-често интересът е към покрайнините на гръцката столица (областите Кавури, Вулягмени, Варкиза, Лагониси, Сарониду и Лаврия). За тези, които обичат горския пейзаж и спокойствие, по-подходяща Източна Атика. Голям интерес инвеститорите има и към имотите и в Западна Атика. Облaстта Кинетта, която се намира на брега на морето, а горната и част е заобиколена от борова гора, е една от предпочитаните в региона.

Абонамент за бюлетин