Имоти на остров Миконос

Недвижими имоти на остров Миконос. Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти и вили.

Миконос e
 уникално красив остров от групата на Цикладите. Той е известен бохемски средиземноморски курорт. Островът съчетава в себе си блясъка на модерния живот и пейзажите на непокътнатата природа. Миконос привлича вниманието на много заможни хора със своя лукс. Това дава положителен ефект върху развитието на бизнеса, развлекателната индустрия и инвестициите в недвижими имоти. Островът е предпочитан за почивка от много известни личности и холивудски звезди. Негови редовни посетители са Никълъс Кейдж, Мик Джагър, Адам Гонтиер, Ръсел Кроу и много други.


Недвижими имоти в Чора


Главният град и столица на острова е Чора. Той очарова посетителите си с ярка цикладска архитектура и добре развита инфраструктура. На главното пристанище на острова има голямо многообразие от рибарски лодки и луксозни яхти. Образът на града е често срещан на пощенски картички в Гърция. В миналото гражданите са били жертви на пирати. Срещу нападенията, улиците са направени под формата на сложен лабиринт. Област Кастро е най-старият район на града. Тя се намира на голямо възвишение над морското равнище. В тази област се намира многовековната църква Парапортиани. Тя известна с необикновения си външен вид. Белите кубовидни къщи на града впечатляват със своя блясък под лъчите на гръцкото слънце. Столицата на Миконос  съчетава класическата цикладска архитектура  и красиви модерни сгради. Това подчертава хармонията и разкрива културното развитие на различните епохи.

Недвижими имоти в Миконос


Визитната картичка на Миконос са белите каменни вятърни мелници. Силуетите на огромните мелници се забелязват много преди да доближите брега на Егейско море. Те вече не се използват по предназначение и в тях са разположени различни колоритни магазини и кафенета.
 
Климатът на Миконос е типичен за Средиземноморието. В годината има повече от 300 дни слънце и валежите са много редки. Дъждовете на острова са основно в края на зимата или началото на пролетта. Температурата на въздуха е умерена. През лятото е 28 °C, а зимата температурата е около 16 °C. Островът се отличава с два вида вятър. Първият вид се нарича "сироко". Той духа през зимата и носи бури. Втория вид е "мелтеми". Той изпълва горещия летен въздух с приятна хладнина.

Нощният живот на Миконос е известен в целия свят. Островът предлага огромно разннобразие от забавления.  Можете да започнете деня си в един от най-модерните барове край басейна. След това можете да продължите с разходка по калдъръмените улички. Там можете да опитате от вкусните традиционни гръцки ястия. И накрая да завършите вечерта в бохемския нощен клуб. В Миконос няма място за предразсъдъци и стереотипи. Тук всички са освободени, дружелюбни и изключително толерантни към всички човешки предпочитания и интереси.

Плажовете на Миконос се простират по целия бряг. Те са чудесен вариант за луксозна почивка на морето. Най-добрите от тях са в южната част на острова и са защитени от вятъра.  Плажовете на острова отговарят на предпочитанията на всеки. Някои са тихи и спокойни и са идеални за почивка със семейството и децата. Има великолепни плажове с дискотеки. В тях можете да се впуснете в ритъма на музиката денонощно.Други плажове предлагат възможности за екстремни водни спортове и отдих. Тук всеки може да почива както желае и обича.

Архитектурата на Миконос се отличава със свои собствени характеристики. Всички сгради са много си приличат помежду си: бели каменни къщи със сини врати и прозорци.


Покупката на недвижими имоти в това райско кътче винаги е умен ход. Можете да  прекарате чудесно ваканцията си или да живеете на острова постоянно. Нашите клиенти имат възможността да се насладят на красиви гледки и на чудесна атмосфера.

Фирма GREKODOM  Development предоставя възможност за закупуване на недвижими имоти на остров Миконос.Станете горд собственик на гръцка къща на един от най-красивите острови на Средиземноморието.

Абонамент за бюлетин