Имоти на остров Миконос

Имоти на остров Миконос

Миконос e
 невероятно красив остров от групата на Цикладите и е известен бохемски средиземноморски курорт. Островът успява да комбинира блясъка на модерния живот и пейзажите на  девствената природа. Със своята луксозност Миконос привлича вниманието на много заможни хора, което има положителен ефект върху развитието на бизнеса, развлекателната индустрия и инвестициите в недвижими имоти. На острова почиват много известни личности и холивудски звезди, сред редовните гости често са срещани: Никълъс Кейдж, Мик Джагър, Адам Гонтиер, Ръсел Кроу и много други.
 
Главният град и столицата на острова - Чора, приветства гостите си с ярка цикладска архитектура и добре развита инфраструктура. В  главното пристанище на острова може да видите голямо разнообразие от рибарски лодки и луксозни яхти. Образът на града често се среща на пощенски картички в Гърция. В древните времена гражданите са били жертви на пирати, затова срещу нападения, улиците  са построени по такъв начин, че да образуват сложен лабиринт. Област Кастро - най-стария район на града, се намира на  голямо възвишение от морското равнище. В тази област в продължение на много векове, стои църквата Парапортиани, известна  с необикновения си външен вид. Белите, кубовидни къщи на Чора, ослепяват със своя блясък под лъчите на гръцкото слънце. В столицата на Миконос  класическата цикладска архитектура  е съчетана с хубави модерни сгради, което подчертава хармонията и приемствеността на културното развитие на различните епохи.
 
Визитната картичка на Миконос са белите каменни вятърни мелници. Силуетите на гигантските мелници са видими много преди да приближите до брега на Егейското море. Мелниците вече не работят по предназначение. Сега в тях са се настанили различни колоритни магазини и кафенета.
 
Климатът на Миконос е типичен за Средиземноморието. В годината има повече от 300 слънчеви дни и валежите са много редки, предимно дъждовете на острова са в края на зимата или началото на пролетта. Температурата на въздуха е средна, лятото 28 °C, а зимата е мека 16 °C. Местните хора отличават една особеност на острова: вятърът тук е от два вида. Първият вид се нарича "сироко", той духа през зимата и носи бури. Втория вид е "мелтеми", той изпълва горещия летен въздух с приятна хладнина.

Нощният  живот на Миконос е известен по целия свят. Изборът на забавления на острова е огромен.  Можете да започнете  деня си с почивка в един от най-модерните барове край басейна, след което да продължите с разходки по калдъръмените улички, където можете да хапнете вкусни традиционни гръцки ястия и да завършите в бохемския нощен клуб. Миконос не е място за предразсъдъци и стереотипи. Тук всички са освободени, дружелюбни и безкрайно толерантни към всички човешки предпочитания и интереси.
 
Плажовете на Миконос, които се простират по целия бряг, предоставят чудесна възможност за луксозна почивка на морето. Най-добрите от тях са защитените от вятъра в южната част на острова. Има тихи и спокойни, за почивка със семейството и децата, има великолепни плажове с дискотеки, където можете да се пуснете в ритъма на музиката денонощно,  плажове за екстремни отдих и водни спортове.  Тук всеки почива на спокойствие, както той желае и обича.

Архитектурата на Миконос има свои собствени характеристики. Всички сгради са много сходни помежду си: бели каменни къщи със сини врати и прозорци.
Покупка  на  имот в този райски кът  винаги ще бъде умен ход, защото можете не  просто да прекарате чудесно ваканцията си, но и да живеете в Миконос постоянно. Нашите клиенти получават възможност да се насладят на гледки и на прекрасна атмосфера.

Фирма GREKODOM  Development предоставя възможност да закупете  имот на остров Миконос и да станете собственик на гръцка  къща на един от най-атрактивните острови на Средиземното море.

Абонамент за бюлетин