Имоти на остров Кос

Недвижими имоти на остров Кос. Продажба и отдаване под наем на къщи,апартаменти и вили.


Koс
 се намира в Егейското море. Той е част от архипелага Додеканеси. Столицата на острова е град Кос. В него е разположено основното морското пристанище. На 26 км от столицата е международното летище "Ипократис". Самолетните връзки със Солун, Родос и Атина са целогодишни. Островът е осеян с буйна растителност, зелени градини и огромни паркове. Кос е наричан "Градината на Егейско море".
Природната красота  на острова е съчетана с прекрасна екологична  среда и исторически и културни забележителности. Това превръща острова в предпочитана дестинация за туристите. Инфраструктурата на Кос е на най-високо ниво. Духът на гръцката античност е съчетан със съвременните ценности и забавления. Таверни, водни атракции, дискотеки и ресторанти са малка, но значителна част от възмжностите за забавление на острова.

Кос предоставя широк диапазон от възможности за покупка на недвижими имоти. От апартамент в многоетажна сграда до луксозна къща на брега на морето или вила с частен плаж. Grekodom Development ще ви помогне да закупите изгодно жилищни и търговски недвижими имоти на остров Кос.
На островавремето почтицелогодишно е ясно и слънчево. Хубавото време привлича туристите дори в края на есента и зимата. Плажният сезон започва през май. Тогава водата се затопля до + 20-23° C.  През пролетта разцъфтяват градините и парковете. Тогава можете да се насладите на феерията от цветове и аромати на острова. В средата на лятото температурите често се покачват над + 35° C, но морският бриз значително намалява чуството за горещина.

Плажовете на острова ще задоволят вкуса и на най-претенциозния турист.  Бели пясъчни, черупкави, с черен вулканичен пясък, тихи или шумни - те отговарят на абсолютно всички предпочитания и са подходящи за всеки тип почивка. Кос е с много добро разположение и дава възможност за лесен и бърз достъп до съседните острови.
По-голямата площ от него е равнинна, но има и много скали и клисури. Най-високите върхове са Дикео, Латра и Симпатрос.  Земята е много плодородна. Това се вижда от големия брой гори, овощни градини и земеделски земи. 
Освен с богата растителност, островът впечатлява и с уникална фауна. Много от видовете са изброени в Червената книга.
Остров Кос също има своята история в гръцката митология. При завръщането на Херакъл в Троя неговата мащеха, богинята Хера, предизвиква ужасна буря. Тя цели да потопи кораба на великия воин. Бурята отнася кораба до остров Кос. Местните рибари решават, че това е пиратски кораб. Те започват да да хвърлят камъни по него, за да не може да доплува до брега. През нощта ядосаният Херакъл доплува до острова и убива неговия крал. След това остава да управлява Кос. Храмът на Херакъл е една от най-старите забележителности тук.


На остров Кос е роден най-известнния лечител в човешката история - Хипократ. "Бащата на медицината" е живял почти сто години. Това не е изненадващо, тъй като въздуха на острова е невероятно чист. Има много забележителности, които са свързани с името на Хипократ. Тук се намират храма на медицината Асклепион, музея на Хипократ и дървото на Хипократ.

Покупката на недвижими имоти на остров Кос е печеливша и атрактивна инвестиция.
Grekodom Development
предлага възможност за покупка на различни по цена, вид и големина недвижими имоти на остров Кос. Свържете се с нашата компания и опитните мениджъри на Grekodom Development ще ви представят най-добрите оферти. Те ще ви помогнат да изпълните мечтата си имате собствено  жилище на от най-красивите гръцки острови

Абонамент за бюлетин