Имоти на остров Кос

Имоти на остров Кос
Koс
- гръцки остров в Егейското море, принадлежи към архипелага Додеканеси. Столицата на острова - град Кос с основното морското пристанище.  На 26 км от столицата има международно летище "Ипократис". Самолетните връзки със Солун, Родос и Атина не спират през цялата година. Заради буйната растителност, зелените градини и огромните паркове Кос е наричан "Градината на Егейско море".
Туристите ги привлича природната красота и прекрасна екологична  среда на острова,  исторически и културни забележителности.  Инфраструктурата на Кос е на най-високо ниво. Духът на гръцката античност е тясно свързан със съвременните ценности и забавления. Таверни, водни атракции, дискотеки и ресторанти ще ви помогнат да прекарате интересно свободното си време.

Имотите на  Кос са представени в широк диапазон. От апартамент в многоетажна сграда до луксозна вила на брега на морето или вила с частен плаж. Grekodom Development ще ви помогне изгодно да закупете  жилищни и търговски имоти на остров Кос.
На острова почти целогодишно преобладава ясно, слънчево време и примамва туристите дори и в края на есента и зимата. Плажният сезон започва през май, когато водата се затопля до + 20-23° C.  През пролетта, когато разцъфтяват градините и парковете, можете да се насладите на невероятен бунт от цветове. В средата на лятото температурите често се качват  над + 35° C, но морския бриз значително омекотява жегата.

Плажовете на острова ще задоволят изискванията и на най-претенциозния турист.  Бели пясъчни, черупкави, с черен вулканичен пясък, тихи , шумни, има плажове абсолютно за всеки вкус и за всеки тип почивка. Кос е на много добро разположение с лесен и бърз достъп до съседните острови.
Въпреки факта, че по-голямата част от острова заемат равнините, също така има много скали и клисури. Най-високите върхове: Дикео, Латра и Симпатрос.  Земята е много плодородна, както се вижда от голям брой гори, овощни градини и земеделски земи.
В допълнение към обилната флора, островът е с уникална фауна, с много видове изброени в Червената книга.
Много острови на Гърция са споменати в гръцката митология и Кос не е изключение. Когато Херакъл се завръщаше в Троя, неговата мащеха,  богинята Хера призова ужасна буря, за да потъне кораба на великия воин. Бурята отнеся кораба до остров Кос, а местните рибари решават, че това е пиратски кораб, и започват да да хвърлят камъни по него, за да не може да доплува до брега. През нощта, ядосан Херакъл доплува до острова, убива неговия  крал и остава  да управлява  Кос. Храмът на Херакъл е една от най-старите забележителности на острова.


На остров Кос е роден най-известнния лечител - Хипократ. Самият "баща на медицината" живял почти сто години, което не е изненадващо, защото въздуха на острова е безупречно чист,  благодарение на боровете и евкалиптите. Много забележителности са свързани с името на  Хипократ:  храма на  медицината Асклепион, Музея на  Хипократ, дървото на Хипократ.

Покупка  на  недвижими имоти на остров Кос - печеливша и перспективна инвестиция.
Благодарение на Grekodom имате уникалната възможност да купите имот на прекрасния остров Кос. Свържете се с нашата компания и опитните мениджъри на Grekodom  Development ще ви 
покажат най-добрите оферти, ще ви помогнат да изпълните мечтата си за придобиване на  жилище на най-красивия остров. 

Абонамент за бюлетин