Имоти на остров Кос

Имоти на остров Кос
Koс
- гръцки остров в Егейското море, принадлежи към архипелага Додеканеси. Столицата на острова - град Кос с основното морското пристанище.  На 26 км от столицата има международно летище "Ипократис". Самолетни връзки със  Солун, Родос и Атина не спират през цялата година. За буйната растителност, зелените градини и огромните паркове Кос  го наричат  "Градината на Егейско море".
Туристите ги привлича природната красота и прекрасна екологична  среда на острова,  исторически и културни забележителности.  Инфраструктурата на Кос е  на най-високо ниво. Духът на гръцката античност е тясно свързан със съвременните ценности и забавления. Таверни, водни атракции, дискотеки и ресторанти ще ви помогнат да прекарате интересно свободното си време.

Имотите на  Кос са представени в широк диапазон. От апартамент в многоетажна сграда до луксозна вила на брега на морето или  вила с частен плаж. Grekodom Development  ще ви помогне изгодно да закупете  жилищни и търговски имоти на остров Кос.
На острова почти целогодишно преобладава ясно, слънчево време и примамва туристите дори и в края на есента и зимата. Плажният сезон започва през май, когато водата се затопля до + 20-23° C.  През пролетта, когато расцъфтяват градините  и парковете, можете да се насладите на невероятен бунт от цветове. В средата на лятото температурите често се качват  над + 35° C, но  морския бриз значително омекотява жегата.

Плажовете на острова ще задоволят изискванията на най-претенциозния турист.  Бели пясъчни, черупкави, с  черен вулканичен пясък, тихи , шумни, има плажове абсолютно  за всеки вкус и за всеки тип почивка. Кос е  на много добро разположение с лесен и бърз достъп до съседните острови.
Въпреки факта, че по-голямата част  от острова заемат равнините, също така има  много скали и клисури. Най-високите върхове: Дикео, Латра и Симпатрос.  Земята е много плодородна, както се вижда от голям брой гори, овощни градини и земеделски земи.
В допълнение към луксозната флора, островът е с уникална фауна, с много вида изброени в Червената книга.
Много острови на Гърция са споменати в гръцката митология и Кос не е изключение. Когато Херакъл се завръщаше в Троя, неговата мащеха,  богиня Hera призова ужасна буря, за да потъне кораба на великия воин. Бурята отнесе  кораба до остров Кос, а местните рибари  решиха, че това е пиратски кораб, и започнаха да хвърлят камъни по него, за да не може да доплува  до брега. През нощта, ядосан Херакъл доплува до острова, уби неговия  крал и остана  да управлява  Кос. Храмът на Херакъл - една от най-старите забележителности на острова.


На остров Кос е роден най-известнния лечител - Хипократ. Самият "баща на медицината" живял почти сто години, което не е изненадващо, защото въздуха на острова е безупречно чист,  благодарение на боровете и евкалиптите. Много забележителности са свързани с името на  Хипократ:  храма на  медицината Асклепион, Музея на  Хипократ, дървото на Хипократ

Покупка  на  недвижими имоти на остров Кос - печелища и перспективна инвестиция.
Благодарение на Grekodom имате уникалната възможност да купите имот на прекрасния остров Кос. Свържете се с нашата компания и опитните мениджъри на Grekodom  Development ще ви
покажат най-добрите оферти, ще  ви помогнат да изпълните мечтата  си за придобиване на  жилище на най-красивия остров. 

Абонамент за бюлетин