Недвижими имоти на полуостров Халкидики

Недвижими имоти на полуостров Халкидики. Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти, вили.


Северната част на Гърция, където се намира полуоство Халкидики, съчетава разнообразни пейзажи и гледки. Планински вериги,  маслинови горички в равнините, езера и морски курорти, граничещи с борови гори са сред красотите, които печелят посетителите на полуострова. Планината Олимп и изумрудените води на Егейското море са основните забележителности, посещавани от туристите. Мекият климат на Халкидики позволява почивка на плажа от април до октомври. Зимната алтернатива за туристите са популярните ски курорти.
 
Полуостров Халкидики е най-известния район на Северната Гърциякакто за самите гърци, така и за гостите на страната. Заради прекрасната природа, климата и условията за отдих този район заслужено е наричан „райски кът”. Тук се намират най-добрите и най-чисти плажове в Европа, носители на отличието "Син флаг" на Европейския съюз. Топлото море и красивата панорамна гледка са идеален избор за почиващи от всички възрасти. Шумният нощен живот с многото барове, клубове и дискотеки е умело съчетан с тихи и спокойни места, на които можете да се насладите на красотата на гръцката природа. Хармонията межсу планините, покрити със зеленина и кристално чистите води на Егейското море е забележителна. В Гърция ще ви направи силно впечатление съчетаването на малки и тихи села и прилежащите им градове. Халкидики има три ръкава, които гърците наричат "крачета". Те стоят на морската повърхност като тризъбеца на Посейдон.
 
Недживими имоти на Касандра

Един от най-известните "ръкави" на Халкидики е  Касандра (Калитея). Повечето от недвижимите имоти се продават именно тук. На територията на този ръкав всяко село и курорт имат свой собствен облик и чар. Дългите плажове с фин чист пясък, нощните заведения и уютните хотели в близост до населените места приемат целогодишно вълни от туристи . В сравнение с другите два "ръкава", Касандра има значително по-развита инфраструктура. Това се дължи както на многото организирани курортни комплекси, така и на активното строителство в тази част на Халкидики. Касандра се харесва на младите хора заради различните възможности за забавление. Траната в традиционните гръцки таверни е любима на по-възрасните посетители на тази част от полуострова. Друга причина туристите да се насочват към Касандра е чистото и полегато морско дъно, което е идеално за малките и неопитни плувци.

Касандра  е най-активното място на п-в Халкидики и притежаването на недвижими имотив тази част на полуострова е добро ивестиционно решение. Касандра е притегателен център за младежите от цял свят.  Тя чеато е посещавана от гръцкити поп- звезди, които изнасят концерти в местните клубове и барове. Тесните улички на селото са украсени с изобилие от палми, а панорамната гледка към морето създава особена атмосфера на романтика и уют. Селото има и малък парк с фонтан, които е прекрасно място за разходка. Името на Касандра на гръцки е Калитеа и то означава "добър изглед".  В селото можете да разгледате както местните забележителности, така и храма на Амон Зевс и църквата на Свети Пантелеймон. Сравнително близо до Калитея е село Ханиоти.То също е добра инвестиционна възможност и закупуването на недвижими имоти там е с бърза възращаемост.


Недвижими имоти в Сани

Един от най-популярните гръцки курорти в светае Сани. Тук се намират хотели на известните туристически мрежи Sani Resort (Porto Sani Village & Spa, Sani Asterias Suites, Sani Beach Club, Sani Beach Hotel & Spa, Simantro Beach хотел) и G-хотели ( Мacedonian Sun Hotel, Athos Palace Hotel , Pallini Beach Hotel, Theophano Imperial Palace ). Не е учидващо, че и на това място всичко е перфектно. Природата, въздухът, растителността, плажовете – всичко това живее в идеална хармония с жителите и посетителите на селцето.
Село Сани има един планински маршрут, чиято продължителност за преминаване с кола е 2,5 часа. Маршрутът минава през гората до селцето, от където се отваря изглед към воден резерват Сани. В него ще видите интересни видове водни костенурки, които живеят в малкото езеро.

Недвижими имоти във Фука

С традиционна гръцка архитектура, храмове и красива борова гора ни посреща град Фурка. Само тук ще видите запазени къщи със стенописи от 16 век и Енорийската църква от 1830. Наблюдавайки древните ръкописи по сградите, човек изпада в състояние на размисъл и медитация. Ако решите да посетите селската църква, ще се потопите напълно в нейната тишина и хармония.
Ние от Grekodom Development  можем да ви предложим интересни недвижими имоти на добра цена във Фурка.

Недвижими имоти е Неа Скиони


Друго древно селище на полуострова е Неа Скиони. То е построено след Троянската войнаи е записано като първа колония на южните гърци. Смята се, че основателят на града е омировият герой  Протесилеос. Сега Неа-Скиони  е тихо селце на морското крайбрежие, в което ще откриете спокойствието, тишината и домашния уют. Селото е заобиколено от маслинови горички, ана градскиятплаж всяка година се присъжда  отличието за най-част плаж на ЕС - "Син флаг".

Недвижими имоти в Перфохори

На полуостров Касандра се намира и село Пефкохори, което е построено в стара борова гора. Идвайки в Пефкохори щесе натъкнете на запазена от 19ти век селската църква. При избора на имот в Касандра е хубаво да обърнете внимание и на това село. В Пефкохори чистият и здравословен въздух е в изобилие заради иглолистата гора около него. Въздухът там помага при лечението и профилактиката на много различни белодробни заболявание и има положителен ефект върху човешкото здраве като цяло.

Недвижими имоти в Полихроно

В зелената част на източния бряг на Касандра е разположено село Полихроно. Не далеч от пътя, който води до близките градове,  ще видите разкопки на древния град (7 в. пр.н.е.) и древното  гробище (5 век пр.н.е.). Макар, че е село, а не град, Полихроно предлага изобилие от възможности за отдих и развлечения.

Многоликият полуостров Касандра приятно ще ви изненада с богатия избор на недвижими имоти. Тук винаги ще намерите как и с какво да се забавлявате и да държите скуката далеч от себе си. Хората тук, както и в цялата Гърция са общителни, добродушни и гостоприемни. Това е решаващ фактор при избора на недвижими имоти. На Касандра ще бъдете щастливи!

Недвижими имоти в Ситония

За разлика от първия "ръкав", Ситония е по-спокойната част на полуостров Халкидики. Прекрасните пясъчни плажове на Ситония се редуват с живописни уединени заливчета. Територията й е богата на борови гори, които допълват цялостната релаксираща атмосфера.

Според легендата, Ситония носи името на Ситон, син на богът на морето в гръцката митология Посейдон.

Недвижими имоти в Ситония купуват хора, за които спокойствието и тишината са на първо място.
Само в тази част на полуострова ще намерите обширни райони с недокосната от човека природа. В Ситония е една картина от пясък, вода и светлина, в която преливат всички нюанси на синьо и зелено. Шумът на морето допълва приказния вид на тази част от полуострова.

В допълнение към своята хармонична природа този полуостров може да предложи различни по вид и големина недвижими имоти и луксозни хотели, най-известният от които е Порто Карас в село Неос Мармарас. В този хотелски комплекс идват да почиват известни личности от всички краища на света.

Недвижими имоти в Никити

За едно от най-старите селища на Халкидики се счита град Никити. Той се намира на 39 км от Неа Мудания, между селата Метаморфоси и Неос Мармарас в северната част на Ситония. Градът е разделен на две части. Старата му част се намира на по-високо място в сравнение с новата, която е по-близо до морето. По-засилено е търсенето и купуването на недвижими имоти в новата част на града. Големият интерес се дължи на това, че тази част на Никити е по-близо до морето и плажа и на нейната територия  сградите са по-нови. В този прекрасен гръцки град има богат избор на имоти от всяка ценова категория - от евтини малки апартаменти до големи луксозни вили.
Основните дейности, с които се прехранват жителите на Никити са селското стопанство и туризма.  Бреговата линия в града е 30 километра, по чието протежение се простират кристално чистите води наморето и красивите плажове. Всеки петък в града работи един малък пазар от който можете да си купите местни продукти.
Най-популярното село на Ситония - Неос Мармарас. То се намира между градовете Никити и Торони. Неос Мармарас започва да се развива много бързо след строежа недалеч на шикозния курорт Порто Карас. Селото е построено във формата на амфитеатър с малко пристанище по средата. За купувачите на недвижими имоти в Неос Мармарас има много предимства: в селото има таверни, барове, ресторанти, туристически магазини, а през нощта в центъра на града се събират музиканти, актьори и художници. Това място е идеално за закупуване на имот за семейни двойки с деца.

Недвижими имоти в Геракини

Геракини се намира на 14 км от Полигирос. Неговото разположение е удобно за екскурзии до всяка част на Халкидики: Касандра, Ситония и Атон. Солун също е близо, така че ако изберете недвижими имоти в Геракини, ще бъде лесно да пътувате из целия полуостров. Геракини е по-малък туристически район от другите села на Ситония. Въпреки това, той предлага огромен избор от барове, ресторанти, таверни и магазини.

Недвижими имоти във Вурвуру

Разположено между селата Ормос Панагияс и Сарти, малкото градче очарова с красивата си природа: малки заливи, пясъчни плажове, гори и пещери. Морето в областта е плитко, което го прави идеално за деца. Вурвуру предлага уникалната възможност да се потопите в красотата на неговия коралов риф. Той се намира на дълбочина от 18-20 метра. Закупуването на недвижими имоти тук е подходящо за всички, които търсят красиви и уединени места. Тук през лятото се отварят таверни, барове и ресторанти. Вурвуру е идеалното място за покупка на недвижими имоти от хора, търсещи тиха и спокойна почивка.

Недвижими имоти на Атон

Третият "ръкав" Атон (Agioс Oros) е особено интересен с това, че тук е единствената православна монашеска държава в света. На нейната територия се допускат само мъже. Жените могат да се възхищават на манастирите от палубата на кораба.

В тази част на полуострова цари атмосфера на мир и спокойствие. Водата в морето тук се смята за осветена. Атон ще ви накара да забравите за суетата и шума на външния свят. Идвайки на почивка в тази част на полуостров Халкидики ще се влюбите в него веднъж и завинаги.

Свържете се със специалистите на Grekodom Development и направете първата стъпка към вашия дом! Опитните ни мениджъри ще ви помогнат в избора на идеалната къща или апартамент за вас.Те ще ви окажат цялата необходима подкрепа при оформянето на документите по сделката.

Абонамент за бюлетин