Бум на сделки в етап на строителство в Гърция: причините

Гърция, със своите изящни пейзажи, красиви плажове и богато културно наследство, привлича много туристи и инвеститори от цял свят. През последните години в страната се наблюдава впечатляващ ръст на сделките на етап строителство. На какво се дължи този растеж и какви възможности предлага той на инвеститорите и купувачите на имоти?

Основна причина за нарастването на сделките по време на строителната фаза в Гърция са големите печалби в краткосрочен план. Винаги е по-изгодно да се отдават под наем имоти нови имоти.
 
В допълнение, много от имотите в процес на изграждане в Гърция се предлагат в комбинация с управление на имоти и услуги за отдаване под наем. Инвеститорът купува цялостен продукт. Това означава, че купувачите могат не само да закупят имот, но и да го отдават под наем срещу по-висок доход. Гърция е популярна туристическа дестинация, така че търсенето на имоти под наем е високо. Това отваря допълнителни възможности за инвеститорите да печелят стабилен доход от наеми от имота си.
 
Освен това инвеститорите и купувачите могат да спестят значителна сума пари, като закупят имот по време на строителната фаза. Цените на имотите в строеж в Гърция са средно с 20% по-ниски от цените на вече завършените жилища. Това прави покупката на недвижим имот по-достъпна и привлекателна за широк кръг купувачи.
 
Важен фактор, допринасящ за бума на строителните сделки в Гърция, е подкрепата на правителството. Гръцкото правителство предприема стъпки за привличане на чуждестранни инвеститори и стимулиране на строителния сектор. Това включва опростяване на процедурите за получаване на разрешителни за строеж, намаляване на данъчните ставки и предоставяне на финансови стимули за развитие на недвижими имоти. Подобни мерки допринасят за притока на инвестиции в гръцкия строителен сектор и за създаването на нови работни места.

Стабилното икономическо възстановяване на Гърция след финансовата криза също допринася за бума на транзакциите по време на строителната фаза. Подобряването на икономическата ситуация и увеличените инвестиции в страната водят до повишаване на доверието на инвеститорите и купувачите, които виждат Гърция като привлекателен пазар за покупка на недвижими имоти.

Абонамент за бюлетин