Декориране и дизайн на къщи

Декориране и дизайн  на къщи в Гърция от фирмата Grekodom Developmen

Богатия колорит на  гръцката природа - нежното слънце, което затопля  вашият дом 300 дни в годината, чистото лазурно море и ярките цветове на боровите гори са отразени в дизайна и декорацията на гръцките интериори.
 
Дизайн в гръцки стил

Гръцки стил  е преди всичко архаична простота, комфорт и практичност. Мебелите в гръцките домове са издръжливи с орнаменти от ръчна изработка, ниски столове и тумбести дрешници от бор или дъб. Характерния елемент на съвременните къщи в Гърция са терасните мебели с инкрустации от текстил, тъкани от тръстика или ратан.
Текстил в  гръцките интериори има малко. Независимо от факта, че на всички прозорци са монтирани щори, особено внимание  е отделено  на пердета и завеси. Всичките материи, използвани в декорацията, са от естествен произход. Щорите също са изработени от естествена материя (бамбук, дърво) или се използват римски щори. Също така присътства плат и в дизайна на спалните: лукс покривки с ръчно изработени бродерии, дантелени  възглавници.
В допълнение, гръцкия декор - това е функционални аксесоари: изобилие от вази, керамика, амфори с характерен живопис, шкафове с декоративни повърхности. В ъглите на залата в голямата къща може да видите гладки колони с дорийски капители.
 
Декориране

В декорирането главната роля играе гаммата от цветовете, която е най-близка до естествените цветове: бял, всичките нюанси на синьо, лимон, изумрудено зелено, наситено червено. На островите на Цикладите и Додеканеси в украсата на къщата доминират сини и бели цветове. Ярките цветове са не само красиви и са знак на почит към модата, но и практическа необходимост: слънцето се отразява от стените, а къщата остава хладна дори в летните горещини. Целесъобразно е също така да се използва  декоративен камък за камина или стени в кухнята. Ръчно рисувани керамични плочки са отличителна черта на гръцката средиземноморска  кухня.
За пода, особено в къщите в близост до морето, се исползват керамични плочки, допълнени с мраморна мозайка или декоративен фриз. Дървени подове са редки, те могат да бъдат само в апартаменти и къщи. Стените,покрити с мазилка (устойчива към въздействието на слънчевата светлина, влажността и пориви на вятъра) и мраморните подове играят важна роля в интериора.
Гръцкият стил, възникнал по бреговете на Егейско море е станал родоначалник на такива области като: класицизъм, нео-класисицизм, ренесанс, перфектно се вписват в модерен апартамент или къща.
 
Grekodom Development  предоставя широка гама от услуги за ремонт и декорация. Специалистите на фирмата ще ви помогнат да създадете свой дом-мечта, ще разработят проекти във всеки стил, включително и гръцки, ще ви помогнат да изберете мебелите, интериорните аксесоари. Майсторите на нашата строителна бригада ще извършат работата на най-високо ниво, отговорно и в рамките на определения  от клиента срок.  Настаняването във вашия гръцки дом винаги ще радва  вас и вашето семейство!
Декориране и дизайн

Създадените дизайн -проекти за някои обекти показани по-долу,  извършени услуги за избор на мебели, текстил, посуда и всичко необходимо за къщата:

 Двуетажна вила,  разположена в живописната местност на Сани, съчетава модерна архитектура и изискан дизайн. По време на строителството и довършителните работи,  били използвани  висококачествени строителни материали.  Задачата на проектирането
беше да се създаде уютна вила със стилен интериор. Стаите са красиво декорирани в успокояващи светли цветове, както и обзавеждането на дома, беше избрано според индивидуалните предпочитания на клиентите.



При разработване дизайн-проекта на апартаментите от всякакъв вид, ние се ръководим изключително с предпочитанията на клиента,  начина му на живот, нуждите и навици. Ние създаваме индивидуална атмосфера, за да се чувствате удобно и уютно.

Maria  - Ziridou
Maria Ziridou
  • +30 2310 591 431
  • constructions@grekodom.gr
Съгласен съм с политиката за поверителност