Декориране и дизайн на къщи

Декориране и интериорен дизайн в Гърция от фирмата Grekodom Developmen

В интериорния дизайн са предпочитани цветове, близо до природата - бяло, лимоново жълто, синьо-зелено, смарагдово зелено и ярко червено. На Цикладите и Додеканеските острови белият и синият цвят доминират в декорацията на дома. Тези светли цветове са избрани не заради тяхната красота или защото са модерни, а заради това, че са практични - светлите стени отразяват повечето слънчеви лъчи и така къщата е по-хладна през най-горещите дни. Светли камъни са използвани за камъни и декорация на кухненски стени. Ръчно рисувани керамични плочки дават уникален стил на Средиземноморските кухни.

Подът обикновено е покрит с матирани неглазирани плочки, особено ако къщата се намира близо до морския бряг. Понякога мраморни мозаечни панели или орнаментални керамични рамки се използват, за да се акцентира уникалната атмосфера на дома. Дървените подове са голяма рядкост, те се използват в апартаменти и къщи в големите градове. Гипсовите стени (които са устойчиви на слънце и морската влага) и мраморните подове играят важна роля в интериорния дизайн.

Гръцкият стил се появява на бреговете на Егейско море и поставя началото на тенденции като класическия или неокласическия стил и Ренесанс. Той е напълно подходящ за апартамент или модерна къща.

Богатите цветове на гръцката природа - топлото слънце затопля дома Ви 300 дни от годината, чистото синьо море и яркото зелено на боровите гори са отразени в вътрешния дизайн и интериорни решения. 
 
Дизайн в гръцки стил

Гръцки стил  е преди всичко архаична простота, комфорт и практичност. Мебелите в гръцките домове са издръжливи с орнаменти от ръчна изработка, ниски столове и тумбести дрешници от бор или дъб. Характерния елемент на съвременните къщи в Гърция са терасните мебели с инкрустации от текстил, тъкани от тръстика или ратан.
Текстил в  гръцките интериори има малко. Независимо от факта, че на всички прозорци са монтирани щори, особено внимание  е отделено  на пердета и завеси. Всичките материи, използвани в декорацията, са от естествен произход. Щорите също са изработени от естествена материя (бамбук, дърво) или се използват римски щори. Също така присътства плат и в дизайна на спалните: лукс покривки с ръчно изработени бродерии, дантелени  възглавници.
В допълнение, гръцкия декор - това е функционални аксесоари: изобилие от вази, керамика, амфори с характерен живопис, шкафове с декоративни повърхности. В ъглите на залата в голямата къща може да видите гладки колони с дорийски капители.
 
Декориране

В декорирането главната роля играе гаммата от цветовете, която е най-близка до естествените цветове: бял, всичките нюанси на синьо, лимон, изумрудено зелено, наситено червено. На островите на Цикладите и Додеканеси в украсата на къщата доминират сини и бели цветове. Ярките цветове са не само красиви и са знак на почит към модата, но и практическа необходимост: слънцето се отразява от стените, а къщата остава хладна дори в летните горещини. Целесъобразно е също така да се използва  декоративен камък за камина или стени в кухнята. Ръчно рисувани керамични плочки са отличителна черта на гръцката средиземноморска  кухня.
За пода, особено в къщите в близост до морето, се исползват керамични плочки, допълнени с мраморна мозайка или декоративен фриз. Дървени подове са редки, те могат да бъдат само в апартаменти и къщи. Стените,покрити с мазилка (устойчива към въздействието на слънчевата светлина, влажността и пориви на вятъра) и мраморните подове играят важна роля в интериора.
Гръцкият стил, възникнал по бреговете на Егейско море е станал родоначалник на такива области като: класицизъм, нео-класисицизм, ренесанс, перфектно се вписват в модерен апартамент или къща.
 
Grekodom Development  предоставя широка гама от услуги за ремонт и декорация. Специалистите на фирмата ще ви помогнат да създадете свой дом-мечта, ще разработят проекти във всеки стил, включително и гръцки, ще ви помогнат да изберете мебелите, интериорните аксесоари. Майсторите на нашата строителна бригада ще извършат работата на най-високо ниво, отговорно и в рамките на определения  от клиента срок.  Настаняването във вашия гръцки дом винаги ще радва  вас и вашето семейство!
Декориране и дизайн

Създадените дизайн -проекти за някои обекти показани по-долу,  извършени услуги за избор на мебели, текстил, посуда и всичко необходимо за къщата:

 Двуетажна вила,  разположена в живописната местност на Сани, съчетава модерна архитектура и изискан дизайн. По време на строителството и довършителните работи,  били използвани  висококачествени строителни материали.  Задачата на проектирането
беше да се създаде уютна вила със стилен интериор. Стаите са красиво декорирани в успокояващи светли цветове, както и обзавеждането на дома, беше избрано според индивидуалните предпочитания на клиентите.При разработване дизайн-проекта на апартаментите от всякакъв вид, ние се ръководим изключително с предпочитанията на клиента,  начина му на живот, нуждите и навици. Ние създаваме индивидуална атмосфера, за да се чувствате удобно и уютно.

Marina - Feliche
Marina Feliche
  • +30 2310 591 431
  • constructions@grekodom.gr
Съгласен съм с политиката за поверителност