Декориране и дизайн на къщи

Декориране и интериорен дизайн в Гърция от фирмата Grekodom Developmen

В декорирането главната роля играе гамата от цветовете, която е най-близка до естествените цветове: бял, всичките нюанси на синьо, лимон, изумрудено зелено, наситено червено. На  Цикладите и Додеканеските острови в украсата на къщата доминират сини и бели цветове. Ярките цветове са не само красиви и са знак на почит към модата, но и практическа необходимост: слънцето се отразява от стените, а къщата остава хладна дори в летните горещини. Целесъобразно е също така да се използва  декоративен камък за камина или стени в кухнята. Ръчно рисувани керамични плочки са отличителна черта на гръцката средиземноморска  кухня.
За пода, особено в къщите в близост до морето, се използват керамични плочки, допълнени с мраморна мозайка или декоративен фриз. Дървените подове са редки, те могат да бъдат само в апартаменти и къщи. Стените,покрити с мазилка (устойчива към въздействието на слънчевата светлина, влажността и пориви на вятъра) и мраморните подове играят важна роля в интериора.
Гръцкият стил, възникнал по бреговете на Егейско море е станал родоначалник на такива течения като: класицизъм, нео-класисицизъм, ренесанс, които перфектно се вписват в модерен апартамент или къща.

Богатите цветове на гръцката природа с топлото слънце, което затопля дома Ви 300 дни от годината, чистото синьо море и яркото зелено на боровите гори са отразени във вътрешния дизайн и интериорни решения. 
 
Дизайн в гръцки стил

Гръцки стил  е преди всичко архаична простота, комфорт и практичност. Мебелите в гръцките домове са издръжливи с орнаменти ръчна изработка, ниски столове и тумбести дрешници от бор или дъб. Характерен елемент на съвременните къщи в Гърция са градинските мебели с инкрустации от текстил, тъкани от тръстика или ратан.
Текстил в  гръцките интериори има малко. Независимо от факта, че на всички прозорци са монтирани щори, особено внимание е отделено  на пердета и завеси. Всичките материи, използвани в декорацията, са от естествен произход. Щорите също са изработени от естествена материя (бамбук, дърво) или се използват римски щори. Също така присъства плат и в дизайна на спални: лукс покривки с ръчно изработени бродерии, дантелени  възглавници.

 

В допълнение, гръцкият декор - това са функционални аксесоари: изобилие от вази, керамика, амфори с характерен живопис, шкафове с декоративни повърхности. В ъглите на залата в голямата къща може да видите гладки колони с дорийски капители.
 
Grekodom Development  предоставя широка гама от услуги за ремонт и декорация. Специалистите на фирмата ще ви помогнат да създадете свой дом-мечта, ще разработят проекти във всеки стил, включително и гръцки, ще ви помогнат да изберете мебели и аксесоари. Майсторите на нашата строителна бригада ще извършат работата на най-високо ниво, отговорно и в рамките на определения от клиента срок. Настаняването в гръцкия Ви дом винаги ще радва Вас и Вашето семейство!


Декориране и дизайн

Създадените дизайн -проекти за някои обекти показани по-долу, с извършени услуги за избор на мебели, текстил, посуда и всичко необходимо за къщата:

 Двуетажна вила,  разположена в живописната местност на Сани, съчетава модерна архитектура и изискан дизайн. По време на строителството и довършителните работи,  са използвани  висококачествени строителни материали.  Задачата на проектирането беше да се създаде уютна вила със стилен интериор. Стаите са красиво декорирани в успокояващи светли цветове, както и обзавеждането на дома беше избрано според индивидуалните предпочитания на клиентите.При разработване  на дизайн-проекта на апартаментите от всякакъв вид, ние се ръководим изключително от предпочитанията на клиента,  начина му на живот, нуждите и навици. Ние създаваме индивидуална атмосфера, за да се чувствате удобно и уютно.

Odysseas - Amvrosiadis
Odysseas Amvrosiadis
  • +30 2310 591 431
  • constructions@grekodom.gr
Съгласен съм с политиката за поверителност