Декориране и дизайн на къщи

Декориране и интериорен дизайн в Гърция от фирмата Grekodom Development

В декорирането главната роля играе гамата от цветовете, която е най-близка до естествените цветове: бял, всички нюанси на синьото, лимон, изумрудено зелено, наситено червено. Сините и белите цветове доминират в украсата на къщите на Цикладите и Додеканеските острови . Ярките цветове са красиви и са знак на почит към модата.Освен това те са и практическа необходимост. Слънцето се отразява от стените, а къщата остава хладна дори в летните горещини.  При декориране и интериорен дизайн също е целесъобразно да се използва декоративен камък за камина или стени в кухнята. Отличителна черта на гръцката средиземноморска  кухня са ръчно рисуваните керамични плочки.
При декориране и интериорен дизайн на подове (особено в къщите в близост до морето) се използват керамични плочки. Те могат да бъдат съчетани с мраморна мозайка или декоративен фриз. Дървените подове са рядкост в апартаментите и къщите. Покритите с мазилка стени и мраморните подове играят важна роля в интериора. Мазилката трябва да бъде устойчива към въздействието на слънчевата светлина, влажността и поривите на вятъра Тя перфектно се вписва към визията на клиента за декориране и интериорен дизайн на модерен апартамент или къща.

Гръцкият стил е възникнал по бреговете на Егейско море и се смята за родоначалник на течения като класицизъм, нео-класисицизъм, ренесанс.

Топлото слънце, което затопля дома Ви 300 дни от годината, чистото синьо море и яркото зелено на боровите гори са отразени във вътрешния дизайн и интериорни решения. 
 
Дизайн в гръцки стил

Гръцкият стил  е преди всичко архаичната простота в оформлението на вида на помещенията, комфортът и практичността. Мебелите в гръцките домове са украсени с ръчно изработени орнаменти. Във вътрешния дизайн присъстват ниски столове и тумбести дрешници от бор или дъб. Характерен елемент за съвременните къщи в Гърция са градинските мебели, тъкани от тръстика или ратан, с инкрустации от текстил.
Текстилът почти липсва в гръцкото декориране и интериорен дизайн. На всички прозорци са монтирани щори, като особено внимание е отделено на пердета и завеси. Всички материи, използвани в декорацията, са от естествен произход. Щорите също са изработени от естествена материя (бамбук, дърво). Някои собственици предпочитат да използват римски щори. Лукс покривки с ръчно изработени бродерии и дантелени  възглавници са част от дизайна на спалните.

Проекти за декориране и интериорен дизайн

В създадените дизайн -проекти за някои обекти показани по-долу са избрани и мебелите, текстилът, посудата и всичко необходимо за къщата:

Двуетажна вила,  разположена в живописната местност на Сани. Тя съчетава модерна архитектура и изискан дизайн. По време на строителството и довършителните работи са използвани  висококачествени строителни материали. Целта на проектирането беше да се създаде уютна вила със стилен интериор. Стаите са красиво декорирани в успокояващи светли тонове. Обзавеждането на дома е подбрано според индивидуалните предпочитания на клиента.



При разработване  на дизайн-проекта на апартаментите от всякакъв вид, ние се ръководим изключително от предпочитанията на клиента,  начина му на живот, нуждите и навици. Ние създаваме индивидуална атмосфера, за да се чувствате удобно и уютно.

Marina - Feliche
Marina Feliche
  • +30 2310 591 431
  • constructions@grekodom.gr
Съгласен съм с политиката за поверителност