Имоти на Олимпийската Ривиера

Имоти на Олимпийската Ривиера в Катерини. Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти и вили.

На юг от град Солун е разположен живописният туристически район Пиерия. Той е известен и като Олимпийската Ривиера.
Удобното местоположение на региона и отличната инфраструктура позволяват лесен достъп до многото прилежащи исторически обекти. Наблизо е домът на древните гръцки богове - величественият Олимп. Той е национален природен резерват, в който можете да разгледате голямото разнообразие от средиземноморска флора и фауна. За разлика от общоприетото, като посетите Олимпийската ривиера само ще се убедите, че Олимп не е само един връх. Той е планинска верига по границата на Македония и Тесалия. Олимп е едно от любимите места за посещение на всички идващи в този район на Гърция туристи.
 
 В допълнение, древногръцката цивилизация е оставила на курортите прекрасни и добре запазени културни образци. Най-важното от тях е добре познатото още от древността село Дион. То е разположено в легендарната планина Олимп. От склоновете на планината се отваря невероятна и незабравима гледка към гръжцкото море.
Със сигурност с придобиването на собственост в Олимпийската Ривиера всеки ден ще откривате нови приказни места.

Недвижими имоти в Катерини

Столицата на Пиерия е град Катерини. Той е доста голям  и модерен за гръцките стандарти град. Катерини е с добре развити икономическа дейност, социална дейност, транспорт и инфраструктура. Високият темп на нарастване на туристическия поток принуждава Катерини да продължава да расте. Ето защо, покупката на недвижими имоти на Олимпийската Ривиера и особено в този град е печеливша инвестиция.

Недвижими имоти в Литохоро
 
В подножието на планината Олимп има още един малък и много очарователен град, който носи името Литохоро. Изключително красив и популярен сред туристите, той успява до ден днешен да запази традиционния си стил. Градът е разделен на две части. Едната е пълна с много развлекателни центрове, шум, вълнениеи животът в нея кипи денонощно. В другата му част ще се натъкнете на традиционните тесни гръцки улички и ще видите къщите, построени в традиционния архитектурен стил, характерен за тази област. От Литохоро можете да се качите на Олимп.

Недвижими имоти в Паралия Катерини

Един от най-популярните младежки центрове за отдих и забавление в Гърция е курортният град Паралия Катерини.
Той е  разположен на брега на тюркоазеното Егейско море в известния район на Пиерия. За забавление и активна почивка тук идват младите хора от цяла Северна Гърция и цяла Европа. Хитови сред туристите тук са многобройните барове, дискотеки и клубове. В допълнение към денонощното забавление, Паралия Катерини привлича инвеститори от всички краища на Европа и много желаещи да закупят недвижими имоти на брега на морето. Добре развитата инфраструктура, великолепната природа, пясъчните плажове и прекрасното чисто и топло Егейско море са само част от предимствата на района. Близостта до легендарния връх на Олимп е пооредния аргумент в полза на закупуване на имот в Пиерия, и по-специално в Паралия Катерини.
В село Паралия Катерини има чудесни възможности за спорт. Построени са многобройни тенис кортове, оборудвани баскетболни игрища и много интересни маршрути за феновете на  колоезденето. Градската администрация провежда различни спортни мероприятия за тези, които желаят да премерят силите си в плажния волейбол или мини футбола. Тук има и специална писта за картинг.На нея може не просто да се возите за забавление, но и да се състезавате в различни местни ралита. 
Закупуването на имот в района на Олимпийската Ривиера е бъде радост за цялото семейство.

Недвижими имоти и туристически възможности в Пиерия

Разнообразието от туристически възможности в Пиерия задоволяват  всички индивидуални вкусове и са отличителен белег на курорта. Пиерия дава възможност да изберете най-приятното и пълноценно според вас забавление. Може не само да прекарвате  времето си на красиви плажове, чисто море и  приятно  слънце, но и да се насладите на различни по вид безкрайни забавления.
 
На около 25 км от Катерини и 92 км от Солун е разположен туристическият град Лептокария. Той съчетава гръцките традиции с европейската  умереност. Тук е тихо, комфортно и чисто, защото има малко автомобилен и въздушен трафик. В същото време, има богато разнообразие от нощни клубове и кафенета, таверни и ресторанти с приемливи цени. Лептокария е единственото крайбрежно туристическо село в Гърция, което има железопътна гара.

Цените на имотите в Лептокария, Пиерия  са много по-ниски и по-приемливи, отколкото в други курортни райони на Гърция.

Недвижими имоти в Платамонас


Село Платамонас е известно предимно с очарованието си на средновековна крепост. Платамонас е много уютно село с красива крайбрежна алея. На нея са разположени много кафенета, таверни и барове. За безопасното плуване на децата пажът на Платамонас е защитен от силни вълни с насипни вълноломи.
 

Недвижими имоти в Пантелеймонас
Старият  Пантелеймонас е малко планинско селце в близост до Платамонас на Олимп. Та там можете да се насладите на прекрасната гледка към морето и морските курорти. Старият Пантелеймонас е едно от най-красивите места в региона, което притежава истински и неподправен гръцки колорит. Автомобилите в селото са рядко явление, защото само местните жители имат право да ги използват. Туристите оставят своите коли на паркинг и ходят пеша. В селото има няколко очарователни таверни, които предлагат отлична местна кухня. Важно е да знаете, че всички ястия са приготвени с местни продукти и месо. Дори хлябът се меси и пече в на място в заведението.
Новия  Пантелеймонас е село, разположено отново в подножието на планината Олимп. Както се подразбира от името му, селото е много по-различно от Стария Пантелеймонас. То е с модерни къщи, училища, магазини, спортни съоръжения, механи, кафенета, както и нова църква. Къща в такова село е идеален избор за редовен активен живот в Гърция.

Недвижими имоти в Неи Пори

Село Неи Пори се намира на 43 км от Катерини. Това е най-южното село на Пиерия. То е известно със своята 5-километрова плажна ивица, на която се присъжда ежегодно отличието "Син флаг" на Европейския съюз за чистотата на брега. Когато разгледате Гърция сами ще се убедите, че има защо това отличие да се присъжда на повечето гръцки плажове. Закупуването на имоти в това село е парспективно отново заради дължината на сезона. Мястото е подходящо както за целогодишно живеене, така и за отдаване на имоти под наем на туристи.

Недвижими имоти в Олимпиаки Акти

Олимпиаки Акти (Olympic Beach) е село, което е разположено на 8 км от Катерини. Перфектно организираният популярен плаж, великолепната природа и близостта до планината Олимп всяка година привличат хиляди туристи. Селото е с добре развита туристическа инфраструктура. В него ще откриете хотели за всеки вкус и бюджет, много таверни, кафенета и барове.

Отделно от всички известни плажове в Пиерия има няколко великолепни крайбрежия, на които е присъден "Син флаг" на ЕС за чистотата на плажа. Сред тях са Метони,  Макриялос, Скотина, Грица и  др.

 Пиерия съчетава енергията на оживения и весел курортен живот с хармонията на гръцкия пейзаж и духовността на древните гърци.

Абонамент за бюлетин