Имоти на Олимпийската Ривиера

Имоти на Олимпийската Ривиера (в Катерини). Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти и вили.

На юг от град Солун е разположен живописен туристически район на Пиерия, който е известен също като Олимпийската Ривиера.
Удобното местоположение на региона и отличната инфраструктура позволява лесен достъп до много исторически обекти, разположени в района. Това е величествения Олимп, домът на древните гръцки богове. Днес той стана  национален природен резерват с голямо разнообразие от средиземноморска флора и фауна. Олимп не е само един връх, това е планинска верига  по границата на Македония и Тесалия.
 
  Всяка година голям брой туристи посещават това място. В допълнение, древногръцката цивилизация е оставила на курортите прекрасни образци  на тяхната култура. Най-важните от тях - това е добре познат още от древността, село Дион, което е разположено на легендарната планина Олимп. От склоновете на планината отваря се невероятна гледка към морето.
Така че с придобиването на собственост върху Олимпийската Ривиера, можете всеки ден да откривате нови невероятни места!
 
Столицата на Пиерия е град Катерини. Това е доста голям за гръцките стандарти, модерен град, където е добре развита икономическа дейност, социална и транспортна инфраструктура. Поради високия темп на нарастване на туристическия поток, Катерини всяка година продължава да расте, затова покупката на недвижимите имоти на Олимпийската Ривиера, и особено в този град е печеливша инвестиция.
 
В подножието на планината Олимп има още един малък, очарователен град Литохоро. Изключително  красив и популярен сред туристите, той успя да запази традиционния си стил. Градът е разделен на две части: едната пълна с живот, много развлекателни центрове, шум и вълнение, докато в другата можете да се разходите из тесните улички и да видите къщите, построени в традиционен архитектурен стил, характерни за тази област. От Литохоро можете да се изкачите на Олимп.
 
Един от най-популярните младежки центрове за отдих в Гърция е  курортния град Паралия Катерини.
Той е  разположен на брега на топлото Егейско море, в известния район на Пиерия. За забавлявление и  добра почивка тук идват младите хора не само от цяла Северна Гърция, но и от Европа. Популярни с туристите  са многобройните барове, дискотеки и клубове. В допълнение към денонощното забавление, Паралия Катерини  привлича инвеститори и много желаещи да закупят къща на брега на морето в Гърция. Инфраструктура, великолепна природа, пясъчни плажове и прекрасно Егейско море, разположени в близост до легендарния връх на  Олимп - само някои от аргументите в полза на закупуване на имот в Пиерия, и по-специално, в областта на Паралия Катерини.
В село Паралия Катерини има построени многобройни тенис кортове, оборудвани баскетболни игрища и много интересни маршрути за феновете на  колоездене. Градската администрация провежда различни мероприятия за тези, които желаят да опитат силите си в  плажния волейбол или мини футбол. Има и специална писта за картинг, където може не просто да се возиш за забавление, но също така и да се състезаваш в различни местни рали. 
Закупуването на имот в района на Олимпийската Ривиера ще бъде радост за цялото семейство - млади и стари!
Разнообразие от туристически възможности на Пиерия, задоволяват  всичките  вкусове и  са отличителен белег на курорта, което от своя страна дава възможност да изберете най-приятно и пълноценно забавление. Може  не само да прекарвате  времето си на красиви плажове, чисто море и  приятно  слънце, но и да се потопите  в безкраен цикъл на забавления.
 
На около 25 км от Катерини и 92 км от Солун е разположен туристическият  град Лептокария, който съчетава гръцките традиции с европейската  умереност. Тук е  тихо и комфортно, има малко трафик. В същото време, не е забравен и нощния живот, приемливи цени в кафета, таверни и ресторанти. Лептокария - единствененно крайбрежно  туристическо село на  Гърция, което има железопътна гара.
Цените на имотите в Лептокария Пиерия  са много по-евтини, отколкото в други курортни райони на Гърция.
Село Платамонас интересно предимно за очарованието на средновековна крепост. Платамонас е много уютно село с красива крайбрежна алея, на която има много кафенета, таверни и барове. Плажът Платамонас е защитен от силни вълни с насипни вълноломи, които осигуряват безопасното  плуване за деца.
 
Старият  Пантелеймонас е малко планинско селце, разположено в близост до Платамонас на Олимп, от където се отваря прекрасна гледка към морето и морските курорти. Старият Пантелеймонас е едно от най-красивите места в региона, с истински гръцки колорит. Автомобилите в селото са рядко явление, само местните жители имат право да ги използват, туристите оставят колите си на паркинга и ходят  пеша. В селото има няколко очарователни таверни, предлагащи отлична местна кухня. Заслужава да се отбележи, че всички ястия са приготвени с местни продукти и месо, дори хлябът се пече в заведението.
Новия  Пантелеймонас - село в подножието на планината Олимп. Селото е много по-различно от Стария Пантелеймонас и е с модерни къщи, училища, магазини, спортни съоръжения, механи, кафенета, както и нова църква. Къща в  такова село - идеален  вариант за редовен живот.

Село Неи Пори се намира на 43 км от града Катерини. Това е най-южното село на Пиерия, известно със своите 5 км плажна ивица, на която се присъжда ежегодно "Син флаг" на Европейския съюз за чистотата на брега.
 
Олимпиаки Акти (Olympic Beach) – селото  разположено на 8 км от Катерини. Перфектно организиран популярен плаж, великолепна природа и близост до планината Олимп, всяка година привлича хиляди туристи. Селото е с добре развита туристическа инфраструктура: хотели за всеки вкус и бюджет, много таверни, кафенета и барове.

Отделно от тези известни плажове в Пиерия има няколко великолепни крайбрежия, на които е присъден "Син флаг" на ЕС за чистотата на плажа: Метони,  Макриялос, Скотина, Грица и  др.

 Пиерия  съчетава енергията на оживения и весел курортен живот с хармонията на гръцкия пейзаж и духовността на морската стихия.

Абонамент за бюлетин