Зa Гърция

Зa Гърция

Само след една почивка в Гърция вие ще се влюбите в тази страна веднъж и завинаги. Мек климат, благоприятно влияещ на вашето здраве, средиземноморска кухня, известна по целия свят,  уникален ландшафт на покритите с борове планини и лазурния простор на морето, бели плажове със сламените чадъри - всичко това и много друго привлича в Гърция не само туристите, но също така и ценителите на недвижими имоти.

Ако сравните цените на недвижимите имоти в Гърция и други европейски страни, можем да кажем с увереност,че Гърция в това отношение, е по-благоприятна за инвестиции. Стандартът на живот е по-висок, отколкото, например в България или Черна гора.  Гърция има много нисък процент на престъпност, можете да бъдете сигурни, че децата ви няма да попаднат в лоша компания  и че нищо няма да им се случи. Чувството за сигурност и спокойствие - това е, което мнозина търсят и намират в Гърция.

Гърция има 13 региона, които се наричат периферии. Най-голямата площ на страната се намира в северната част, наречена Македония. Областите са разделени на номи, общият брой на  които е 52. Например, ако искате да си купите къща на популярен сред туристите полуостров Халкидики, трябва да знаете, че  къщата ще бъде разположена на територията на номос Халкидики, който граничи с номос Солун. Двата нома се явяват част от Македония.


Всеки регион на Гърция привлича със своята красота, историята на всеки пази своите велики моменти.  И, разбира се, за всички заинтересовани да закупят имот в Гърция би било полезно да знаят, че:
В Гърция доминират три основни типа климат: средиземноморски, умерен и алпийски. В планинските райони на Северозападната Гърция преобладава алпийския климат. Умереният тип засяга Централна  и Източна Македония. В тези области, лятото е горещо и сухо, а зимата - студена и влажна.  Гръцките острови се отличават със средиземноморски климат.

Който и регион за покупка на имот да изберете,  можете да бъдете сигурни в чистотата на въздуха и други положителни аспекти на околната среда. Промишлени предприятия в страната почти няма. Основно е развито селското стопанство. Гърция се нарежда на трето място в света по производство на маслини, също така се отглеждат плодове и памук.

Гърция е идеална дестинация за семейни почивки.  Хората купуват имоти тук, за да създадат по-добри условия на живот за своите семейства и деца. Гърция има най-нисък процент на разводи в Европейския съюз.  Тук обожават децата и се отнасят с голямо уважение към родителите.

Има само два мегаполиса в Гърция: Солун и Атина, в които живее половината от населението на страната. 90% от територията е заета от села и малки градове. Къщите не са високи, обикновено не повече от пет етажа. Високите сгради са характерни само за офиси и хотели.

Закупувайки имот в Гърция, можете да удължите живота си. В момента средната продължителност на живота в тази слънчева страна при жените е 82 години и 77 години за мъжете. Също така в Гърция с уважение се отнасят към съседите, по време на сиестата (от 14.30 до 17.00) може да сте сигурни, че няма да ви притеснят със звук на бормашина или викове на съседското дете. В Гърция е лесно да се намери общ език с местното население, тъй като голяма част от тях разбират или говорят български.
При покупка на имот в Гърция, не забравяйте да се пазарите.

Малко за всеки регион, където предпочитат да купуват имоти чуждестранните граждани.

  • Атика

- Атина
- Източна и Западна Атика
- Пирей

  • Северна Гърция (Западната, Северна и Източна Македония)

- Халкидики
- Солун
- остров Тасос и Кавала
- Олимпийската ривиера (Литохоро, Катерини)
- Кастория

  • Централна Гърция и Тесалия

- Делфи, планината Парнас
- остров Евбея (Евия)
- Магнезия ( Волос-Пилио ) 
- Манастири Метеора

  •   Епир

- Сивота

- Аркадия и Арголида
- Коринт
- Лакония и Месиния

- Хания
- Хераклион
- Ласити
- Ретимно

  • Йонийски острови

- Керкира (Корфу)
- Кефалония
- Лефкада, Закинтос

  • Егейските острови (Северна и Южна)

- Киклади: Андрос, Парос, Милос, Санторини, Миконос
- Додеканези: Родос , Кос

Абонамент за бюлетин