Зa Гърция

Недвижими имоти в Гърция

Покупката на недвижими имоти винаги е била желателна, а в повечето среди и задължителна инвестиция, която гарантира бъдещето на собствениците им. Не са малко хората, които имат повече от един недвижим имот, като вторият обикновено е място за отдих и забавление. Гърция е едно от местата, които са изключително благоприятни именно за такава дейност.

Една почивка в Гърция е напълно достатъчно за да се влюбите в тази страна веднъж и завинаги. Мекият и климат влияе благоприятно на вашето здраве като укрепва имунната система и подобрява общото състояние. Средиземноморската кухня, известна по целия свят,  уникалният ландшафт на покритите с борове планини, лазурният простор на морето и бели плажове със сламените чадъри са част от приказната Гърция. Всичко това привлича както туристите, така и ценителите на недвижими имоти.

Ако сравните цените на масово предлаганите недвижими имоти в Гърция с подобни имоти в други европейски страни ще забележите, че Гърция е много по-благоприятна за инвестиции. Стандартът на живот е по-висок в сравнение с този в България или Черна гора.  В Гърция процентът на престъпността е много нисък и това допринася за спокойната среда на живот. Сигурност и спокойствие - това е, което мнозина търсят и намират в Гърция.

Недвижими имоти в Гърция – голям избор на локация и голям ценови диапазон

Гърция има 13 региона, които се наричат периферии. Най-голямата площ на страната се намира в северната част, която носи името Македония. Областите са разделени на 52 номи. Ако искате да си купите къща на популярния сред туристите полуостров Халкидики, трябва да знаете, че  къщата ще бъде разположена на територията на номос Халкидики, който граничи с номос Солун, а двата нома се явяват част от Македония.
Всеки регион на Гърция привлича със своята красота, а историята на всеки от тях пази своите велики моменти. Всички, които са заинтересовани да закупят недвижими имоти в Гърция би било полезно да знаят, че:
1. В Гърция се срещат три основни типа климат: средиземноморски, умерен и алпийски. Планинските райони на Северозападна Гърция са с алпийския климат. Умереният климат е разпространен в Централна  и Източна Македония. В тези области лятото е горещо и сухо, а зимата - студена и влажна. Гръцките острови пък се отличават със средиземноморски тип климат.

Който и регион за покупка на недвижими имоти да изберете,  можете да бъдете сигурни в чистотата на въздуха и околната среда. Промишлени предприятия в Гърция почти няма. Основно развито е селското стопанство. Страната се нарежда на трето място в света по производство на маслини и маслинови продукти. Освен тях, на територията на Гърция се отглеждат много различни видове плодове и памук.

Покупка на недвижими имоти в Гърция – идеален избор за смейна почивка

Гърция е чудесна дестинация за семейни почивки. Гърците обожават децата и се отнасят с голямо уважение към родителите им. Като страна с най-малко разводи в целия Европейски съюз, Гърция е една от любимите дестинации на повечето семейства с малки деца.

В Гърция има само два мегаполиса: Солун и Атина. В тях живее половината от населението на страната. 90% от територията е заета от села и малки градове. Къщите не са високи, обикновено са на не повече от пет етажа. Високи са само сградите на хотелите и офис центровете.

Закупувайки недвижими имоти в Гърция вие удължавате живота си. В момента средната продължителност на живота в тази слънчева страна е 82 години при жените и 77 години за мъжете.

Основен принцип на съжителстващите съседи е взаимното уважение. По време на сиестата (от 14.30 до 17.00) може да сте сигурни, че царува тишината. В този отрязък от деня няма да чуете нито звуци от стоителни машини, нито детски викове. Общуването с местното население в Гърция е лесно. Голяма част от гърците разбират и говорят прекрасен български език.

И не на последно място - при покупка на недвижими имоти в Гърция, не забравяйте да се пазарите. Прието е, че купувачът има право да спазари с продавача имота, който иска да купи. Признак на лош вкус е ако веднага приемете цената на имота без поне малко да се пазарите за него.

Кратка информация за всеки регион, в който предпочитат да купуват имоти чуждестранните граждани.

Малко за всеки регион, където предпочитат да купуват имоти чуждестранните граждани.

  • Атика

- Атина
- Източна и Западна Атика
- Пирей

  • Северна Гърция (Западната, Северна и Източна Македония)

- Халкидики (Криарици)
- Солун
- остров Тасос и Кавала
- Олимпийската ривиера (Литохоро, Катерини)
- Кастория

  • Централна Гърция и Тесалия

- Делфи, планината Парнас
- остров Евбея (Евия)
- Магнезия ( Волос-Пилио ) 
- Манастири Метеора

  •   Епир

- Сивота

- Аркадия и Арголида
- Коринт
- Лакония и Месиния

- Хания
- Хераклион
- Ласити
- Ретимно

  • Йонийски острови

- Керкира (Корфу)
- Кефалония
- Лефкада, Закинтос

  • Егейските острови (Северна и Южна)

- Киклади: Андрос, Парос, Милос, Санторини, Миконос
- Додеканези: Родос , Кос

Абонамент за бюлетин