Имоти на остров Крит

Имоти на остров Крит.Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти и вили

 

Крит - най-южният и най-големият остров на Гърция. Това е един уникален остров  с дълга плажна ивица на хиляда километри, скалисти заливи, пещери и скали. Той изглежда обгърнат в прегръдката на Средиземното море. Освен това Крит е един от най-популярните направления за ваканция, където всеки ще намери своето любимо занятие .За тези, които просто искат да се наслаждават на слънцето, има красиви плажове и заливчета, оживени курортни градове, в които в рамките на 340 дена в годината грее слънцето. Крит е един от най-популярните места, където хората купуват имоти. Също така Крит е известен със своята богата история.

Любителите на историята ще открият на острова много интересни места за посещение, тъй като на Крит е родена най-древната цивилизация в Европа - Минойската, която положи началото на гръцката и европейската култура.
Експонатите се намират в Кносос,Феста и Гортина.

Крит е 13-сети регион на Гърция, той се дели на 4 области:Ираклион, Ханя, Ретимно и Ласити с центъра в град Агиос Николаос.  Древната столица на остров Крит беше града Кносос. Чрез свързването на двореца в Кносос с името на легендарния цар Минос, древната култура на острова Крит стана известна като Минойската култура.
За гърците, които по-късно заселеха Крит, Минойската култура е била толкова важна,
че мястото където  беше скрила новородения бог на гръмотевиците Зевс майка му и където  той прекара детските си години, те смятаха  за една от пещерите на остров Крит.
Климатът на Крит е един от най-меките и здравословните в Европа.Островът е известен с уникалната си екология, защото  в близост няма промишлени предприятия.
Плувният сезон започва в края на април и завършва в средата на ноември. От май до октомври, средната температура варира между 20-26 градуса по Целзий.
Зимата на Крит е кратка, средната температура  от 13-18 градуса .Температурата на водата, дори и през зимата, не пада под 16 градуса по Целзий.

Имотите на Крит отдавна са оценили любителите на лукса и изискана почивка,
далеч от шума и суетата, заобиколени от древни  паметници и девствена природа
на острова. Критското море е все така прозрачно, както и по време на олимпийските богове, а природа все още пази непокътнато човешко пространство с дивната флора и фауна. Цената за самостоятелна вила или апартамент  на острова не надвишава цената на континенталната Гърция, а понякога дори и  е по-низка.

Ираклион - най-големият район на остров Крит, със столица, която се казва по същия начин и е главният град на острова. В този район се намират много от големите крайбрежни туристически центрове: Херсонисос, Малия, Сталида, Агия Пелагия.
Крайбрежието на острова в района на Ираклион е богат на красиви заливи, на чиито брегове са построени много красиви хотелски комплекси различни категории.
Това е солиден аргумент при избора на мястото за покупката на недвижим имот, ако планирате впоследствие да го отдавате под наем.
Също така в Ираклион се намира основното международно летище, което обслужва целогодишно редовни и чартърни полети. В района има много запазени  църкви и катедрали от различни възрасти, както и елегантни домове на известни семейства на острова, построени в неокласически стил с елементи характерни за Балканската архитектура.  Градът е известен със своите фонтани, от венециански и турски периоди.
На няколко километра от столицата на Крит се намира най-известният дворец в Кносос, където е установено бижу с образа на пчела и е талисман на Крит, който все още се изработва  на острова.
Цените на имотите в Крит (регион Хераклион),започват от 1 150 на квадратен метър.

Област Лассити - градове Агиос Николаос, Елунда, Истрон, Йерапетра, Сития. Това е най-източната част на острова Крит с плодородни равнини и красиви плажове.
Тук е расположен изветния пясъчен плаж с палмови гори Финикодасос. Закупуването на дом в Ласити - мечта на всеки който някога е бил там.  Центр на областта - град Агиос Николаос, който се намира в северозападната част на залива  Мирабелло, най-големият в Крит. Тук се намират най-модерните курорти на острова които наричат „Критски Сан Тропе“. Визитната  картичка на централната част на Агиос Николаос е езерото Вулиагмени (наводнени) което свърза  морето с канала.
В това езеро, според легендата се е къпала самата Богиня  Атина.
Ако се замислите за закупуване на имот в този район на остров Крит, няма да е лошо да знаете, че апартамент или къща в Лассити можете да си купите от 220 000 евро.

Знаменитата Елунда се намира в западната част на залива Мирабелла до острова Спиналогна с руините  на огромната венецианска крепост. Островът придоби световна известност благодарение на най-продавания бестселър на британската писателка В.Хислоп наречен "Островът".  В Елунда са разположени луксозни хотели, множество кафенета и ресторанти, както и много магазини.
Този курорт е особено оценен от тези, които предпочитат по-изискана и луксозна почивка. Тук времето тече бавно, спокойно, това място предлага голямо разнообразие от забавления. Много аристократи и  звезди на шоу-бизнеса си купуват имоти в този район на остров Крит или строят великолепни вили с красиви басейни. Тук се намират най-скъпите хотели, ресторанти, голф игрища, яхт-клубове и бутици. Цените на имотите в Елунда (Лассити остров Крит) започват от 320 000 евро.

Областта Ретимно състои от градове Ретимно (столицата на провинция)  Панормо,Плакяс,Агия Галини,Бали. При венецианците, които наричаха града Ретимо, е преобладавала морска търговия, основно износ на известното сладко вино, Малвазия, произведено в съседната долина Малевисиу.
Ретимно има разкошен изглед към планината, неописуемо красиви плажове, критска музика,села в традиционен стил и луксозни хотели. Това е най-малкия район на остров Крит, разположен между Бялата планина и планината Псилоритис.
Спиращата дъха панорама на величествените планини правят живота тук по романтичен, различен от другите. В северната част на района се намира дълъг пясъчен плаж. Една великолепна 16-км брегова линия, изпъстрена със златист пясък, който не се среща повече нито в един град в Крит. Собствениците на имотите са горди от побережието, защото това е най-дългата плажна ивица на острова. В архитектурата на града е запазен венецианския стил. В центъра на стария град на Ретимно се намира фонтан Римонди  от 17-ти век. В района също така си струва да посетите Археологическия музей, Венецианската крепост Фортеца и православния манастир Аркади.
Цените на имотите в Ретимно започват от 1000 евро на кв.м..

Област Ханя – градове Георгиуполис, Курнас, Ханя, Агия Марина, Герани, Палеохора.
Тази част на Крит се счита за най-зелената, тъй като тук през зимните месеци често валят дъждове. На градското гробище в Ханя са погребани руските моряци и офицери, загинали край бреговете на остров Крит 1897-1911. В близост се намира обелиск с петолъчка. Надписът гласи: "Тук се намират останките на 33 съветски войници, загинали на остров Крит във войната срещу нацистка Германия.  Вечна слава на вас, неизвестни герои!”
Регионът Ханя също  е известен със своето дефиле Самария. Най-големият каньон в Европа привлича всеки туристически сезон  хиляди туристи. Недвижими имоти в района на Ханя - е възможността да живеете близо до това невероятно място. Маршрутът през дефилето има дължина от осемнадесет километра и седем часа пеша през него - пътят на невероятни открития! Той започва  от 1250 метра височина над морското равнище. Туристите минават по  пътеки  с дървени парапети, предвидени  в планината. В долината има няколко стари църкви и реставрирани къщи на бившето  критско село Самария. Пътят  отнема около 6 часа, но си струва това - плуването в изумрудната вода на Либийското море с черен пясък ще възнагради най-смелите и търпеливите.  Цените на недвижими имоти в тази част на Крит започват от 1500 евро
на кв.м. и нагоре.

Ако искате да си купите къща на остров с уникално историческо минало,
с вековна традиция за гостоприемство и уникална красота на природата,
имот в Крит - перфектният избор на разумни цени.