Имоти на остров Крит

Недвижими имоти на остров Крит.Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти и вили.

Остров Крит е най-южният и най-големият в Гърция. Островът е уникален със своите скалисти заливи, пещери, скали и дълга хиляда километра плажна ивица. Той е обгърнат от прегръдката на Средиземно море. Остров Крит е едно от най-предпочитаните места за ваканция. Тук всеки ще намери своето любимо занимание сред красивите плажове и заливчета и оживените курортни градове. Времето на Крит е слънчево 340 дни в годината. Това го прави привлекателно място за всички, които искат да се наслаждават на плажуване без ограничение. Крит е един от най-търсените места за покупка на недвижими имоти. Той е известен и със своята богата история.

За любителите на историята, островът предлага изобилие от интересни места за посещение. Островът е родината на най-древната цивилизация в Европа – Минойската. Тя полага началото на гръцката и европейската култура. Можете да разгледате експонатите в Кносос, Феста и Гортина.

Крит е тринадесетият регион в Гърция. Той е разделен на 4 области: Ираклион, Ханя, Ретимно и Ласити с център в град Агиос Николаос.

 Град Кносос е бил древната столица на остров Крит . Името на Минойската култура произлиза от свързването на двореца в Кносос с името на легендарния цар Минос .
Минойската култура е била много важна за гърците, които по-късно заселили острова. На остров Крит е бил скрит от майка си новороденият бог на гръмотевиците Зевс. Една от пещерите на острова е мястото, където той е прекарал детските си години.
Климатът на острова е един от най-меките и здравословните в Европа. Крит притежава уникално чиста околна среда, защото в близост няма индустриални предприятия.
Плувният сезон е от края на април до средата на ноември. Средната температура от май до октомври е между 20 и 26 градуса.
Зимата на Крит е кратка, с температури между 13-18 градуса. Температурата на водата целогодишно не пада под 16 градуса.

Инвестиция в недвижими имоти на остров Крит

Крит е предпочитана дестинация за покупка на недвижими имоти. Те са високо ценени от любителите на лукса и изисканата почивка. Разположени са далеч от шума, сред древни паметници и красивата природа на острова. Критското море е прозрачно и чисто.  Уникалната флора и фауна на острова е все още опазена от човешкото влияние. Цената за самостоятелна вила или апартамент на острова не надвишава континенталната, а понякога дори и е по-ниска.

Недвижими имоти в Ираклион

Ираклион е най-големият район на остров Крит. Неговата столица се казва по същия начин и е главният град на острова. В региона се намират много от големите крайбрежни туристически центрове като Херсонисос, Малия, Сталида, Агия Пелагия.
Крайбрежието в района на Ираклион изобилства от красиви заливи. На тихите брегове са построени много красиви хотелски комплекси от различни категории.
Това е важно предимство при избора на мястото за покупка на недвижими имоти.

В Ираклион се намира основното международно летище. То обслужва целогодишно редовни и чартърни полети. В региона има много запазени църкви и катедрали от различни епохи. Тук ще разгледате и фасадите на елегантните домове на известните семейства, живеещи на острова. Те са изградени в неокласически стил с елементи, характерни за Балканската архитектура. Градът е известен със своите фонтани от венециански и турски периоди.
Най-известният дворец в Кносос е на няколко километра от столицата на Крит. Открито там бижу с образа на пчела става талисман на остров Крит. Негови копия можете да намерите в почти всяко бижутерско ателие на острова.
Цените на приличните недвиижими имоти в Крит (регион Хераклион), започват от 1 150 евро на квадратен метър.

Недвижими имоти в Лассити

В област Лассити се намират градовете Агиос Николаос, Елунда, Истрон, Йерапетра, Сития. Тази област е разположена в най-източната част на остров Крит и е покрита с плодородни равнини и красиви плажове.
В област Лассити е разположен известния пясъчен плаж с палмови гори Финикодасос. Закупуването на недвижими имотив района е мечта на всеки, който го е посетил. Град Агиос Николаос е центърът на областта. Той се намира в северозападната част на най-големия залив на острова - Мирабелло. Тук се намират курортите „Критски Сан Тропе“. Те са най-модерните курорти  на острова. В централната част на Агиос Николаос е известното езеро Вулиагмени (наводнени). То свързва морето с канала. Според легендата в него се е къпала самата Богиня Атина.
Цените за закупуване на недвижими имоти в този район на остров Крит започват от 220 000 евро.

Недвижими имоти в в Елунда

Елунда се намира в западната част на залива Мирабелла. До нея е острова Спиналогна с руините на огромната венецианска крепост. Той придоби световна известност след бестселъра "Островът" на британската писателка В. Хислоп.  В Елунда има луксозни хотели, множество кафенета, ресторанти и магазини.
Курортът е високо оценен от почитателите на по-изисканата и луксозна почивка. Тук времето тече бавно и спокойно. В къщото време мястото предлага голямо разнообразие от забавления. Много аристократи и звезди на шоу-бизнеса си купуват недвижими имоти в този район на остров Крит. Най-скъпите хотели, ресторанти, голф игрища, яхт-клубове и бутици са разположени именно тук. Цените за закупуване на недвижими имоти в Елунда (Лассити, остров Крит) започват от 320 000 евро.

Недвижими имоти в Ретимно

Ретимно е най-малката област на остров Крит. Разположена е между Бялата планина и планината Псилоритис.

В областта се намират градовете Ретимно, Панормо, Плакяс, Агия Галини, Бали. Ретимно е столицата на провинцията. Венецианците са наричали града Ретимо. При тях морската търговия е била добре развита, предимно износът на известното сладко вино „Малвазия“. То е произвеждано в съседната долина Малевисиу. 
Ретимно впечатлява с чудесен изглед към планината и уникално красиви плажове. Неговите бляскави хотели, села в традиционен стил и критска музика допълват цялостната картина.

Величествените планини спират дъха със своята панорама и правят усещането за живота на това място по-романтично. В северната част на Ретимно има дълъг пясъчен плаж. Неговата 16-километрова брегова линия е изпъстрена със златист пясък. Той не се среща в нито един друг град в Крит. Крайбрежието е гордостта на собствениците на недвижими имоти тук. То е най-дългата плажна ивица на острова. Архитектурата на града е във венециански стил. В центъра на стария град е фонтана Римонди от 17-ти век. Други интересни забележителности в района са Археологическия музей, Венецианската крепост Фортеца и православния манастир Аркади.
Цените за покупка на недвижими имоти започват от 1000 евро на кв.м.

Недвижими имоти в Ханя

Област Ханя е съставена от градовете Георгиуполис, Курнас, Ханя, Агия Марина, Герани, Палеохора.
Тази част на острова се смята за най-зелената. През зимните месеци тук често валят дъждове.  В Ханя са погребани загиналите в периода 1897-1911г. край бреговете на острова руски моряци и офицери. В близост е разположен обелиск с петолъчка с надпис: "Тук се намират останките на 33 съветски войници, загинали на остров Крит във войната срещу нацистка Германия. Вечна слава на вас, неизвестни герои!”
Регионът е известен и с дефилето Самария. Това е най-големият каньон в Европа и годишно се посещава от хиляди туристи. Покупката на недвижими имоти в Ханя дава възможност да живеете близо до едно толкова уникално място.

Маршрутът през дефилето е дълъг осемнадесет километра. Пътят през него пеша е седем часа и е изпълнен с невероятни гледки. Той започва от 1250 метра надморска височина. Туристите минават през планината по пътеки с дървени парапети. В долината има няколко стари църкви и реставрирани къщи на някогашното критско село Самария. Пътят отнема приблизително 6 часа, но си заслужава. Най-смелите и упоритите имат възможността да плуват в кристалната вода на Либийското море с черен пясък. Цените на недвижими имоти в Ханя започват от 1500 евро на кв.м. и нагоре.

Крит предлага много добри възможности за покупка на недвижими имоти на гръцка територия. Той има богато историческо минало, вековна традиция на гостоприемство и уникално красива природа. Тези негови качества превръщат Крит в перфектния избор за закупуване на недвижими имоти на разумни цени.

Абонамент за бюлетин