Недвижими имоти на остров Закинтос

Недвижими имоти на остров Закинтос. Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти и вили.

Закинтос
(Гръцки Ζάκυνθος) - третият по големина остров от групата на Йонийските острови и е разположен в близост до полуострова Пелопонес . Подобно на други острови от архипелага, Закинтос е бил повлиян от турците, французите, британците, италианците, което играе роля в стила на сградите му. Тук прекрасно се са съхранили старинни венециански къщи с лоджии и галери-арки, криволичещи павирани улици и красиви площади. Името на острова се споменава в  книгите на Омир. Закинтос е син на царя на Фригия Дардан, и според легендата, той е внук на бог Зевс. Той завладява острова и му дава името си.
В митологията острова се споменава като любимото място за лова на богиня Артемида. Едно от любимите й места са Сините пещери.
Това са уникални пещери, чиито стени, благодарение на играта на светлината се изпъстрят с удивителни сини оттенъци. Венецианците наричали острова "Цвете на Изтока": преливащо се  в слънчева светлина морето взема различни нюанси на синьо и лазурно, което го прави да изглежда като венчелистчета на красиво цвете.
 
Източната част на Закинтос идеално подхожда за семейна почивка, тъй като тук се намират великолепни пясъчни плажове с кристално чисти води, заобиколени от живописна природа. Западната част на острова е скалиста, което придава на района изискана красота, но плажовете не са особено лесно достъпни. 
Истинска забележителност на Закинтос е прекрасният плаж Геракас - дом на морските костенурки карета-карета. Те живеят предимно в южната част на острова и всеки има възможност да види тези древни морски създания, плаващи с невероятна лекота във водите на Йонийско море, както и да посетят залив Навагио, един от най-известните плажове в Гърция.
 
Плажният сезон в Йонийските острови е удължен - през май водата загрява до комфортна температура за плуване и се поддържа до края на октомври. Благодарение на богатата растителност лятото на Йонийските острови е доста хладно - дори и на най-горещите дни температурата не надвишава 39 C. Още една особеност на климата на острова е практически пълната липса на промяна в атмосферното налягане.
 За всеки от островите е много лесно да се достигне - с ферибот от пристанище Пирея (Атина) или със самолет, островите имат свои летища.
 
Имоти в Йонийските острови – перфектен избор!
Не е случайно, че на тези острови прекарват ваканциите си държавни глави и кралски особи. Имоти в Йонийските острови - изгодна инвестиция и ваканция в собственото си райско  кътче!


 Недвижими имоти  на Йонийските  острови -  мечта за всеки жител на земята! Да закупете  имот в Корфу, Кефалония, Лефкада и Закинтос можете, като се свържете с Grekodom Development. В допълнение компанията предлага пълна гама на услуги за строителство на всички обекти на континента и на островите.

Абонамент за бюлетин