Недвижими имоти на остров Закинтос

Недвижими имоти на остров Закинтос. Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти и вили.

Закинтос 
(Ζάκυνθος) е третият по големина остров от групата на Йонийските острови. Той е разположен в близост до полуостров Пелопонес. ПРез различните периоди от съшествуването си Закинтос е бил владение на турците, французите, британците и италианците. Това изцяло се вижда в неговия архитектурен стил. Тук са запазени старинни венециански къщи с лоджии и галери-арки, криволичещи павирани улици и красиви площади. Островът се споменава и в книгите на Омир. Закинтос е син на царя на Фригия - Дардан. Според легендата той е внук на бог Зевс и когато завладява острова му дава името си.
В митологията този остров и поконкретно Сините пещери са посочени като любимото място за лов на богинята Артемида.

Името на пещерите идва от обагрените им в различни сини нюанси под влиянието на светлината стени. Венецианците са наричали острова "Цвете на Изтока". Преливащото се в слънчева светлина море приема различни нюанси на синьо и лазурно. Това го прави да изглежда като венчелистчета на красиво цвете.
 
Източната част на Закинтос е чудесна за семейна почивка. По цялото и протежение ще забележите красиви пясъчни плажове с кристално чисти води и живописна природа. Западната част на острова е скалиста. Скалите придават на района изискана красота, но и правят плажовете по-трудно достъпни. 
Пленителният плаж Геракас е истинска забележителност на острова. Той е дом на морските костенурки Карета-карета. Те живеят предимно в южната част на острова. Всеки има възможност да види тези древни морски създания, плаващи с във водите на Йонийско море.Освен тях, в желателно да видите и залива Навагио.Той е един от най-популярните плажове в Гърция.
 
Плажният сезон в Йонийските острови започва през май. Тогава водата се затопля до комфортна температура за плуване и остава такава до края на октомври. Лятото на Йонийските острови е доста хладно. Това се дължи на богатата растителност. Дори и през най-горещите дни температурата не надвишава 39 C. Пълната липса на промяна в атмосферното налягане е още една особеност на климата на острова.
Достъпът до всеки от островите се осъществява с ферибот или самолет. Всеки отделен остров има свое летище.
 
Ние от Grekodom Development ви предлагаме перфектни недвижими имоти на Йонийските острови.

Не случайно на тези острови прекарват ваканциите си държавни глави и кралски особи. Йонийските острови са изгодни за дълготрайна инвестиция в недвижими имоти, които ви подсигуряват безкрайна ваканция в собственото ви райско кътче!

Можете да закупите недвижими имоти в Корфу, Кефалония, Лефкада и Закинтос като се свържете с Grekodom Development. Компанията предлага  и пълна гама на услуги за строителство на всички обекти на континента и на островите.

Абонамент за бюлетин