Недвижими имоти на остров Тасос

Недвижими имоти на остров Тасос. Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти и вили.

От пристанището на Кавала можете лесно и бързо с ферибот (само за 30 мин.) да пристигнете до остров Тасос, най-северният остров на Егейското море. Тасос e прекрасен изумруд в короната на Гърция, заобиколен от ослепително синьо Егейско море. От Солун острова се намира само на 220 км.
Тук вие ще намерите дом за една спокойна и умерена почивка. Бреговата линия с дължина 115 км се отличава с красивите си плажове с бял пясък и кристално чисти води, наградени със "Син флаг" на ЕС за чистота и безопасност.
Богатата растителност на Тасос му дава заслужено званието на най-зеления остров в Гърция, с възхитителни долини, маслинови гори, борове и многовековни чинари, растящи на територията на целия остров.
 Смарагдов цвят, доминиращ в пейзажните картини на Тасос, великолепни водопади и скали, в районите, където се добива белоснежен мрамор, очароват пътешествениците с красотата си.
 
Покупката на  недвижими имоти  в Тасос е много добра инвестиция!
Купувайки  имот на остров Тасос, лесно можете да съчетаете почивка с екскурзии. Островът има богата история и много археологически обекти. Не пропускайте да посетите храма на Аполон и Питийското светилище на Дионис. Една от важните причини за избора на Тасос за закупуване на имот е,  че е достатъчно близо до континенталната част на Гърция, което ще ви позволи да посетите много други също толкова интересни археологически обекти на Северната Гърция, както и лесен достъп до летището на Солун.
Друг фактор за покупка на имоти в Тасос е дългият период на сезона. Още в средата на април на острова грее ярко слънце и плажния сезон продължава до средата на ноември. Климатът в Тасос е умерен, с топли зими и сравнително хладно лято. Температурата на въздуха през лятото средно 30 C, през зимата - рядко пада до 14 C.


 Всъщност да стигнем до Тасос е много лесно. От Кавала с ферибот е 30 минути до вашия уютен дом на брега на остров Тасос.
На острова има много красиви селища:  Лименас – столица и главен порт на острова. Тук са разположени археологическите съкровища на Тасос: античната Агора, руините на древноримските храмове, останките на старинния град Тасос;  Казавити Малък и Голям (много живописно село), Калирахи (разположено на хълм), Лименария (селище с развита туристическа инфраструктура), Потос (популярен младежки курорт на остров Тасос). Тук времето сякаш е спряло: в селата гостоприемните жители запазват и почитат традициите на старите времена.
В което и да е селище да купите имот на остров Тасос, от там лесно можете да посетите всички региони на острова. Околовръстният път свързва живописните крайбрежни селища с разнообразие от развлекателни центрове, барове, клубове и усамотени тихи плажове. На острова има много средновековни паметници, храмове и църкви, руини на древни паметници.

След като купите имот на остров Тасос, вие ще бъдете в състояние да разгледате острова и да откриете безброй места, където от  красотата буквално спира дъхът!

Абонамент за бюлетин