Недвижими имоти на остров Тасос

Недвижими имоти на остров Тасос. Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти и вили.

Остров Тасос е най-северният остров на Егейското море. От пристанището на Кавала стигате до него само за 30мин. с ферибот. Тасос e изумрудът в короната на Гърция.Заобиколен е от ослепително синьото Егейско море. Разстоянието между Солун и Тасос е само 220км.
Този гръцки остров е прекрасно място за една спокойна почивка. Бреговата линия е с дължина 115 км и се отличава с красивите си плажове с бял пясък и кристално чисти води. Както други плажове в Гърция и плацовете на Тасос са наградени с отличието "Син флаг" на ЕС за чистота и безопасност.
Богатата растителност на Тасос му дава заслужено званието „най-зеления остров в Гърция”.Тук ще се насладите на възхитителни долини, маслинови гори, борове и многовековни чинари, които растатв хармония на територията на целия остров.
Смарагдовият цвят доминира в пейзажните картини на Тасос. Неговитевеликолепни водопади и скали в районите, в които се добива белоснежен мрамор, очароват пътешествениците с красотата си.
 


 

Покупката на  недвижими имоти в Тасос е много добра инвестиция!


Купувайки  имот тук, лесно можете да съчетаете почивка с екскурзия. Островът има богата и интересна история и много археологически обекти. Задължително е да посетите храма на Аполон и Питийското светилище на Дионис. Една от основните причини да изберете да купите имот в Тасос е неговта близост до континенталната част на Гърция.  Това разположение предразполага да посетите много други също толкова интересни археологически обекти в Северната Гърцияи предоставя лесен достъп до летището в Солун.
В Тасос е сезонът е дълъг и това е втората основна пеичина, поради която е сред най-желание места за покупка на недвижими имоти. Още в средата на април на острова грее ярко слънце и времето е напълно подходящо за плаж. Сезонът продължава до средата на ноември. Тасос е с умерен климат, с топли зими и сравнително хладно лято. Температурата на въздуха през лятото е средно 30°C, а през зимата рядко пада до и под 14°C.

До Тасос се стига много лесно. От Кавала до уютното ви място на острова отнема 30 минути плаване с ферибот.

Недвижими имоти в селищата на остров Тасос

На острова има много красиви селища.  Лименас е столица и главен порт на острова. Тук са разположени археологическите съкровища на Тасос:

  • Античната Агора;
  • Руините на древноримските храмове;
  •  Останките на старинния град Тасос;  
  • Живописното село Казавити Малък и Голям;
  • Разположеното на хълм Калирахи ;
  • Селището с развита туристическа инфраструктура Лименария:
  • Популярният младежки курорт на остров Тасос - Потос.

Тук времето сякаш е спряло. В селата на острова гостоприемните жители пазят и почитат традициите на старите времена.
Където и да купите недвижими имоти на остров Тасосможете да посетите всички региони на острова. Околовръстният път свързва живописните крайбрежни селища с разнообразие от развлекателни центрове. В тях ще се натъкнете на барове, клубове и усамотени тихи плажове. На острова има много средновековни паметници, храмове и църкви, както и руини на древни паметници.

Притежавайтки имот на остров Тасос, вие ще преоткривате красотата на острова с всяка една разходка из него. Ще откриете безброй места, на които красотатана Тасос буквално спира дъха!

Абонамент за бюлетин