Бум на сделки в етап на строителство в Гърция: причините

Гърция, със своите изящни пейзажи, красиви плажове и богато културно наследство, привлича много туристи и инвеститори от цял свят. През последните години в страната се наблюдава впечатляващ

Подробно

7 причини да инвестирате в имот в Солун

Като цяло Солун предлага много предимства на инвеститорите в имоти, включително стабилен пазар, нарастващо търсене на наеми, развита инфраструктура и политическа стабилност.

Подробно

Гърция поставя нов рекорд по чуждестранни инвестиции в...

Гърция постави рекорд за инвестиции в недвижими имоти през 2019 г., като чужденци инвестираха 1,45 милиарда евро в страната. През 2022 г. беше регистриран нов рекорд от 1,98 милиарда евро

Подробно

Сега 581! Гърция е на второ място в света по брой плажове...

Картата на гръцките „Сини плажове“ показва, че най-голям брой ваканционни дестинации, отговарящи на най-високите изисквания за опазване на околната среда и безопасност, се намират на северния полуостров Халкидики.

Подробно

Наемането на имоти в Кипър става все по-скъпо

Според независимата компания WiRE жилищата под наем в Кипър продължават да поскъпват. През октомври-декември миналата година наемът за частни къщи се е увеличил с 1,7%, а за апартаменти - с 1%.

Подробно

Защо са атрактивни недвижимите имоти в Переа – предградието...

Курортният град Перея се намира в Северна Гърция, в покрайнините на Централна Македония. Разположено е 15 км източно от центъра на Солун

Подробно

Цените на недвижимите имоти в Кипър продължават да растат

Данните, обявени от Централната банка на Кипър в края на 2021 г., ще зарадват собствениците на недвижими имоти на острова. Цените на имотите в Кипър са се повишили, на годишна база с 1,2%.

Подробно

Чужденци и гърци ще могат да използват чужди банкови карти...

Доскоро всички плащания, адресирани до гръцкото правителство - такси, данъци, различни мита - можеха да се извършват само с банкови карти, издадени в страната.

Подробно

Инвестиция в Корфу - Покупка на недвижими имоти

Кои варианти за инвестиране на свободни пари се считат за най-надеждни? Придобиване на злато и недвижими имоти. Първият топли душата или украсява тялото, докато притежаването на собствен имот...

Подробно

Недвижими имоти в Лимасол. Статистика

Лимасол е лидер в продажбите на недвижими имоти: в трите му общини са сключени над 14 хиляди сделки на обща стойност над 6 милиарда евро.

Подробно

Цели за развитие на Grekodom през 2022 г.

Генералният директор на Grekodom Development, г-н Владимир Папунидис, говори за изминалата 2021 г., а също така сподели за плановете на компанията през 2022 г.

Подробно

Международният бизнес навлиза в Гърция

Гърция отново се превръща в инвестиционно привлекателна страна. Нараства интересът от големи международни корпорации като Cisco, Volkswagen, Pfizer, SAP, Tesla, eBay и Amazon.

Подробно

Първият „Град на гастрономията“ в Гърция

ЮНЕСКО удостои Солун със званието „градът на гастрономията“. Днес Солун е единственият гръцки град, който участва в международния проект „Мрежа от творчески градове”.

Подробно

Недвижимите имоти в Гърция и Кипър са безопасен вариант за...

Независимо от това, ако мислите да инвестирате в недвижими имоти на Гърция и Кипър, но не можете да решите да го направите, не се колебайте. Тази опция за инвестиране ще остане уместна и безопасна и след COVID-19.

Подробно

Туризмът допринася за възстановяването на гръцката икономика...

Гърция постепенно се възстановява от икономическата криза. През изминалата година ръстът е регистриран два пъти. През тази година се очаква темп на растеж от 6,1 %, а през 2022 г. се очаква допълнителен темп на растеж от 4,5 %.

Подробно