Недвижимите имоти в Гърция и Кипър са безопасен вариант за инвестиции след COVID-19

 

Инвестицията в недвижими имоти в Гърция или Кипър е покупката на апартамент, къща или вила с цел притежаване или реализиране на допълнителна печалба. Последното може да се постигне чрез отдаване под наем или реновиране на недвижимия имот и последващата му продажба. Инвестирането в европейски средиземноморски недвижими имоти винаги се е считало за печелившо. Въпреки това, поради влиянието на COVID-19 върху световната икономика, много от индустриите вече не са толкова уверени в стабилно бъдеще.

Независимо от това, ако мислите да инвестирате в недвижими имоти на Гърция и Кипър, но не можете да решите да го направите, не се колебайте. Тази опция за инвестиране ще остане уместна и безопасна и след COVID-19. Разбирането на няколко фактора ще помогне.

Увеличаващ се брой купувачи и инвеститори

• Пандемията се отрази негативно върху икономиката, а именно върху много бизнеси. Акциите им бяха паднали, което доведе до притоци на средства от инвеститори, търсещи да купуват ценни книжа на рекордно ниски цени. Що се отнася до недвижимите имоти, през периода на COVID-19 нямаше спад. Хората продължиха да купуват имоти, особено апартаменти, които са готови за живеене.

• Тази тенденция ще остане непроменена през следващите няколко месеца, тъй като ограниченията постепенно ще бъдат премахнати в различни градове. Икономиката се нуждае от време за възстановяване. За да се увеличи търсенето на пазара след пандемия, цените и лихвените проценти ще останат ниски. Пазарът на недвижими имоти в Кипър и Гърция ще следва тази тенденция. Следователно, инвестирането в жилища ще бъде правилният избор.

Дългосрочни активи

• Светът е преживявал епидемии и рецесии и преди, но рано или късно рецесията приключва. Пазарната нестабилност винаги е краткосрочна, така че инвеститорите с дългосрочни активи нямат причина за безпокойство. Освен това всеки инвеститор е наясно, че инвестирането в търговски недвижими имоти (дългосрочни инвестиции) носи повече ползи, отколкото краткосрочните.Ето защо покупката на недвижими имоти в Кипър и Гърция е печеливш проект, който ще остане такъв и след коронавируса.

Несигурността води до действие

По време на периода на самоизолация много хора са загубили доверие във важни аспекти от живота си: стабилност на работата или живеене под наем. Хората осъзнаха важността на инвестирането в собственост като източник на доход, както и възможността да получат безопасно жилище. Покупката на къща или апартамент в Гърция или Кипър гарантира стабилна и дългосрочна печалба, поради което е обещаваща инвестиция.

Оценка на недвижими имоти

• Стойността на недвижимите имоти непрекъснато нараства и възвръщаемостта на инвестициите се увеличава, ако за имота се полагат грижи. В закупения имот можете да направите само козметичен ремонт, което също ще увеличи стойността му. В крайна сметка появата на имот е фактор, на който наемателите и купувачите обръщат значително внимание. По този начин придобиването на имот не завършва непременно с покупката. ремонтът на имота също се счита за печеливша инвестиция.

Абонамент за бюлетин