Строителство на басейни

Строителство на басейни в Гърция от компанията Grekodom Development 

 Плувен басейн в собствения Ви дом в красива Гърция, където е слънчево 300 дни в годината и дори и през зимата има комфортна температура, какво може да бъде по-добро? Компанията Grekodom Development предоставя професионална помощ в изграждането и проектирането на басейни, монтаж и облицовка, в сътрудничество с фирми-доставчици на оборудване за басейни.

Видове басейни

Класификация според локацията:

Открити плувни басейни, т.е. разположени на открито - Строителство на тези басейни са по-евтини, отколкото тези на закрито. В Гърция, дори и през зимата температурата на въздуха е средно не по-малка от 10-15 градуса, така че да плувате в открит басейн, можете и по време на коледните празници.

Закрити басейни, т.е. разположени на закрито - Изграждането на закрития плувен басейн е възможно във всяко помещение, независимо дали това е основната сграда, мазе на къщата или разширение на основната сграда, също може да се конструира и отделно.

 Класификация според конструкцията:

Напълно потопени, когато горният ръб на басейна е на партерно ниво и може да се увеличи с 15-20 см. над нивото на водата. С такъв дизайн откритият басейн ще бъде в хармония с пейзажа. За закритите басейни това е почти стандартна опция.

Частично потопени, горния ръб на басейна е повдигнат над нивото на земята на височина от 70 до 100 сантиметра. Високият ръб предпазва децата и животните от падане в басейна. Външната страна на басейна трябва да се завърши с декор, нашите дизайнери ще ви предложат много оригинални идеи и възможности.

Повърхностен, което означава "да стои на повърхността." Открити плувни басейни в този случай са сглобяеми. За повдигане на басейна трябва да се използва  включена в комплекса стълба.

Класификация по вид на монтаж:

Надуваеми са тези, които са направени от двупластово устойчиво PVC фолио.  Един пълен комплект за надуваем басейн включва надуваемата конструкция, помпи за надуване, предпазна подложка, помпа за водата, покривало за предпазване от замърсяване, стълбичка, филтри и кепче, термометри, лепенки и лепило. Икономичен вариант, позволяващ инсталиране на басейна навсякъде.

 Сглобяеми -  с относително малки размери и изчистен дизайн, който позволява да бъдат поставени и вътре, и отвън. Възможен е монтаж на система за филтриране на водата.

Полипропиленови, в  които се използва полипропилен, щадяща околната среда издръжлива пластмаса. Използването на този материал намалява количеството на работата и разходите за изравняване на повърхността, хидроизолация и облицовка.

Стационарен - направен от бетон. Неограничена площ, дълбочината и формата позволяват дайвинг и скачане от трамплин. Басейна може да бъде оборудван с най-ефективните системи за осигуряване на качеството на водата и съоръжения за забавление. На ръба, можете да направите един малък борд, който пази водата от замърсяване. Но не забравяйте, частният басейн изисква разходи за поддръжка и почистване - веднъж седмично се прави почистване на системите за филтрация на водата, вакуум на дъното. Можете да го правите това сами или да поръчате професионални услуги по почистване на басейна и поддържане на състоянието му.  По-лесно е да се купи къща (етаж от къща) в комплекс, на чиято територия има басейн за обща употреба. Разходите за поддръжка на басейна са споделени между собствениците на къщите.

Абонамент за бюлетин