Строителство на басейни

Строителство на плувни басейни в Гърция от компанията Grekodom Development

Компанията Grekodom Development предлага на своите клиенти професионална помощ при проектиране и строителствона плувни басейни в Гърция. Към тази услига са добавени и монтаж и облицовка на вече построените плувни басейни. Gredokom Development работи в тясно сътрудничество с фирми-доставчици на оборудване за басейни. Директния контант с доставчиците влияе както на цената, така и на времето, за което вашият плувен басейн ще стане готов. Качествените материали, които използваме при строителство на плувни басейни имат дълги години гаранция.

Плувният басейн в собствения Ви дом в красивата Гърция определено може да се нарече сбъфната мечта. В Гърция времето е слънчево 300 дни в годината и дори и през зимата има приятна температура, която позволява къпане на открито. Ако искате да разкрасите имотът си и едновременно с това да си подсигурите частен плаж добавете построяването на плувен басейн в двора като следваща за изпълнение задача.

Класификация на видовете плувни басейни според локацията:

Открити плувни басейни са басейните, които са разположени на открито.  Строителство на плувни басейни от този тип е по-евтино, в сравнение с тези на закрито. В Гърция дори и през зимата температурата на въздуха е средната температура на въздуха е не по-малка от 10-15 градуса. Това позволява да плувате в открит басейн и по време на коледните празници.

Закрити плувни басейни са басейните, разположени на закрито . Строителство на плувни басейни от закрит тип е възможно във всяко едно помещение. Такъв басейн може да бъде разположен както в основната сграда, така и в мазето на къщата или като разширение на основната сграда. Закрит плувен басейн може да се конструира и отделно, в негова собствена сграда. Тя може да е свързана с топла връзка към основната града, а може и да не е.


Класификация на плувните басейни според конструкцията:

Напълно потопени са тези басейни, чиито горен ръб е на партерно ниво и може да се увеличи с 15-20 см. над нивото на водата. С такъв дизайн откритият басейн ще хармонизира с пейзажа. При закритите басейни това е почти стандартна опция.

Частично потопени са басейните, на които горният ръб е повдигнат над нивото на земята на височина от 70 до 100 сантиметра. Високият ръб предпазва децата и животните от падане в басейна. Необходимо е външната страна на басейна да се завърши с декор. Нашите дизайнери ще ви предложат много оригинални идеи и възможности.

Повърхностен басейн е този, който"стои на повърхността." Откритите плувни басейни от този тип са сглобяеми. За повдигане на басейна е необходимо да се използва  включена в комплекса стълба.

Класификация на плувните басейни по вид на монтаж:

Надуваеми - те са направени от двупластово устойчиво PVC фолио. Пълният комплект за надуваем басейн включва надуваемата конструкция, помпи за надуване, предпазна подложка, помпа за водата, покривало за предпазване от замърсяване, стълбичка, филтри и кепче, термометри, лепенки и лепило. Този вид басейни са икономичен вариант и позволяват инсталиране навсякъде.

Сглобяеми – те са с относително малки размери и изчистен дизайн. Това позволява да бъдат поставени и вътре, и отвън. Имат възможност за монтаж на система за филтриране на водата.

Полипропиленови – за изграждянето им се използва полипропилен. Той представлява щадяща околната среда издръжлива пластмаса. Този материал намалява количеството на работата и разходите за изравняване на повърхността, хидроизолация и облицовка.

Стационарен - направен от бетон. Той може да бъде изграден на неограничена площ и дълбочина и в различни форми. Това позволява дайвинг и скачане от трамплин. Басейнът може да бъде оборудван с различни съоръжения за забавление. Също така и с най-ефективните системи за осигуряване на качеството на водата . На ръба можете да добавите един малък борд, който пази водата от замърсяване. Не забравяйте, че частният басейн (както всеки друг басейн) изисква регулярна поддръжка и почистване.Необходимо е веднъж седмично да се прави почистване на системите за филтрация на водата, вакуум на дъното. Можете да го правите сами или да поръчате професионални услуги по почистване и поддръжка на басейна.  От гледна точка на разгодите за поддръжка по-икономично е да се купи къща в комплекс, на чиято територия има басейн за обща употреба. В тази случай разходите за поддръжка на басейна се поделят между собствениците на къщите и намаляват значително.

Абонамент за бюлетин