Имоти на остров Санторини

Недвижими имоти на остров Санторини. Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти и вили.

Oстров Санторини с
е е образувал преди повече от 3500 години в следствие на мощна вулканична експлозия. Общата площ на острова е 76 км². Неговата столица е град Фира. Санторини се смята за един от най-красивите и загадъчни острови в Средиземното море. Той е известен със своите уникални гледки и кристално чисто море. „Оцветените" му плажове и гостоприемството на уютните малки градове и села допринасят за неговата популярност.
Тук преобладава класическият средиземноморски климат. През лятото понякога вали дъжд. През зимата, дори и през нощта, температурата е подходяща за дълги романтични разходки. Плажният сезон започва през май с температури от 24 ° C и не свършва до началото на ноември.
 
Санторини е истинско бижу на Средиземно море. Той винаги присъства в списъка на най-красивите места в света. Има десетки отличия и награди от различни международни туристически организации и фондации. Санторини е един от популярните острови и препочитан от младоженците за „меден месец“. В края на март започват да пристигат първите круизни кораби.

Недвижими имоти във Фира
 
Столицата на острова е Фира. Тя се отличава от останалите острови на Цикладите със своя архитектурен стил . Има сгради със сводести тавани, ослепително бели къщи, църкви и манастири със сини куполи.  Една от най-известните църкви на остров Санторини е Агиос Минас. Построена в близост до скала, тя е визитната картичка на острова и е известна далеч извън Гърция. На остров Тира къщите са разположени по скалистите склонове.  Посетителите на острова обичат да се настаняват в традиционни цикладски къщи. Седнали на една маса на терасата, отпивайки от местното вино и гледайки красивия залез над Егейско море те се отдават на мечтаната почивка и наслада от живота.

Недвижими имоти в Ия


Село Ия е най-красивото и фаворитно на туристите място. То се намира в самия край на острова. Селището Имеровигли също привлича вниманието на туристите. То предлага красива панорамна гледка. Средновековното село Пиргос привлича със своята живописна архитектура и вековни исторически паметници. Ако сте любитлеи на подводния свят, обиколка на острова с подводница ще ви очарова. Санторини разполага с изключителни паметници на културата, изящна архитектура и невероятно красиви пейзажи. Те привличат хиляди туристи от цял свят.

Плажовете на Санторини са основно от малки камънчета и могат да бъдат с различни цветове: червен, бял и черен. Особено атрактивни са двата плажа Камари и Периса.
Камари е луксозен плаж близо до древния град Тир. Плажът е покрит с малки камъчета и черен пясък от вулканичен произход. В близост до него има голямо разнообразие от барове, кафенета и хотели.

Периса е плаж в подножието на връх Муса Вуно. Той разполага с осем километрова брегова ивица. Скалите запазват плажа от вятъра и влизането във водата е много удобно. Атмосферата му е подходяща за спокойна почивка със семейството и приятелите.
 
Според местните легенди, Санторини е върха на потопения под водата остров Атлантида. Историците от цял свят търсят доказателства за това от десетилетия. През 60-те години на миналия век по време на разкопки на острова са открити цели руини на древния град на Минойската цивилизация. Мястото на разкопките е в близост до село Акротири. До него се намира Археологическия музей. В него можете да разгледате  културата и архитектурата на древния свят. Той е чудесно допълните на впечатленията от  историческия музей в град Фира.
Необичайният и романтичен образ на Санторини предизвиква интерес за закупуване на недвижими имоти в тази част на Гърция. Островът предлага богат избор от къщи, вили, мезонети, търговски недвижими имоти. Особено популярно е търсенето на стара бяла каменна къща, разположена на голям хълм с прекрасна гледка към Егейско море. Всяка година Санторини привлича все повече инвеститори и предприемачи. Това налага неговата инфраструктура да се развива с много висока скорост.


Закупуване нанедвижими имоти на остров Санторини е перспективна и печеливша инвестиция.
Компанията Grekodom ви предоставя възможност да закупите недвижими имотинаочарователния остров Санторини. Свържете се с нашата компания и опитните ни мениджъри ще ви помогнат да изпълните мечтатаси да придобиете жилище на най-красивия остров в света. Собствен дом в Санторини ще бъде вашаталична частица от легендарната Атлантида!

Абонамент за бюлетин