Имоти на остров Санторини

Имоти на остров Санторини.

Oстров Санторини се е образовал преди повече от 3500 години, в резултат на мощна вулканична експлозия. Общата площ на острова - 76 км² , столицата -  град Фира. Санторини се счита за един от най-красивите и загадъчни курорти не само в Средиземното море, но и в целия свят. Островът е известен със своите уникални пейзажи,  чистото море, "оцветените" плажове и гостоприемството на уютните малки градове и села.


Тук  целогодишно преобладава класически средиземноморски климат. През лятото от време на време вали дъжд. През зимата, дори и през  нощта температурата на въздуха разполага  за дълги романтични разходки. Плажният сезон започва през май, когато температурата се повиши до 24-26 ° C и не свършва до началото на ноември.
 
Санторини - истинско бижу на Средиземното море. Той винаги е в списъка на
най-красивите места на планетата и има  десетки отличия и награди от различни международни туристически публикации, организации и фондации. Той е и един от приоритетните острови  за „меден месец“. Първите круизни кораби започват да пристигат на острова в края на март.
 
Столицата на острова Тира се отличава със своя  архитектурен стил  от останалите острови на Цикладите. Сгради със сводести тавани, ослепително бели къщи, църкви и манастири със сини куполи.  Една от най-известните църкви на Санторини - Агиос Минас, построена в близост до скалата. Тя е визитната картичка  на острова, далеч отвън Гърция. Останалите къщи  на остров Тира са разположени  по скалистите склонове. Гостите на  острова  обичат да живеят в традиционни  цикладски къщи. Седнали на една маса на терасата, отпивайки местното вино и  гледайки на красивия залез на хоризонта на Егейското море - това е истинския смисъл на хармония  на остров Санторини.
 
Най-красивото и фаворитно сред туристите място - село Ия, което  се намира в самия край на острова. Също така привлича вниманието на туристи селище Имеровигли, което предлага красива панорамна гледка и средновековното село Пиргос, с живописна архитектура и вековни исторически паметници. С подводния свят на Егейското море можете да се запознаете  по необичайна обиколка из острова на пешеходната подводица. Изключителни  паметници на културата, изящна архитектура и невероятно красиви пейзажи неизменно привличат хиляди туристи да посетят Санторини.

Плажовете на  Санторини са основно от малки камънчета, които  могат да бъдат с различни цветове: червен, бял и черен. Особено внимание следва да се обърне на два плажа:
   Камари - луксозен плаж близо до древния град Тир. Той състои от малки камънчета и черен пясък от вулканичен произход. В близост до плажа има голямо разнообразие от барове, кафенета и хотели.

  Периса -  плаж в подножието на връх Муса Вуно. Скалите запазват осем километровата брегова ивица на плажа от вятъра и влизането във водата е много удобно. Атмосферата му е благоприятна за спокойна, размерена почивка  със семейството и приятелите.
 
Според легендата,  Санторини  е  върха на затопения под водата остров Атлантида. В продължение на десетилетия  историците от цял свят търсят доказателства за този мит и през 60-те години на миналия век по време на разкопки на острова са открити цели руини на древния град на Минойската цивилизация. На мястото на разкопките, в близост до село Акротири, оперира  Археологическия музей, където могат да се открият  културата и архитектурата на древния свят, допълнени с опит  на историческия музей в град Тира.
Необичайния  и романтически образ на острова предизвиква  интерес за придобиване на собствено жилище в тази частица  на гръцката земя. В Санторини се предлага широка гама от различни възможности: къща, вила,  таунхаус, търговски недвижими имоти. Особено популярни са стара, бяла, каменна къща разположена на голям хълм с прекрасна гледка към Егейско море. Всяка година острова привлича все повече инвеститори и предприемачи, така че неговата инфраструктура се развива  с много голяма скорост.


Закупуването на имот на остров Санторини - печелеща и перспективна инвестиция.
Благодарение на Grekodom имате уникална възможност да купите имот в прекрасния остров Санторини. Свържете се с нашата компания и опитните мениджъри на Grekodom  Development ще ви помогнат да изпълните мечтата  си
и да придобиете  жилища в най-красивия остров в света. Собствена къща в Санторини ще бъде ваша персонална частица  от  бившата легендарната Атлантида!

Абонамент за бюлетин