Имоти в град Солун

 Имоти в град Солун. Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти, вили.

Солун - най-големият град в Македония, северната столица на Гърция. Според легендата, Солун (или Фессалоники на гръцки) бе основан от гръцкия цар Касандър в чест на жената си Фессалоники.
В онова време,той дори не можа да си помисли че градът ще стане популярен и ще получи статут на град с развита инфраструктура.
 
Закупуването на имот в Солун -   къща,апартамент или вила,е добра инвестиция.
Освен возможност да го ползвате за почивка и живеене,  ще можете  да го
отдавате под наем с цел печалба. Предимство на Гърция че се евява страна на морета
и мекият климат - любимо място за почивка на туристите от различни страни.
Заслужава да се отбележи изключително положително отношение на жителите към новите съседи. Приятелство, доброта и търпение на гърците воспитано от историята - народът на Гърция трябваше да се научи  на изкуството да се живее рамо до рамо в различни условия.
И сега, по отношение на удобство Солун е идеалното място за живеене.
Градът е известен със своето пристанище, класира се на второ място в страната по оборота на товари, и е от голямо значение за страната.  Още от давно  е развит  в района морския трансфер, извършват се фериботни  превози свързващи града не само с  гръцките острови, но също така и с други страни. Местоположение на сгради и съоражения в града, располагат към расходки и любими занимавания.
Освен това за по-лесно предвижване в Солун се извършват работи по строителство  на 
подземно метро.

За хората, които обичат да пътуват, или чиято работа е свързана основно с полети, Солун ще бъде отличен избор за настаняване.
Eжедневно се извършват полети от международно летище „Македония“ във всяка една точка на светъ.
Втората  столица на Еллада се евява такава и  по численноста и във икономическо значение.Солун е основен център на търговия и промишленост.тук има много фармацевтични,тютюневи и хранителни предприятия.
Градът е богат с различни паметници на раннохристиянската и византийската архитектура. Те са включени в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.Това е храм на Дмитрий Солунски, триумфална арка на Галерий, Ротондата, църквата Света София, Църквата на Светите Апостоли, Света Богородица Неръкотворна, Църквата Свети Пантелеймон, Църква Хосиос Давид и други.
Основната архитектурна структура на културната столица на Гърция е Бялата кула.


 Всички видове конкурси, фестивали, концерти и събития са предназначени да допълнят културния отдих на  жителите и посетители на Солун.
Тук през 1960 г. се провежда първият международен филмов фестивал.
За любителите на пазаруването всяка година градът е домакин на  международен търговски панаир , който е друг мощен аргумент в полза на закупуване на недвижим имот в Солун.  Пазаруване в северната столица - това е замайващ калейдоскоп от витрини, модни бутици, световно известни марки, безкрайни специални оферти, намаления, акции, удачни покупки и подаръци.
Насочен към организиране на различни мероприятия за младите хора,град Солун е признан като "младежка столица на Европа 2014"

Солун е младежки град, поради което славата на нощния му живот е разпространена дори извън пределите на Гърция. Тук се намират разнообразни клубове -ClubVogue, ClubHouse, LimaniRock&Roll, MatterClub, Minibar, барове, дискотеки и забавления, подходящи за всеки вкус и темперамент. Това е град, който всяка вечер се съживява, ставайки все по-весел и многолюден. Тук отсядат хора от различни краища на Гърция и чужбина.
Всичко това прави града по-популярен, привлекателен за живеене, и значи че недвижими имоти в Солун няма да загубят своят висок търговски статус.

Причините при които избираики имот в Гърция трябва да се даде предимство на Солун.
<Развита инфраструктура
<Тук се намират два на големи университета: университет на Аристотел и университет Македония,които са признати наи-добрите  университети на Балканите.
<Крайбрежната алея на Солун - най-дългата плажна ивица в Европа. Тя е подходяща за разходки и спорт.
<В града има много музеи, църкви,храмове.
<Специалната атмосфера на града -местните жители смятат, че тя е пълна с уникална магия на живота.
<Огромен брой големи магазини, барове, кафенета, таверни
<Богата история и голям брой архитектурни паметници
<Атрактивно местоположение - намира се в близост до главния курорт в Халкидики.
<Предградия на Солун където може да се закупи недвижем имот.

 

Имоти в Пирея

В предградие на Солун, например, в село Верея имотът също така е атрактивна инвестиция. Селото Пирея е разположено на Егейско море, има добре развита инфраструктура,  и цените на имотите са значително по-ниски, отколкото в Солун.

Имоти в Неи Епиватес

В близост то село Пиреа се намира Неи Епиватес.Каде завършва едно населено място и започва друго трудно да се определи. В Неи Епиватес на общата крайбрежна алея с Пиреа има голям брой кафенета,барове,ресторанти и механи, където можете  да прекарате времето си.  Отлични плажове,модни магазини,огромен избор от евтини недвижими имоти на Неи Епиватес ще стане отличен избор за вас.

Имоти в Агиа Триада

След за Пиреа и Неи Епиватес има малко турестическо място което се казва Агиа Триада. Това село е  с добре развита туристическа инфраструктура, има хубава алея, и цените на недвижимите имоти в Агия Триада са дори по-ниски, защото селото е най-отдалечено от Солун.При това покрай селото минава магистрала която свързва тези райони с летище   Солун и самия град, което прави това растояние почти незабележително.

Недвижими имоти в Миханьона
Престижно крайбрежно село Миханьона е идеален вариант за покупка на недвижем имот.  Доста голям территориално, по-скоро прилича на малък град, който има всичко,-магазини,кафенета,болниции велеколепна крайбрежна зона на Егейско море!

 

Имоти в Неа Иракли.

Ако мечтаете за къща на полуостров Халкидики, но в същото време да е близо до Солун, тогава Иракли е това от което имате нужда!
Тук има много гърци които притежават имоти, които се опитват да провеждат повече време близо до морето. Уютно място, развита инфраструктура, най -добрите рибни таверни в региона( който между другото предпочитат гръцките знаменитости)идеално море и отлични цени на имоти.  Обаче трябва да се има предвид че  Неа Иракли за разлика от Переа,Неа Епиватес,Агиа Триада и Миханьона е курортно селище.
Следователно през зимните месеци, ще можете да се насладите напълно на самотата, тишината и спокойствието, което понякога толкова липсва в оживените метрополия!

 

Служители на Grekodom Development ще ви помогнат в избора на имот,който ще отговаря на вашите нужди и желания, както в Солун  и неговите предградия, така и всички други региони в Гърция,както и помощ с необходимите документи.

Абонамент за бюлетин