Имоти в град Солун

 Имоти в град Солун. Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти, вили.

Солун - най-големият град в Македония, често наричан северната столица на Гърция. Според легендата, Солун (или Tессалоники на гръцки) е основан от гръцкия цар Касандър в чест на жената му Tессалоники.
По онова време, той дори не можа да си помисли, че градът ще стане популярен и ще получи статут на град с развита инфраструктура.
 
Закупуването на имот в Солун, къща, апартамент или вила, е добра инвестиция.
Освен възможност да го ползвате за почивка и живеене, ще можете да го отдавате под наем с цел печалба на туристи, които обожават Гърция, заради чистите морета и мекия климат.
Заслужава да се отбележи изключително положителното отношение на жителите на града към нови съседи. Толерантността, добротата и търпението на гърците е възпитано от историята - народът на Гърция е трябвало да се научи да живее рамо до рамо с различни етноси при различни условия.
И сега, по отношение на удобство, Солун е идеалното място за живеене.
Градът е известен със своето пристанище, класира се на второ място в страната по оборота на товари и е от голямо значение за страната.  Още от древността е добре развит морският транспорт, извършват се фериботни превози, свързващи града не само с гръцките острови, но също така и с други страни. Местоположение на сгради и забележителности в града, предразполагат към разходки и любими занимавания.
И за да направят транспортната инфраструктура в Солун още по-ефективна, местните власти започнаха строителство на подземно метро.

За хората, които обичат да пътуват или чиято работа е свързана основно с полети, Солун ще бъде отличен избор за живеене.
Ежедневно се извършват полети от международно летище „Македония“ до всяка една точка на света.
Втората столица на Гърция се явява и вторият по големина и важност бизнес и индустриален център. В Солун има много фармацевтични, тютюневи и хранителни предприятия.
Градът е богат на различни паметници на раннохристиянската и византийската архитектура. Те са включени в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Такива са храмът на Димитрий Солунски, триумфалната арка на Галерий, Ротондата, църквата Света София, Църквата на Светите Апостоли, Света Богородица Неръкотворна, Църквата Свети Пантелеймон, Църква Хосиос Давид и други.
Основната архитектурна забележителност на културната столица на Гърция е Бялата кула.


 Всички видове конкурси, фестивали, концерти и събития са предназначени да допълнят културния отдих на жителите и посетители на Солун.
Тук през 1960 г. се провежда първият международен филмов фестивал.
За любителите на пазаруването всяка година градът е домакин на  международен търговски панаир, който е друг мощен аргумент в полза на закупуване на недвижим имот в Солун.  Пазаруване в северната столица - това е замайващ калейдоскоп от витрини, модни бутици, световно известни марки, безкрайни специални оферти, намаления, акции, удачни покупки и подаръци.
Насочен към организиране на различни мероприятия за младите хора, град Солун е признан като "младежка столица на Европа 2014"

Солун е младежки град, поради което славата на нощния му живот е разпространена дори извън пределите на Гърция. Тук се намират разнообразни клубове - Club Vogue, Club House, Limani Rock&Roll, Matter Club, Minibar, барове, дискотеки и забавления, подходящи за всеки вкус и темперамент. Това е град, който всяка вечер се съживява, ставайки все по-весел и многолюден. Тук отсядат хора от различни краища на Гърция и чужбина.
Всичко това прави града по-популярен, привлекателен за живеене, и значи, че недвижимите имоти в Солун няма да загубят своят висок търговски статус.

Причините да дадете предимство на гр. Солун, когато избирате имот в Гърция:

  • Развита инфраструктура
  • Тук се намират два големи университета: университет Аристотелус и университет Македония, които са сред най-добрите университети на Балканите.
  • Крайбрежната алея на Солун - най-дългата плажна ивица в Европа. Тя е подходяща за разходки и спорт.
  • В града има много музеи, църкви, храмове.
  • Огромен брой големи магазини, барове, кафенета, таверни
  • Богата история и голям брой архитектурни паметници
  • Атрактивно местоположение - намира се в близост до Халкидики.

Предградията на Солун, където може да се закупи недвижим имот на разумни цени:

Имоти в Перея

В предградието на Солун, например, в село Перея имотът е атрактивна инвестиция. Перея е разположена на Егейско море, има добре развита инфраструктура и цените на имотите са значително по-ниски, отколкото в Солун.

Имоти в Неи Епиватес

В близост то село Перея се намира Неи Епиватес. Къде завършва едното населено място и започва другото е трудно да се определи. В Неи Епиватес на общата крайбрежна алея с Перея има голям брой кафенета, барове, ресторанти и механи, където можете да прекарате времето си.  Красивите плажове, модните магазини и огромният избор от недвижими имоти на ниски цени правят Неи Епиватес отличен избор за вас.

Имоти в Агиа Триада

След Перея и Неи Епиватес има малко туристическо място което се казва Агиа Триада. Това село е с добре развита туристическа инфраструктура, има хубава алея и цените на недвижимите имоти в Агия Триада са дори по-ниски, защото селото е най-отдалечено от Солун. При това покрай селото минава магистрала която свързва тези райони с летище на Солун и самия град, което прави това разстояние почти незабележимо.

Недвижими имоти в Миханьона
Престижно крайбрежно село Миханьона е идеален вариант за покупка на недвижим имот.  Голямото село по-скоро прилича на малък град, който има всичко - магазини, кафенета, болници и великолепна крайбрежна зона на Егейско море!

Имоти в Неа Иракли.

Ако мечтаете за къща на полуостров Халкидики, но в същото време да е близо до Солун, тогава Иракли е това от което имате нужда!
Тук има много гърци с имоти, които се опитват да прекарват повече време близо до морето. Уютно място, развита инфраструктура, най -добрите рибни таверни в региона (предпочитани от гръцките знаменитости), чисто море и отлични цени на имоти. Трябва да се има предвид обаче, че Неа Иракли, за разлика от Перея, Неи Епиватес, Агиа Триада и Миханьона, е курортно селище.
През зимните месеци ще можете да се насладите напълно на самотата, тишината и спокойствието, което понякога толкова липсва в оживените метрополия!

Служителите на Grekodom Development ще Ви помогнат в избора на имот, който ще отговаря на Вашите нужди и желания, в Солун, неговите предградия или всеки друг регион в Гърция, към който проявявате интерес.

Абонамент за бюлетин