Инвестиция в Корфу - Покупка на недвижими имоти

Кои варианти за инвестиране на свободни пари се считат за най-надеждни? Придобиване на злато и недвижими имоти. Първият топли душата или украсява тялото, докато притежаването на собствен имот е престижно и визионерско, независимо дали планирате да го отдавате под наем, идвате на почивка или се подготвяте да прекарате златните си години там.

Купувачите са особено привлечени от недвижимите имоти край морето - това гарантира невероятна природа, живописни гледки, пресни морски дарове, екология и постоянно увеличаване на цената на придобиване, тъй като жилищата край морето ще бъдат търсени по всяко време.

През последните няколко години жителите на различни страни, които се интересуват от инвестиране в недвижими имоти, обръщат голямо внимание на Гърция, по-специално на жилищата на остров Корфу, един от най-популярните гръцки курорти. Има много причини да направите изгодна инвестиция в Корфу.

Разпростиращ се на 60 км почти успоредно по протежение на континенталното крайбрежие, Корфу е известен като отлична възможност за почивка през топлия ваканционен сезон. През последните години островът активно набира популярност като вариант за целогодишно живеене. Недвижимите имоти в Корфу са отличен избор за инвестиция във собствен гръцки дом или апартамент.
 
 
Покупката на морски имот на гръцките крайбрежие се считат за един от най-изгодният варианти в Европа. По много причини стойността на недвижимите имоти в Гърция започва активно да нараства след известен спад през последните 7 години. Растежът се дължи на силното търсене, а също и от гръцката програма Golden Visa, която позволява получаване на гръцко пребиваване чрез инвестиции в недвижими имоти. Разрешението за пребиваване от своя страна дава право на целогодишно пребиваване в Гърция и ползване на социални услуги (образование и медицина).

Като цяло, това е като да ударите джакпота - да купите имот в Корфу и да откриете вратите към райските гръцки острови. Но защо Корфу, а не други градове или острови? Островна Гърция, и по-специално няколко от най-големите острови (Крит, Родос, Корфу), остават най-популярните дестинации за почивка за чужденци.

С приблизително еднакви цени на недвижимите имоти на тези острови, взискателният купувач ще избере Корфу, който има красива природа навсякъде и не е толкова претъпкан от туристи.
 
Покупката на имот в Корфу, изненадващо, е алтернатива на закупуването на дом в Италия - като част от Венецианската република в миналото, което е отразено в архитектурата и идентичността на градовете на Корфу. Всеки град тук се гордее със собствените си атракции, което прави пътуването из острова вълнуващо преживяване.

Корфу или Керкира (на гръцки) е вторият по големина сред Йонийските острови. Бреговата му линия се простира на 60 км по протежение на западната част на континентална Гърция. Поради такава непосредствена близост, пътуването до континенталната част на Гърция с ферибот отнема само 2 часа. Между другото, с друг ферибот можете да стигнете до Италия (Бари) за 8 часа.

Въпреки факта, че Корфу се счита за един от северните острови на Гърция, неговият мек, умерено топъл климат осигурява комфортен живот на острова 365 дни в годината: летните +28 градуса се заменят от зимните температури не по-ниски от +10.

Инфраструктурата на Керкира е илюстрирана от удобни пътища, свързващи столицата с десетки уютни села в близост. Крайбрежието на острова е заето основно от чисти плажове, а останалата част от острова, поради невероятното си плодородие, се използва максимално за отглеждане на маслини, южни плодове и грозде.
 
Недвижимите имоти в Корфу са представени от голямо разнообразие: от парцел за изграждане на вила на живописния бряг в предградията до луксозен апартамент в историческия център на града.

Ако решите, че Гърция може да стане вашият втори дом, мениджърите на Grekodom Development ще ви помогнат да намерите имот. В Корфу можете да избирате имоти от различни ценови категории, на различни разстояния от морето и курортните центрове.
 
 
ОФЕРТИ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Таунхаус 125 m² на о-в Корфу
375 000 €

  • Година на реновиране: 2005
  • Брой стаи: 5
  • Разстояние до морето: 50 m
За повече информация кликнете тук.
 
 
 

Къща 105 m² на о-в Корфу
195 000 €

  • Година на реновиране 2021
  • Брой стаи 2
  • Разстояние до летището 22 km
За повече информация кликнете тук.
 
 
 

Вила 436 m² на о-в Корфу
2 700 000 €

  • Година на строителство: 2021
  • Брой стаи: 5
  • Разстояние до морето: 500 m
За повече информация кликнете тук.
 

Абонамент за бюлетин