Цели за развитие на Grekodom през 2022 г.

Генералният директор на Grekodom Development, г-н Владимир Папунидис, говори за изминалата 2021 г., а също така сподели за плановете на компанията през 2022 г.
 
Според резултатите от 2021 г. Grekodom Development доказа своята жизнеспособност дори в тежките условия, в които беше пазара на недвижими имоти през миналата година. Основният списък със задачи е завършен. Незавършените проекти са пренесени за 2022 г. Компанията коригира политиката си, като приоритизира инвестиционни проекти, по които работи самостоятелно. Ресурсите на Grekodom Development са преразпределени в съответствие с това решение.

За проектите на Grekodom Development
 
Един от инвестиционните проекти на компанията е в Никити на полуостров Халкидики - Bomo Nikiti Apartments. Повишеният интерес към нови жилища в средната ценова категория ни накара да реализираме още няколко проекта в Гърция. През 2022 г. ще продължим да работим по проект в Солун - Bomo Kapetan Agra Apartments.
 
Компанията планира да стартира нови проекти на полуостров Халкидики - те ще бъдат предназначени за инвеститори от други страни. Един от тях - жилищен комплекс в Каливес (полуостров Ситония) - вече е в етап на развитие и получаване на разрешения за строеж.
 
Grekodom Development също обърна внимание на такъв обещаващ регион като Перея. Компанията планира да построи жилища в предградията на Солун. Районът му вече има специална инвестиционна привлекателност и в близко бъдеще интересът към него ще нараства, тъй като успешно съчетава градските удобства и характеристиките на туристическия район.
 
През 2022 г. Grekodom Development планира да започне работа по четири нови градски проекта:

  • в Атина - Bomo Sosou Apartments, Bomo Vouliagmeni Apartments и Bomo Koukaki Apartment
  • в Солун - Bomo Vitsi Apartments


Актуална информация за перспективни инвестиционни проекти може да намерите в новините на компанията.

Нови посоки
 
За да увеличи влиянието си, компанията планира да отвори втори офис в Украйна през 2022 г.
Китай също не е извън обхвата на вниманието на Grekodom Development. Напротив, планира се засилване на работата в тази област, тъй като от там идват голям брой инвеститори, които се интересуват от закупуване на недвижими имоти по програмата Golden Visa.
 
През 2021 г. се засили интересът към луксозни имоти на гръцките острови Корфу и Крит. Grekodom Development в края на миналата година вече започна работа по привличането на инвеститори в тези региони и ще продължи с това и през новата година. Сключвайки договори с продавачи и наемайки нови служители, Grekodom планира да отвори втори офис на остров Корфу.

Организационни задачи
 

Grekodom Development счита повишаването на конкурентоспособността и производителността за най-важните бъдещи задачи. По-специално, през 2022 г. компанията планира да ускори процедурата за покупко-продажба. Grekodom придружава клиента на всеки етап от сделката, като намаляването на времето от избор на имот до подписване на договор е от полза и за двете страни. Един от начините за решаване на този проблем е засилването на дистанционната работа с клиентите на компанията.
 
Работим и по ускоряване на процеса на получаване на разрешение за пребиваване за инвеститори в Гърция. Клиентът вече има възможност да подаде заявление по електронен път: по този въпрос правителството е предоставило отделен „прозорец“.
Липсата на трудности при регистрацията допринася за нарастването на интереса към инвестиционната програма "Златна виза". До края на 2021 г. 28 000 инвеститори със семействата им вече са получили разрешение за пребиваване в Гърция.
 
През 2022 г. недвижимите имоти в Гърция имат всички предпоставки да запазят позицията си на надежден актив в портфейла на инвеститори от различни страни.

Абонамент за бюлетин