Защо са атрактивни недвижимите имоти в Переа – предградието на Солун

Курортният град Перея се намира в Северна Гърция, в покрайнините на Централна Македония. Разположено е 15 км източно от центъра на Солун – вторият по големина град в Гърция по население, икономическо, историческо и културно значение. Всеки, който иска да си купи имот в Солун, но в същото време да живее далеч от шума и суетата на мегаполиса, трябва да обърне внимание на това уютно предградие.
 
Перея се намира на югоизточния бряг на залива Термаикос, най-големият залив в гръцкото Егейско море. Според преброяването от 2011 г. в Перея по това време живеят 18 546 души, включително жителите на близкото село Ливадакия, което образува единна общност с града. Населението му е нараснало почти 6,5 пъти от 1991 г. насам и продължава да расте. Съответно нараства и търсенето на апартаменти в Перея.

Историята разказва, че по време на Османската империя това селище е било на турски бей. През 1923 г. след малоазийската катастрофа тук пристигат 740 бежанци. По това време коренното православно гръцко население, като част от гръцко-турския обмен, е принудено да напусне древните си места на пребиваване в Мала Азия и Източна Тракия. Селището, по предложение на тракийските бежанци, е наречено Неа Калиполи. Това име се свързва с Калипол („Красив град“) – гръцки град в европейската част на Турция, преименуван на Гелибол от турците.
 
Днес Перея, както и други населени места от общността Термаикос, се развива динамично поради близостта си до Солун. Градът има отлична транспортна достъпност: можете да стигнете до тук с кола, такси или градски автобус, а през лятото малки пътнически лодки се движат и от кея на Солун. Поради това все повече хора се местят в Перея, а съответно и инфраструктурата му се развива. През последните години тук се появиха няколко нови площада, а по 7-километровата брегова линия е оборудвана пешеходна алея.
 
Защо си струва покупката на апартамент в покрайнините на Солун – Переа
 
Ако обичате гръцкото крайбрежие, има поне 6 причини да закупите имот в района на Перея:

1. Благоприятно местоположение. Переа се намира на разстояние 8 км от международно летище Македония - само на 10 минути с кола, на 30 минути с кола от центъра на Солун, на 40 минути от Касандра (50 км) и на 60 минути от Ситония (85 км) на полуостров Халкидики. Освен това на 15 км от Перея има регионална търговска зона, включваща Mediterranean Cosmos, IKEA, Leroy Merlin и други търговски центрове. Също така в близост (10 км) има международни частни училища, в които се провеждат курсове по английски език.
 
2. Целогодишно живеене. Градът разполага с цялата необходима инфраструктура, включително супермаркети, аптеки, малки магазини, механи, частни лекари и клиники, банки, училища и други. Ето защо тук можете удобно да живеете самостоятелно или да отдавате имота си под наем както през летните месеци, така и през зимата, за няколко сезона или дори години.

3. Комбинация от курортна и градска инфраструктура. Тук ще получите перфектната комбинация от комфорта на градския живот и радостта от релакса на добре оборудвана алея и пясъчен плаж от около 2 км, с шезлонги и чадъри, както и множество барове, хотели и апартаменти от всички категории разпръснати по крайбрежието. Те работят почти денонощно и създават приятна атмосфера за забавление. Отличните плажове на Перея са маркирани със Сини флагове, а най-многолюдните от тях - Кохили и Ферос - имат спасители. Приятно е да се разхождате по крайбрежната алея, любувайки се на морето и прекрасната гледка (например от Переа до плажа на Агия Триада на 3,5 км), или да се насладите на отлично приготвена прясна риба в местните таверни.
 
4. Най-достъпните цени на недвижимите имоти в западната част на Солунския регион. Тук можете да закупите имот на стойност от 1000 евро на квадратен метър. Въпреки че, както прогнозират експерти от Grekodom Development, цените може да се повишат с 10% през следващата година. Ето защо сега е моментът да обърнем внимание на този регион.

5. Инвестиционна привлекателност на района. Днес много имоти в Солун и покрайнините му се купуват от чужденци, особено от страните на Балканския полуостров.

6. Бързо развитие на района. Скоро Солун ще има Център за иновации и технологии, който ще се превърне в научно-технологичен парк 4-то поколение. Thess INTEC ще включва индустриални лаборатории, изчислителни съоръжения, мащабен инкубатор и ускорител, конферентен център и гъвкави офиси, както и няколко образователни и развлекателни съоръжения.
 
Недвижими имоти
 
Апартамент 100 м2 в покрайнините на Солун
Цена по запитване
Код на имота – 44478
 
 
 
Апартамент 83 м2 в покрайнините на Солун
Цена по запитване
Код на имота - 30646

 

 

Вижте всички оферти за недвижими имоти в предградията на Солун тук.

Абонамент за бюлетин