Имоти във Волос-Пилио

Имоти във Волос-Пилио

Волос е столицата на Магнисия префектура Тесалия. Той се намира на екологично чистия бряг на Пагасийския залив в подножието на планината Пилион.
Уникалната красота и оригиналност на този район на Гърция е възпята в древногръцката поезия като място за почивка на Олимпийските богове. Тя е посочена като родното място на митичните кентаври. Тази част на Гърция е успяла да запази този свой чар.
Както мощен магнит привлича метал така и Магнисия привлича към себе си. Тя щедро дарява всекиму своето богатство.  Специалният микроклимат, великолепните морски и планински пейзажи, разкошните плажове са малка част от находките на Магнисия. Живописните села, защитени с гъсти букови, дъбови и орехови гори, са запазили своите вековни народни традиции. В Магнисия ще откриете и множество паметници на историята и културата.

Волос е основан през втората половина на ХIХ век. Въпреки кратката му история, той винаги е заемал водеща позиция в икономическия, културен и политически живот на Гърция.

Днешният Волос притежава третото по значение морско пристанище в страната. То свързва Гърция с Европа, Близкия изток и Азия. Местният университет е една от най-големите висши учебни институции в Гърция. Волос е сред предпочитаните дестинации в страната за провеждане на международни научни и културни конференции, конгреси и  изложби.
През 2004 г. във Волос се проведоха  XXVIII-те Летни олимпийски игри. В града има няколко спортни съоръжения от международен ранг, в които редовно се провеждат спортни събития на световно ниво.

Волос определено привлича вниманието на международни и гръцки инвеститори с цел покупка на недвижими имоти. Посещавайки един път този град, хората  мечтаят да се върнат да живеят тук.

Покупката на апартамент, вила или къща във Волос е много изгодна инвестиция. 

Про покупна на недвижими имотитук, купувачът придобива не само печеливш актив, чиято цена расте във времето, но и възможност за получаване на значителни приходи от отдаване под наем. Рентната доходност на апартаменти или вили във Волос е много висока. Тя варира от 10% до 15% годишно в зависимост от вида на обекта.

За това допринася високата курортна  привлекателност  на недвижимите имоти, както във Волос,  така  и в района на Пилион. Днес Волос-Пилион  е не само динамичен икономически и културен район, но и популярен туристически център на Тесалия. Той ежегодно приема много туристи от цял свят.
Столицата на Магнисия е удобно разположена по средата между Атина и Солун. Тук можете удобно да койдете със самолет, автобус, кола или влак. Във Волос е запазена старата жп линия. Като атракция по нея бавно се движи туристически ретро-влак, който местните жители наричат mountzouris.  Ако искате романтична екскурзионна обиколка , следваща по моста над дефилето от Волос до село Майлс mountzouris е това, което търсите.

Друга забележителността в областта е планинската верига  Пилион. Тя е уникален природен паметник и е една от най-красивите туристически дестинации в Гърция. В действителност Пилион е защитена територия. Тя е една от областите, които във втората половина на ХХ век са били свързани с пътища с Волос. Сега криволичещите планински пътища обхождат гръцката Швейцария като свързват 24 села. Тяхната красота и очарование  са известни далеч извън границите на Гърция.

От туристическа гледна точка най-интересните села се намират в северната част на Пилион. В село Анакасия, например, е разположен византийски дворец и параклис от XIII-ти век. В живописната Портариа има 6 църкви, които са построени в епохата на кръстоносните походи.
Най-популярните курорти в тази част на Гърция са Агиос Йоанис и Загора. Първият е очарователен пристанищен град на брега на живописен залив на склоновете на Агиос Димитриос. Вторият е в склоновете на планината Лефко-Котрони  и е обсипан със стари ябълкови градини. Гордостта на курорта е комфортен екологичен плаж и стари квартали в неокласически стил.
От тук можете да отидете до брега на Егейското море в курортни селища като Елица, Пури, Хорефтон и др. Всички те са уникални и предлагат спокойна почивка. Отивайки в тях ще се срещнете с традиционен начин на живот, който вече не може да се намери на "континента."

В момента отбелязваме рязко увеличаване на търсенето на имоти във Волос-Пилион. Все повече и повече хора искат да имат недвижими имоти в този плодороден край. Има и инвеститори, които са се насочили към купуването на земя в столицата на Магнисия, по крайбрежната ивица на полуострова и в планинските села.

Абонамент за бюлетин