Имоти във Волос-Пилио

Имоти във Волос-Пилио
Волос
е столицата на  Магнисия префектура Тесалия и се намира на екологически чистия бряг на Пагасийския залив в подножието на планината Пилион.
Уникалната красота и оригиналност на този район на Гърция, възпята в древногръцката поезия като място за почивка на Олимпийските богове и родното място на митичните кентаври все още пази своя чар.
Както мощен магнит привлича метал така и Магнисия привлича към себе си, щедро дарява своето богатство - специален микроклимат, великолепни морски и планински пейзажи, разкошни плажове, живописни села,  защитени с гъсти букови, дъбови и орехови гори, които са запазили своите вековни народни традиции, както и множество паметници на историята и културата.
Волос е основан през втората половина на ХIХ век и въпреки кратката си история, винаги е заемал водеща позиция в икономическия, културен и политически живот на Гърция.


Днешният Волос притежава третото по значение морско пристанище в страната, свързващо Гърция с Европа, Близкия изток и Азия. Местният университет е един от най-големите висши учебни институции на Гърция и е един от основните области в страната за международни научни и културни конференции, конгреси и  изложби.
Волос  през 2004 г. прие  XXVIII-те Летни олимпийски игри, в града има няколко спортни съоръжения с международна класа, където редовно  се провеждат спортни събития на световно ниво.

Волос не само привлича вниманието на международни и гръцки инвеститори, но също така ги привлича към покупка на недвижими имоти. Посещавайки един път този град, хората  мечтаят да живеят тук постояно.
Покупка на апартамент, вила или къща във Волос е много изгодна инвестиция.
Чрез инвестиране сега, купувачът придобива не само печеливщи недвижими имоти, което ще увеличи рентабилността в бъдещето, но и възможност за извличане на значителни приходи от отдаване под наем. Рентната доходност на апартаменти или вили във Волос е много висока и варира от 10% до 15% годишно, в зависимост от вида на обекта.
За това допринася висока курортна  привлекателност  на недвижимите имоти, както във Волос,  така  и в района на Пилион. Днес Волос-Пилион  е не само един динамичен икономически и културен район, но и популярен туристически център на Тесалия, който ежегодно приема  много туристи от цял свят.
Столицата на Магнисия е удобно разположена по средата между Атина и Солун и тук можете удобно да стигнете със самолет, автобус, кола или влак. Във Волос е запазена старата жп линия, по която бавно тече туристически ретро-влак, наречен от местните жители mountzouris.  Днес тук е най-романтична екскурзионна обиколка , следваща по  моста над дефилето от  Волос до село  Майлс.
Планинската верига  Пилион е уникален природен паметник,  една от най-красивите туристически дестинации в Гърция. В действителност тя е защитена територия, много области, от които само във втората половина на ХХ век са били свързани с пътища с Волос. Сега криволичещите планински пътища преплитат гръцката Швейцария, свързват 24 села, красотата и очарованието на които са известни далеч извън границите на Гърция.

Най-интересните от туристическа гледна точка села се намират в северната част на Пилион.  В  селото Анакасия е разположен византийски дворец и параклис от XIII-ти век, а в  живописната Портариа 6 църкви, построени в епохата на кръстоносните походи.
Най-популярни курорти са Агиос Йоанис и Загора. Първият е очарователен пристанищен град, разположен на брега на живописен залив на склоновете на Агиос Димитриос. Втория - в склоновете на планината Лефко-Котрони  със стари ябълкови градини. Гордостта на курорта е комфортен екологичен плаж и стари квартали,  построени в неокласически стил.
От тук можете да пристигнете до брега на Егейското море в курортните селища  Елица, Пури, Хорефтон и др. Всички те са уникални и предлагат 
спокойна почивка, традиционен начин на живот, който вече не може да се намери на "континента."

В момента рязко се е увеличило търсенето на имоти във Волос-Пилион. Все повече и повече хора искат да имат апартамент, вила или къща в този плодороден край. Други закупуват земя в столицата на Магнисия и по крайбрежната ивица на полуострова и в планинските села.

Абонамент за бюлетин