Недвижими имоти в Пелопонес

Недвижими имоти в Пелопонес. Продажба и отдаване под наем на къщи, апартаменти, вили.

Полуостров  Пелопонес  се намира в южната част на Гърция. Той е един от най-красивите райони в страната. Неговата история е изпълнена със събития. Полуостровът изобилства от исторически паметници. Те се намират в такава близост един до друг, каквато няма да видите никъде другаде! Спарта и Пилос, Тиринт и Микена... Точно тук са се развивали и процъфтявали тези легендарни древногръцки градове. Пелопонес е мястото, на което започват своята история Олимпийските игри. Легендарният Херакъл също прави първите стъпки от своя живот тук. Целият полуостров е изпълнен с легенди и истории за приключения и подвизи.

Освен с древните си забележителности, Пелопонес се слави и с прекрасната си природа. Добавка към нея са мекия климат, нежното слънце и необичайната красота на плажовете и зелените склонове на планините. В малките градове и села все още е съхранен традиционния начин на живот. Ако искате да се потопите в традиционната гръцка атмосфера, то тогава си струва да ги посетите.

Пелопонес е разделен на 7 административни области: Коринтия,  Аркадия, Ахая, Илия, Месиния, Лакония и Арголида.

Коринтският канал отделя полуострова от континента.Той е построен в края на XIX век и свързва Йонийско и Егейско море. Наречен е така, защото на западния му край се намира древния град Коринт. Каналът спестява 400 км път и позволява да се избегне обикалянето около целия Пелопонес.

Недвижими имоти в Коринт и Лутраки

В Коринт се намира курортният град Лутраки. Той е известен с минералните си извори. На неговите плажове всяка година се присъжда наградата чистота на ЕС "Син флаг". Градът разполага с много развлекателни центрове и отлична инфраструктура. В него се намира едно от най-големите казина в Европа. Лутраки  е едно прекрасно място за отдих и постоянно пребиваване. Градът определено привлича инвеститори, които искат да купят различни по вид недвижими имоти. Най-атрактивни са апартаментните, комплексите и хотелите, които се намират в непосредствена близост до минералните извори.

Недвижими имоти в Аркадия

Аркадиясе смята за сърцето на Пелопонес . Тя се намира в планински район с високи скали и гори. Аркадия разполага с много средновековни градове и паметници, които са интересни за посещение както на местните хора, така и на туристите. Плажовете на Аркадия се намират в източната част на региона.

Недвижими имоти в Ахаия

Ахаия или Ахая се намира в северната част на полуострова. Нейната столица е Патра.  Това е третият по големина град в Гърция след Атина и Солун. Населението е от 700 000 жители. Патра е включен в задължителната поклонническа програма на Гърция. В него се намира един от храмовете на православния свят, в който се съхраняват мощите на Свети Андрей и кръста, на който той е бил разпнат. Градът кипи от живот по всяко време на годината. Той става особено шумен в деня на Карнавала. Този традиционен Карнавал е един от най-големите в Европа. Провежда се всяка година преди началото на Великия пост.

Недвижими имоти в Елия

На западния бряг на полуострова се намира област Елия. Столицата и е Пиргос. Руините на древната Олимпия са най-посещаваното място тук. Те са родното място на Олимпийските игри. Върху тях на античното светилище преди началото на  Олимпийските игри се провежда ритуалът за запалване на олимпийския огън. След това атлетите го пренасят до мястото, където се провеждат игрите. Агулинитса(Agoulinitsa), Мурия(Mouria) и Каяфа(Kaiafa) са малки красиви езера с плажове в района.Има и 2 по-големи изкуствени езера в близост до градовете  Ладонас(Ladonas) и Пинеос(Pineos).

В югозападната част на Пелопонес до административния център на града Каламата се намира Месиния. Крепостта Палеокастро пък е разположена в югозападната част на града Хора. Тя една от най-атрактивните забележителности на полуострова.

Недвижими имоти в Лакония

В южната част на Пелопонес е разположена областта Лакония. Центърът и е домът на най-безстрашните спартанци град Спарта. Днес от знаменития град са останали единствено руините на акропола и гробницата на цар Леонид. Спарта е най-силната военна държава в Античната Гърция. За войната е трябвало да се говори точно и кратко. Този начин на говорене и сега се използва и се нарича "локанизъм". Понятието идва от  името на областта Лакония, в която са живеели спартанците. Най-известното локанично изречение е на спартанската майка, която е изпращала сина си на война. Тя му е дала щита с думите "С него или на него". С щита се връщали победителите, а на щита донасяли мъртвите.

Недвижими имоти в Арголида

Арголида се намира в източната част на Пелопонес. Нейният административен център е град Нафплио. След обявяването на независимостта за в периода 1828-34 г. е бил столица на Гърция. Днес Нафплион е един динамичен, модерен, чист и спокоен град
с пристанище близо до Атина. Един от известните жители на града е Аристотел Онасис. На североизток от Нафплион са разположени руините Микен и древния театър Епидавър. В него в античните времена са провеждали представления.

Този район на Гърция е с прекрасен средиземноморски климат с топла зима и горещо лято. Той притежава красив ландшафт и динамично развиващи се курортни центрове, хармонично съчетани с велико историческо наследство. Това привлича към полуострова любителите на пътешествията, изискания отдих и инвестициите в недвижими имоти.

Абонамент за бюлетин