Недвижими имоти на остров Евия

Недвижими имоти на остров Евия

Oстров Евия (Евбея) - красива перла в огърлицата на гръцките острови, разположени на северния бряг на Атика в непосредствена близост до континенталната част на Гърция и от столицата Атина. Островът се намира до Егейско море и е отделен от сушата с три проливи - Трикерийски, Талактийски и Еврип. В най-тясната си точка  разстоянието до континента е само на 38 метра, което позволява Евия  да бъде отлична платформа за научни изследвания не само на острова, но и на континенталните забележителности на Гърция.
 
Евия е вторият по големина гръцки остров след Крит, достъпът, до който е много лесен. След пристигане в Атина на международното летище "Елефтериос Венизелос" ви чака още 1.5 часа пътуване по панорамния път, след което просто ще преминете великолепния 600-метров висящ мост , един от най-големите в Европа и една от най-ярките забележителности на острова.

Придобиване на недвижими имоти в Евия е не само добра инвестиция, но и чудесна възможност да станете собственик на този рай, където почивката ви ще бъде незабравима и наистина разнообразна. Тук, както никъде, можете не само да се насладите на великолепието на модерни курорти, но и да почувствате оригиналността на красивата природа, а също и да се погрижите за вашето здраве, с лечебни вани на най-известните гръцки термални  бани.

.

 
Най-големите градове на Евия - Каристос, Еретрия, Лимни, Кими, Keрасия и модерен културен център на острова - нейната столица Халкида. Централната Евия е известна с добре развита инфраструктура, красиви плажове, разнообразие от очарователни ресторанти, традиционни таверни, както и с оживения нощен живот. В южната част на острова - голяма концентрация на курорти, много забележителности, включително и живописните вятърни мелници, древни археологически музеи, тайнствени пещери, омагьосващи езера и много църкви, разпръснати из южната част на острова.
Що се отнася до северната част на Евия, тя със сигурност ще се хареса на тези, които търсят убежище в сянката на зелени дървета, невероятна гледка към морето, планински пейзажи и изумрудени заливи.

Пребиваването ви тук позволява да се насладите на атмосфера на абсолютно спокойствие. В допълнение, този район не се ограничава с почивка само
на Евия, но и дава възможност да изследвате близките острови от архипелага Северни Споради, който се състои от Скиатос, Скопелос и Aлонисос.
 
Важна причина за избора на Евия за закупуване на недвижими имоти е това, че има ненадминати термални минерални извори и първокласни СПА-комплекси, които са получили световно признание като един от 10-те най-добри термални бани в света - Thermae Sylla Spa, където са гостували  Уинстън Чърчил, милиардера Аристотел Онасис, холивудски и оперни  звезди  - Омар Шариф, Грета Гарбо, Мария Калас и др.

Купувайки имот в Евия, можете не само да получите възможност да се отпуснете на великолепните плажове на острова, но също така и да посетите  възхитителната част на континентална Гърция, най-важната от която, разбира се, е перфектната Атина. Можете лесно да отидете до столицата на Гърция, да се разходите по древния квартал Плака, да видите елегантността на града - белия Партенон, да се насладите на прекрасната панорама, която се открива от върха на Акропол, да посетите великолепните музеи и да направите много приятни покупки по време на разходка из търговските улици.


 Друго предимство на закупуване на имот на остров Евия е прекрасният средиземноморски климат, изключително плодородни равнини и морски богатства, които ви позволяват да се насладите на най-прясната гастрономия и топло слънце през цялата година.
Придобиването и изграждането на жилища на Eвия ви дава възможност не само да направите изгодна инвестиция, но и да се насладите  на великолепното очарование на разнообразната островна и континентална Гърция!

Абонамент за бюлетин