Недвижими имоти на остров Евия

Недвижими имоти на остров Евия

Oстров Евия (Евбея) - красива перла в огърлицата на гръцките острови, разположени на северния бряг на Атика в непосредствена близост до континенталната част на Гърция  и от славната столицата Атина. Островът се намира до  Егейското  море и е отделен от сушата с три проливи - Трикерийски, Талактийски и Еврип. В най-тясната си точка  разстоянието до континента е само на 38 метра, което позволява Евия  да бъде отлична платформа за научни изследвания не само на острова, но и на континенталните забележителности на Гърция.
 
Евия - вторият по големина гръцки остров  след Крит, достъпът до който е много лесен. След пристигане в Атина на международното летище "Елефтериос Венизелос"  ви чака още 1.5 часа пътуване по панорамния път, след което просто ще преминете великолепния 600-метров висящ мост , един от най-големите в Европа, и  е от най-ярките забележителности на острова.
 
Придобиване на недвижими имоти в Евия е не само голяма инвестиция, но и чудесна възможност да станете собственик на този рай, където почивката ви ще бъде незабравима и наистина разнообразна. Не е изненадващо, че тази част на Гърция е избрана за техните самите празници , защото тук, както никъде, можете не само да се насладите на великолепието на модерни курорти, но и да прочувствате оригиналността на красивата природа, а също и да се погрижите за вашето здраве,  с лечебни вани на най-известните гръцки топлинни спа.
 
Най-големите  градове на Евия - Каристос, Еретрия, Лимни, Кими, Keрасия и модерен културен център на острова - нейната столица Халкида. Централната  Евия е известна  с добра развита инфраструктура, красиви плажове, разнообразие от очарователни ресторанти, традиционни таверни, както и  с оживения нощен живот. В южната част на острова - голяма концентрация на курорти, много достопримечателности, включително и живописните вятърни мелници,  древни археологически музеи, таинствени пещери, омагьосващи езера и много църкви, разпръснати из южната част на острова.
Що се отнася до северната част на Евия, тя със сигурност ще хареса на тези, които търсят убежище в сянката на зелени дървета,  невероятна гледка към морето, планински пейзажи и изумрудени носове.

Пребиваването  ви тук позволява да се насладите на атмосфера на абсолютно спокойствие. В допълнение, този район не се ограничава с почивка само
на  Евия, но и  дава возможност да изледвате близките острови от архипелага Северни Споради, който представлява  - Скиатос, Скопелос и Aлонисос.
 
Важна причина за избора на Евия за закупуване на недвижими имоти е това че  има ненадминати термални минерални извори и първокласни СПА-комплекси, които са получили световно признание като един от  10-те най-добри термални бани в света - Thermae Sylla Spa, където гостуваха  Уинстън Чърчил, милиардера Аристотел Онасис, холивудски и оперни  звезди  - Омар Шариф, Грета Гарбо, Мария Калас и др.

Купувайки имот в Евия, можете не само да получите възможност да се отпуснете на великолепните  плажове на острова , но също така и да  посетите  възхитителната част на   континенталната  Гърция, най-важната от която, разбира се, е перфектната Атина. Можете лесно да отидете до столицата на Гърция, да се разходите по  древния квартал Плака, да видите  елегантността на града - бялата Партенона, да се насладите на прекрасната панорама, която се открива от върха на Акропол, да посетите великолепните музеи и да направите много приятни покупки по време на шопинга.


 Друго предимство на закупуване на имот на остров Евия е прекрасния  средиземноморски климат, изключително плодородни равнини и морски богатства, които ви позволяват да се насладите на най-прясната  гастрономия и топлото слънце през цялата година.
Придобиването и изграждането на жилища на Eвия  ви дава възможност не само да  направите  изгодна инвестиция, но и да се насладите  на великолепното  очарование
на разнообразната островна  и континентална Гърция!

Абонамент за бюлетин