Недвижими имоти на остров Евия

Недвижими имоти на остров Евия

Oстров Евия (Евбея) е красива перла в огърлицата на гръцките острови, които се намират на северния бряг на Атика. Те са в непосредствена близост до континенталната част на Гърция и до столицата Атина. Остров Евия е обграден от Егейско море и е отделен от сушата с три пролива - Трикерийски, Талактийски и Еврип. В най-тясната си точка разстоянието до континента е само на 38 метра. Това позволява Евия да бъде отлична платформа за научни изследвания както на острова, така и на континенталните забележителности на Гърция.
 
Евия е вторият по големина гръцки остров след Крит. Достъпът до него е много лесен. След пристигане в Атина на международното летище "Елефтериос Венизелос" ви чака още 1.5 часа пътуване по панорамния път. След това ще преминете през великолепния 600-метров висящ мост. Той е един от най-големите в Европа и една от най-ярките забележителности на острова.

Придобиване на недвижими имоти в Евия е не само добра инвестиция, но и чудесна възможност да станете собственик на частица от този рай. Ако искате почивката ви да бъде незабравима и наистина разнообразна тук е подходящото място за покупка на имот.  В Евия ще се насладите на великолепието на модерните курорти и ще почувствате хармонията на красивата природа. Лечебните вани на най-известните гръцки термални бани са прекрасно здравословно допълнение към цялото това удоволствие. 

Недвижими имоти в градовете, разположени на остров Евия

Най-големите градове на Евияса Каристос, Еретрия, Лимни, Кими, Keрасия. Модерният културен център на острова е неговата столица Халкида. Централната Евия е известна с добре развитата си инфраструктура, красивите си плажове, разнообразието от очарователни ресторанти, традиционни таверни и с оживения си нощен живот. В южната част на острова има голяма концентрация на курорти и много забележителности. Там са разположени живописните вятърни мелници, древни археологически музеи, тайнствени пещери, омагьосващи езера и много църкви, разпръснати из южната част на Евия.

Северната част на острова със сигурност ще се хареса на тези, които търсят убежище в сянката на зелени дървета, невероятна гледка към морето, планински пейзажи и изумрудени заливи.

Пребиваването ви тук позволява да се насладите на домашен уют и абсолютно спокойствие. В допълнение, този район не се ограничава с почивка само на Евия. Той дава възможност да изследвате близките острови от архипелага Северни Споради, който се състои от Скиатос, Скопелос и Aлонисос.

Важна причина за избора на Евия за закупуване на недвижими имоти са изключително полезните и рядко срещани термални минерални извори. Първокласните СПА-комплекси на острова са получили световно признание като един от 10-те най-добри термални бани в света. Един от тях е Thermae Sylla Spa. В него са гостували  Уинстън Чърчил, милиардера Аристотел Онасис и холивудските и оперни  звезди Омар Шариф, Грета Гарбо, Мария Калас и др.

Купувайки имот в Евия, получавате възможност да се отпуснете на великолепните плажове на острова и да посетите възхитителната част на континентална Гърция. Най-важната част от нея, разбира се, е привлекателната Атина. Лесният достъп до столицата на Гърция ви дава възможност да се разходите и до древния квартал Плака, да видите елегантността на града - белия Партенон, да се насладите на прекрасната панорама, която се открива от върха на Акропола. Екскурзията в тази част на Гърция ви предразполага да посетите великолепните гръцки музеи и да направите много интересни покупки по време на разходка из търговските улици.

Друго предимство при закупуване на недвижими имоти на остров Евия е прекрасният средиземноморски климат. Тук разнините са изключително плодородни, а морските богатства са  в изобилие. Това ви позволява да се насладите на най-прясната и вкусна средиземноморска храна по всяко време. Топлото слънце през цялата година е допълнителен бонус към целия този рай. 
Придобиването и изграждането на жилища на територията на Eвия ви дава възможност не само да направите изгодна инвестиция, но и да се насладите  на великолепното очарование на разнообразната островна и континентална Гърция!

Абонамент за бюлетин