Недвижими имоти в Източeн Пелопонес

Недвижими имоти в Източeн Пелопонес.

Арголида е източен регион на Пелопонес с административен център в град Нафплио. Той е бил първата столица на Гърция. Съвременен Нафплион е един от най-красивите градове в Европа. На неговата територия се намира еднно от важнте за Гърция морски пристанища.

В тази част на Гърция климатът е много благоприятен и мек. Ето защо Нафлион се нарежда сред най-популярните места за почивка по всяко време на годината. 

Недвижими имоти в Порто Хели

Порто Хели е малък крайбрежен град с население от 1900 жители. Той принадлежи на префектурата на Арголида. По красота, уют и туристическа привлекателност градът по нищо не отстъпва на другите островни курорти на Егейско и Йонийско море. Със своята развита инфраструктура и и интересни за посещение места, тази част на Гърция е известна като "гръцката Ривиера". Порто Хели е популярна дестинация за почивка сред много видни представители на международния елит и шоу бизнес. Пред този лукс не можаха да устоят личности като испанската кралица Летисия и известния футболист Кристиано Роналдо. 

Недвижими имоти в Спецес

Само на 20 минути път по море от Порто Хели се намира островът Спецес. Това място е известно с най-различни модни ресторанти, барове и нощни клубове. В тях често може да срещнете много известни личности. Собствениците на луксозни яхти и тези, които все още не са се обзавели със собствени недвижими имоти в тази част на Гърция, предпочитат да остават тук в хотела с вековна история Poseidonion Hotel.

Недвижими имоти в село Килада
Още едно от местата, което препоръчваме да посетите е Килада. Живописното село е на около 10 км от Порто Хели. То се намира на брега на Арголическия залив и е известно със своите отлични рибни ястия. Интересното в тези ястия е, че рибата за тях се доставя с риболовни кораби от Средиземното море всеки ден.

Недалеч от Порто Хели се намира и един интересен малък залив с крайбрежна зона. Той носи името Верунда. Предполага се, че то идва от берберските пирати, които го използвали като убежище от преследвачите и от природни бедствия. Местните твърдят, че водата в тази област е особена и притежава силни лечебни свойства.

 

Недвижими имоти в източната част на Пелопонес

Ако решите да закупите имот в източната част на Пелопонес не се учудвайте, ако сред съседите ви се окаже някоя световноизвестна звезда. Много от тях са толкова влюбени в тази част на Гърция и са се обзавели със собствени жилища тук. Сред тях са Том Ханкс, който наскоро си купи къща в Патмос, в непосредствена близост до Джулия Робъртс.  Шон Конъри също е сред поитателите на Порто Хели.  Роуън Аткинсън пък е влюбен в остров Андрос. Списъкът е безкраен и в него фосурират също Харисън Форд, Брус Уилис, Камерън Диас, Том Круз. Броят на знаменитостите, които планират да си купят къща тук, е още по-голям.  От имот на този бряг се интересуват Ръсел Кроу, Шакира, Сара Джесика Паркър, Анджелина Джоли, Брад Пит, София Вергара, Джони Деп, Голди Хоун и Кърт Ръсел, Кейт Хъдсън, Робърт де Ниро, Джон Траволта, Джерард Бътлър, Леонардо ди Каприо, Джон Бон Джови, Хю Джакман, Майкъл Джордан, Дженифър Лопес, Марк Антъни и много други.

През последните години броят на хотелите в източната част на Пелопонес непрекъснато расте. Това подобрява инфраструктурата и разгръща процеса на активното развитие на този красив район.

Благодарение на GREKODOMимате възможност да придобиете собствено жилище изглед към кристално сини води и живописните гръцки пейзажи в Пелопонес.

Фирмата Grekodom Development притежава собствен офис в Пелопонес. Идвайки в Гърция на опознавателен тур с цел избор и покупка на недвижими имотище получите подкрепа от нашите сътрудници.

Абонамент за бюлетин