New York Times: Солун е сред 52-те места, които си заслужава да посетите през 2016 г.


"Гастрономически рай" - така американският вестник The New York Times характеризира Солун, като включва северната столица на Гърция в списък с 52 места в света, които си заслужава да посетите през 2016 г.

В публикацията на сайта, вестника посочва изобилието от нови ресторанти, които са отворени във вторият по големина гръцки град, който предлага евтини, но много вкусни варианти от ястия, съчетаващи традиционна гръцка, славянска и османска кухня с модерна кулинария. Авторът на статията конкретизира 3 ресторанта: традиционният "Сембирко", "Roots" който експериментира с вегетарианска кухня, и кафене Estrella, известно със своите сладкиши.

Не оставяйте без внимание американския вестник и динамиката на града, която се подкрепя благодарение на "активното студентско население и кмета".

Заслужава си да се отбележи, че през 2014 г. в списъка на New York Times, е била включена Атина - като столица, която насърчава развитието на културата в условия на криза.

Абонамент за бюлетин