Топ 10 острова според британския вестник "Телеграф"

Крит и Корфу са сред 10-те най-добри острова за почивка в Европа, според британския вестник Телеграф.

Крит, както казват в "Телеграф", е центърът на цялата държава. Островът има нежен климат и дълъг летен сезон. На северното си крайбрежие плажовете са предимно дълги и пясъчни, докато от другата страна на острова се намират малки и добре изолирани плажове.
За тези които се интересуват не само от плажове, има много други интересни и прекрасни места по острова, от добре запазените църкви от 14-ти и 15-ти век, до руини на Миноански дворци и градове, както и страхотни възможности за хайкинг и много други екстремни спортове.


Относно Корфу, както коментират в изданието, " Той е един от най-зелените гръцки острови ! Благодарение на обилният пролетно есенен дъжд от Септември до Май, хиляди маслинови дръвчета, радват окото със своите прекрасни цветове. Това е едно от най-спокойните места, страничещи от масовият туризъм !"


Основните туристически курорти са съсредоточени около крайбрежията и ако отидете към средата на острова, ще си помислите, че сте на съвсем различен остров, дори в различна ера.В отделни части на Корфу, се празнуват ежегодно панагериците, традиционни църковни празници. Обърнете внимание на плакатите закачени по маслиновите дръвчета и помнете, че преди осем часът вечерта, не трябва да започват пиршествата.
Пълен списък на вестник " Телеграф "
1. Сардиня
2. Сицилия
3. Майорка
4. Крит
5. Ибиза
6. Лансароте
7. Корфу
8. Тенерифе
9. Менорка
10. Малта

Абонамент за бюлетин