The Telegraph: Куфонисия и Палеохора сред 10-те скрити перли на Европа за почивка на брега на морето през 2016 г.

Куфонисия и Палеохора (Крит) са включени в топ-10 най-добрите неизвестни крайбрежни места в Европа за почивка през 2016 г., в съответствие със скорошна статия в британския The Telegraph. Две гръцки дестинации взеха 4-то и 5-то място, съответно, сред други дестинации от Франция, Италия, Хърватия и Испания.

Тези дестинации, както отбелязва изданието, осигуряват уединение, спокойствие и простота, и са подходящи за тези, които искат да избегнат тълпите и шумният нощен живот, но мечтаят да се насладят на местната култура и всекидневния живот.

По-специално, на островите, Куфонисия казва: "Идете до Куфонисия, за да се насладите на пясъчните плажове, слънцето и морето, напомнящи на стара и забравена Гърция от 60-те години. Там често почиват жителите на Атина, които търсят автентично място близо до морето, на разумни цени.

Изгубени сред цикладските острови Наксос и Аморгос, Куфонисия се състои от два малки острова, Ано Куфониси и Като Куфониси, разделени от пролив. Като (долен) Куфониси е необитаем, а в същото време Ано (горен) Куфониси с неговите бели цикладски домове е обитаем. 366 жители на острова основно се занимават с риболов - казват, че лодките на острова са повече от хората. Освен това, тук не се виждат често автомобили, местните жители се придвижват с помощта на велосипед или пеша.

Целият остров може да се обиколи за един ден. На прекрасния плаж Пори с кадифен бял пясък и тюркоазни води има бар, където се сервират студени напитки и леки закуски.

Друга гръцка дестинация, спомената в британския вестник е Палеохора (Крит). "Приморското селище Палеохора е с гледка към Ливийско море" - споменава се в публикацията, "разположено е на 77 км южно от град Ханя и особено известно сред гърците, избиращи автентични дестинации... Основният плаж - Пахия Амос е красив пясъчен плаж с дължина 1,5 мили с чадъри и шезлонги. В допълнение - има по уединени места за къпане, сред които са чакълестия плаж Гиалискари, който през 70-те години е предпочитан от хипита и пясъчния плаж Грамено. От Палеохора можете да се отправите по море до Елафониси, или до плажовете Агия Румели и Суя. Любителите на алтернативите предлагат поход през скалист пролом до село Анидри (3 мили), където можете да хапнете в традиционна таверна".

Абонамент за бюлетин