5 малко известни гръцки острова, който задължително трябва да посетите

Екскурзията до Гърция е непълноценна без да посетите Санторини. Белите скали и къщите със сини куполи трябва да се видят поне веднъж в живота, но както знаете това води до нарастване на популярността сред тълпите от туристи. Има много други гръцки острови които не са по-малко зашеметяващи и предлагат автентичен гръцки опит. Според сайта EscapeHere, който предлага на своите потребители туристически дестинации по цял свят, Евия, Карпатос, Закинтос, Тасос и Наксос са сред най-красивите и недооценени острови в Гърция.

Наксос - Гръцката музика остава една от най-автентичните в Европа в продължение на много векове. Ако искате да придобиете незабравим музикален опит, определено трябва да посетите Наксос, който е известен със своите музикални традиции. Въпреки, че този цикладски остров разполага с красиви плажове и богата история, музиката му заема специално място. Tук ви очакват многобройни вечери с жива традиционна музика.

Тасос. Подходящ е за тези които не мечтаят само за почивка на плажа. Това място предлага много възможности за активна почивка на свеж въздух през цялата година, включително гмуркане, планинско колоездене и други. Спиращите дъха пейзажи, природната красота и културата на острова са места които не трябва да пропускате.

Закинтос. Тези които не са безразлични към въпросите свързани с oпазването на околната среда, могат да станат доброволци в проекта за защита на морските костенурки. Също така островът е идеално подходящ за спокойна почивка и за любителите на подводното плуване.

Карпатос.  Ако търсите традиции и история, Карпатос е вашият остров. Неговите жители все още носят традиционни дрехи и живеят в традиционни къщи. Островът има богата архитектурна история и уникални планински пейзажи.

Евия. Вторият по големина (след Крит) гръцки остров е любима дестинация на атиняни, има много възможности за почивка и голям брой архитектурни паметници. През летните месеци острова който е разположен на 80 км от Атина е пълен с гръцки туристи, които умеят добре да прекарват времето си в компанията на чуждестранни туристи, отбелязва изданието. И разбира се можете да стоите и да гледате над "бурните" и мистериозни води на пролива Еврипа, как течението им постоянно се променя. 

Абонамент за бюлетин