TEMES Group Holding ще участва в проекта „Хелиникон“

Изграждането на два хотелски комплекса в района на старото гръцко летище в Атина ще струва над 300 милиона евро.
Фамилия Константакопулос, която е собственик на холдинга TEMES Group Holding, възнамерява да материализира този план. Най-големият гръцки предприемач наскоро закупи най-големите пакети от акции на двете компании, които първоначално планираха да построят хотелите. TEMES Group Holding притежава 70% от акциите.

Освен двата хотелски комплекса, в района на старото летище, ще бъде изграден и търговски център „Марина“, но името на фирмата-изпълнител, която ще материализира този проект, тепърва ще бъде обявено. Известно е, че партньор на TEMES е Lamda Company, която държи 30% от акциите на двете строителни компании.

Изпълнителният директор на TEMES Ахилеас Константакопулос заяви, че новият проект е преходен за компанията, тъй като е стъпка към ерата на модерните технологични конструкции. Според него компанията TEMES преди това се е опитвала да включи най-добрите практики в строителството на хотели и жилищни сгради, благодарение на което туристическата индустрия в Гърция е получила тласък към развитие.

„Хелиникон“ обаче е специален проект, тъй като неговата мисия е не само изграждането на петзвездни хотели, но и създаването на цяла зона с развита инфраструктура, която отговаря на съвременните изисквания за отдих и безопасност на околната среда.

Изпълнителният директор на Lamda Company, Одисеяс Атанасиу, потвърди, че до момента в Гърция не е имало проект, подобен на „Хелиникон“. Той разкри конкретни подробности за строителството, като каза, че на плажа ще има яхтен клуб, както и търговска зона с бутици, ресторанти и развлекателни заведения. По думите му, в момента архитектите работят по тази част от проекта.

Като цяло развитието на района на бившето летище в Атина ще продължи приблизително 5 години. Краен срок за завършване на комплекс „Хелиникон“ не е обявен, но е известно, че строежът му е само първата стъпка към създаването на така наречената „Атинска Ривиера“. Изграждането на елитен, екологично чист район с парк от 1000 хектара е проектиран преди повече от 20 години, но едва сега е възможно благодарение на TEMES Group Holding. След приключване на благоустройството на района и изграждането на жилищния комплекс, броят на жителите на община Елинико-Аргируполи ще бъде увеличен с приблизително 25 хиляди души.


Източник: thehellinikon.com

Абонамент за бюлетин