Недвижими имоти на Атон

Недвижими имоти на Атон

Атон е един от най-необичайните гръцки полуострови и e част на полуостров Халкидики. На територията му се разполага уникална автономна монашеска държава Свети Атон. За безплатно посещение и туризъм са достъпни само няколко курорта в началото на полуострова: Урануполи, Иеррисос, Неа Родеа.

Климата на Атон е много приятен, с горещо сухо лято и мека дъждовна зима. Полуостровът е надарен с изключителна красота и живописна природа. Почти целия е покрит със зелени горички, градини и храсти. Над монашеската държава се издига огромна планина Атон, с надморска височина 2033 м., изглежда така, сякаш достига до небето и по склоновете са опънати гъсти смърчови гори, които създават невероятна картина, нарисувана от природата.

Според легендите, гръцкият владетел Константин Велики, иска да построи на Атон нова столица на империята си.  Епископът Марк отива при него и казва, че Атон е бил избран и благословен от самата Дева Мария. Като чува това, царят не само се отказва от идеите си, но е издигнал в Атон три храма на Света Богородица, които стоят няколко века. Сега в близост до местата, където са легендарните храмове се намират действащи православни манастири.

Достъпна за придобиване недвижимост на Атон се намира в близост до курортите, в частност, повечето обекти са разположени  в Уранополи - най-големия град на полуострова и основното пристанище на полуостров Атон.

Невероятна природа, разнообразния релеф и благоприятния климат на планината Атон, предразполага към уединен и безгрижен живот. Тук няма голям брой туристи - те основно предпочитат другите два „ръкава” на Халкидики - Ситония и Касандра. Цените на имотите и гастрономията тук са също много по-ниски. Животът на Атон е подходящ за семейства или хора, които не обичат шумни партита и нощни заведения, а предпочитат спокойствие и романтика.

На Атон  има за купуване доста земя. Получаване на разрешително за строеж няма да представлява голема трудност,  гръцкото правителство е много съвестно в това отношение. Също така се продават много апартаменти, вили и къщи, с прекрасна панорамна гледка към Егейското море, на кратко разстояние от основните туристически места на полуострова.
Ако вие обмисляте покупка на търговски имот, тогава със сигурност ще ви заинтересува бизнес собствеността на Атон, която представлява сгради, готови за преустройство в ресторант или кафене, както и вече въведени в експлоатация хотелски комплекси и апартаменти.

Абонамент за бюлетин