Най-атрактивните райони на Кипър за инвестиции в недвижими имоти

Кипър е третият по големина остров в Средиземно море с общо население от около 1 милион. Островът е спечелил любовта на туристите и имигрантите с мекия си климат, чистите си плажове с бял пясък и чиста вода, както и безопасността и комфорта.
 
Информация за Кипър:
 
 
Икономика
  • От 2008 г. Кипър потстъпи в еврозоната и замени кипърската лира с евро.
  • Що се отнася до БВП, островът изпреварва Италия.
  • Страната е член на ООН, на Европейския съвет и много други международни организации.
Качество на живот
  • Няма домове за стари хора, сиропиталища, просяци и бездомници.
  • Почти всички кипърци говорят английски и много от тях руски.
  • Според изчисленията има 750 коли на 1000 жители - което е най-доброто съотношение в света.
Образование
  • Островът има една от най-добрите системи за средно образование в цялото Средиземноморие.
  • Висшето образование се основава на британския модел, но същевременно е много по-евтино от Обединеното кралство.
  • В страната има 9 висши учебни заведения: 3 държавни и 6 частни.
Климат и екология:
  • Кипър има приблизително 320 слънчеви дни и дори през ноември някой може да плува в морето.
  • През зимата в планините има достатъчно сняг за ски.
  • Няма големи промишлени предприятия, които замърсяват околната среда.
Развлечения и разглеждане на забележителности
  • Град Пафос като цяло е паметник на световното наследство на ЮНЕСКО.
  • Повече от 55 плажа на страната са наградени със „Син флаг“ от Институцията за екологично образование за пълно съответствие с екологичните изисквания.
  • Островът предлага всякакви забавления : морски дейности, голф, конна езда, скачане, колоездене, тенис, ски, морски круизи, културни дейности, уелнес програми, екскурзии и много други.
Високият жизнен стандарт в Кипър привлича не само голям брой туристи и имигранти, както и инвеститори, които желаят да инвестират по изгоден начин. Целите на предложената инвестиция могат да се различават: закупуване на имот за самостоятелно пребиваване по време на почивка на острова и отдаване под наем през останалата част от годината като пасивен доход. Или, като алтернатива, закупуване на търговски имоти и студентски апартаменти.
 
Най-атрактивните райони на Кипър за инвестиция в имоти са големите градове: Лимасол, Пафос, Ларнака, Никозия, Амохостос.
 
Лимасол
Това е не само най-големият град на островния бряг, но и туристически център, бизнес столица, пристанище и курорт. Поради този факт цените в града и за имотите са малко по-високи от другите части на страната.
В многоетажните сгради на Лимасол можете да намерите луксозни апартаменти, които привличат инвеститори от цял свят. Според кипърските данни, всяко година има ръст на броя сделки в града. Следователно, преди намаляването с 31% в сравнение с 2019 г., през първия триместър на 2020 г. бяха извършени 548 сделки за покупко-продажба.
 
Оферти в Лимасол

 
Пафос
Най-посещаваният град в Кипър. Пазарът на недвижим имоти в Пафос има предложения, които отговарят на всеки бюджет. Можете да закупите вила на плажа или евтини апартаменти. Доходността на местните имоти се влияе положително от международното летище, местния парк и най-добрия голф курорт в Европа, който се намира в непосредствена близост до града.
Тази година Пафос надхвърли броя на сделките с имоти на Лимасол, подписани от чуждестранни жители. Въпреки факта, че през първото тримесечие на 2020 г. са закупени 261 имота, 92 от тях са закупени от граждани извън ЕС (за разлика от 86 в Лимасол).
 
Оферти в Пафос:

 
Ларнака
Това е третият по големина град в Кипър, бизнес и туристически център. Покупката на апартамент или друг имот в този град е добра инвестиция. В южната част на Ларнака се намират популярният плаж Макензи, международното летище и „Алики“ - соленото езеро на Ларнака. В предградията на града се намира първият британски университет в Кипър UCLan Cyprus и частната Американска академия Ларнака.
Пазарът на имоти в Ларнака не може да се сравни с Пафос и Лимасол, той се състои предимно от апартаменти и хотелски единици. Възможностите за луксозни резиденции са малко, но има динамика поради изграждането на ново пристанище с хотели, ресторанти, търговски центрове.
 
Оферти в Ларнака:

 
Никозия
Столицата и административният център, в който се намират правителството и други държавни институции. Градът е далеч от плажовете, поради което не е толкова популярен сред туристите и инвеститорите.
Столицата обаче е образователният център, което поражда нуждата от търговски имоти, апартаменти за студенти и апартаменти под наем.
 
Оферти в Никозия:

 
Амохостос
Въпреки че температурата на водата през зимата е около 15-17 ° C, а местните плажове и инфраструктура са приятни за туристите, Амохостос се счита за сезонен курорт. Следователно покупката на имот в района може да се обмисли за летни ваканции или краткосрочни наеми през цялата година.
 
Оферти в Амохостос:
 
 
Като цяло, през 2020 г. стана ясно, че дистанционната работа е възможна от всяка точка на света. След подобряване на ситуацията по света се очаква голям интерес към пътувания и покупки на имоти в чужбина. Топлият, красив и слънчев Кипър несъмнено ще се възползва както от инвестиционното търсене под формата на покупки на имоти на острова, така и от туризма.

Абонамент за бюлетин