Първо гръцко летище на вода в Халкидики

Първото водно летище в Гърция беше одобрено в Канистро на Касандра. Одобрението е дадено от Генералния щаб на флота в сътрудничество с Гръцката администрация за гражданска авиация и военноморското министерство. „Med Sea Health S.A.“ предприе значителна бизнес инициатива, изграждането на водно поле в термален спа курорт Miraggio 5 *.

Към материализирането на одобрението на водното поле за спонсор е избран „Hellenic Waterways”, който е първата компания, работеща в областта на водните пътища.

В рамките на одобреното водно поле, съгласно разпоредбите на L. 4663/20, се допускат до шест двойки полети (кацане и излитане на вода) на компания Water Airline. Полетите могат да се извършват от лицензирани водни летища и / или сухопътни летища (с използване на амфибийни водни самолети).

Главният изпълнителен директор на „Med Sea Health S.A.“ Александрос Джанакидис спомена „Много се радвам, защото с това одобрение се осъществи мечта за целия регион на Халкидики“. От тази година хотел Miraggio ще бъде първата входна порта, поставяща ориентир за гръцкия туризъм като цяло.

Гърция, с огромното си крайбрежие и красиви плажове, има не по-малко от други страни, например Малдивите, които започват да използват водни самолети в обществения си транспорт още преди много години. Дестинация като Халкидики ще бъде лесно достъпна, докато посетителите ще имат възможност да се отбият до гръцки остров, за няколко допълнителни почивки или обратно.

Освен известните острови в Егейско море и столицата, всеки, който мечтае да посети Гърция, ще може да посети по-малко популярни, но също толкова красиви дестинации и да опита от автентичното гръцко гостоприемство.

От друга страна, председателят на “Hellenic Waterways”, г-н Тасос Гковас, спомена, че „Одобряването на първото водно поле е значителен напредък, тъй като това ще представлява„ пилот “за одобрението на мрежа от водни полета в стратегически места, които привличат туристи.
Чрез водните полета ще бъде осигурен директен достъп до туристически курорти, заедно с красиви, но не лесно достъпни плажове, известни крайбрежни зони и зони в близост до езера, курорти за круизни пътувания и др.
Този напредък води до създаването на нов пазар, който ще доразвие висококачествен туризъм с включени всички предимства ”, както заключи г-н Гковас.

Абонамент за бюлетин