Атрактивни недвижими имоти в Кавала – сърцето на източна Македония

Атрактивни недвижими имоти в Кавала сърцето на източна Македония

Кавала (наричан в древността Неаполис) е един от най-големите градове, разположени на живописното крайбрежие на Егейско море. Уютните домове на жителите му са изградени така, че от птичи поглед напомнят на огромен амфитеатър, чийто очертания нежно се допълват от морската синева. Самобитната култура, изящната архитектура и богатата на вкусове и аромати гръцка кухня са трите основни „магнита“, привличащи туристи и инвеститори от различни точки на света.

Градът има важно икономическо значение - тук се намират големи търговски центрове, традиционни занаятчийници, тютюневи складове, таверни, фабрики и елитни бутици. Всичко това хармонично се съчетава с автентични калдъръмени улички, естетични мраморни здания, цветарници с ярки рози и орхидеи, приятни православни храмове и старинни музеи. Един от главните акценти на града е легендарната византийска крепост.

Недвижима собственост в Кавала -изгодна инвестиция в туристическия бизнес

Покупката на недвижими имоти в района е отлична възможност за инвестиране в доходоносния туристически бизнес. Плажовете на Кавала (Рапсани, Батис, Каламица, Перигали, Амолофи) са отличени за своята чистота и комфортни условия за летовниците с престижния еко сертификат на ЕС – „Син флаг“.

Търговската недвижимост тук предоставя възможност за бърза възращаемост на вложените средства и изграждане на доходен туристически бизнес. Имотните инвестиции в Кавала изпъкват с редица съществени предимства:

  • достъпност натърговски обекти иобекти от премиумклас;

  • развита инфраструктура и наличие на съвременна технологична поддръжка;

  • лоялност от страна на гръцката държава към чуждестранните инвеститори;

  • възможност за създаване на бизнес в развит туристически район;

  • изгодни цени, както на терени, така и на готови имоти;

  • относително лесна възвращаемост на вложените средства.

Търговската недвижимост в Кавала се отличава с висока степен на ликвидност. Ако желаете да закупите апартамент, вила или хотел с цел стартиране на туристически бизнес, то градът е идеален избор – на разположение са всички условия за успешно организиране, установяване и развитие на този тип начинания.

Жилищни имоти в Кавала –оформяне на разрешение за пребиваване и избор на мечтания дом

Кавала е основен избор на голяма част от туристите, за които Гърция е предпочитана ваканционна дестинация и които желаят да закупят имотЯрко впечатление създава главната крайбрежна улица, обагрена вечер от игривите светлини на стотици фенери и неонови надписи. Именно от тук водят началото си всички градски улици. Като тънки ручейчета те се разпростират на различни страни, всяка улица – в своя отделна посока.

Знаменитата латинска сентенция гласи, че всички пътища водят до Рим. А колоритната гръцка действителност в Кавала показва, че всички пътища водят към планината Символос. Напред и нагоре към самия ѝ връх, увенчан с удивитена византийска крепост .

Именно автентичната атмосфера, еклектиката на местните улици и сгради очароват най-силно гостите на града, желаещи да закупят апартамент, вила или мезонет. Изключително богатата културна програма няма да Ви бъде скучна нито след една година, нито след десет. Купете частичка от Гърция и се насладете на прекрасната култура и традиции на една от най-впечатляващите европейски държави!

За граждани на страни, които не са част от ЕС, гръцкото недвижимо имущество е удобен начин за получаване на мултивиза. Тя дава право на собственика на имота да пребивава на територията на страната 180 дни в годината. Ако стойността на придобития имот е по-голяма от 250.000 евро, то неговия собственик може да оформи разрешение за пребиваване по опростена схема. В този случай 5-годишно разрешение получават децата и родителите на собствениците на гръцки имоти.

Получавайки 5-годишно разрешение за пребиваване, Вие едновременно получавате възможността да живеете целогодишно на територията на страната, да закупите автомобил с гръцка регистрация, свободно да пътувате в Европа, да запишете своите деца в най-добрите училища и ВУЗ-ове както в Гърция, така и във всяка друга държава-членка на ЕС.

Собственият дом – къща, вила, апартамент или мезонет в гръцкия град Кавала ще открие пред Вас многобройни възможности. Ако не планирате да живеете постоянно на територията на южната ни съседка, можете да отдавате имота си под наем и да получавате стабилен доход в евро.

Сътрудниците на компания Grekodom Development ще Ви помогнат да изберете именно този недвижим имот, който ще бъде Вашият личен Рай край морето. А ако желаете да закупите търговска недвижимост, за да развиете свой бизнес в сферата на туризма, нашите специалисти ще Ви помогнат да оформите доходен бизнес план, да сведете до минимум рисковете и да се ориентирате свободно в данъчното облагане.

Абонамент за бюлетин