Музеят на Акропола е сред 20-те най-добри музеи в света

По случай Международния ден на музеите и галериите, отбелязван на 18 май, редакторският екип на популярното онлайн издание за архитектура ArchDaily състави списък с 20-те водещи музеи в света. Сред тях са световно известни музеи като Музеят на Акропола и MAXXI (Националният музей на изкуствата на XXI век в Рим), както и по-малко познати музеи, които се отличават със своеобразна архитектура - Музеят на средновековен Стокхолм, Природонаучният музей в Юта, Muritzeum (Германия) и други.

Редакторите на изданието оценяват не само безценните археологически съкровища, представени в Музея на Акропола, но и изчистеният и лаконичен дизайн на сградата, изразен в математическата и концептуална яснота на Древна Елада. Не е пренебрегнато и удачното местоположение на музея. Разположен на триста метра от Партенона, в историческия район Макрияни, музеят сякаш се намира в собствено естествено пространство. От горния му етаж се открива впечатляващ панорамен изглед към Акропола и съвременната Атина. Пешеходната улица "Дионисий Ареопагит" съединява музея с Акропола и други значими археологически паметници на гръцката столица.

Водещият туроператор за Гърция - компания "Музенидис Травъл" предлага множество интересни и разнообразни варианти за почивка в Гърция и нейната столица Атина. Ще имате възможността да се насладите на вдъхновяващите културни паметници и забележителности на града, отсядайки в  най-добрите хотели от всички категории.

Абонамент за бюлетин