От 1 юни българите и сърбите ще пътуват до Гърция без 14-дневна карантина

От 1 юни 2020 г. гражданите на България и Сърбия ще могат да пътуват до Гърция, без да се налага да бъдат под 14-дневна карантина. Това заявиха премиерът на България Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич, след онлайн срещата си с гръцкия лидер.

На границата всеки турист ще трябва да попълни декларация, в която да посочи своя телефонен номер и какво знае за епидемичната ситуация, както и че няма симптоми и че пътува на свой риск.

Сръбският президент Александър Вучич, гръцките премиери Кириакос Мицотакис, румънският премиер Людовик Орбан и българският премиер Бойко Борисов обсъдиха мерки за улесняване на пътуването на техните граждани в рамките на пандемията COVID-19. Целта е да се създадат условия за пътуване и да се възстанови туризма между гражданите на четирите страни, без да се налага 14-дневна карантина, но в същото време, в съответствие с всички хигиенни изисквания за безопасност и ограничаване на коронавируса.

Във видеоконференцията участваха и министрите на външните и вътрешните работи, здравеопазването, транспорта и туризма на четирите страни.

source: https://www.economic.bg/

Абонамент за бюлетин