Инвестиции в Никити, Ситония, Халкидики. Ползи и характеристики

Недвижимите имоти в Гърция стават все по-популярни като отлична инвестиция. Полуостров Халкидики е много привлекателен от тази гледна точка, тъй като е считан за една от най-добрите части на страната.

Популярност

Който се интересува от закупуване на недвижим имот в Халкидики, е привлечен от Ситония. Това е вторият полуостров, разположен в южната част на Халкидики. Забележителен е със своята спокойна атмосфера. Имоти тук купуват хора, които предпочитат хармоничен начин на живот и спокойствие. Този район има огромни територии с девствена природа.

Никити заслужава специално внимание. То е популярно курортното селище, разположено на 37 км от Неа Мудания и на 90 км от летището в Солун. Основният плаж на този курорт е с плажна ивица дълга 4 км и широка 10-15 м. Морето почти винаги е спокойно. Лесният достъп до морето заслужава специално споменаване. Този плаж е идеално място за семейна почивка.

Никити разполага с всички необходими условия за временно и постоянно пребиваване. В селището има магазини, ресторанти, таверни, развлекателни зони, аптеки. В Никити има и клонове на много банки и пристанище (110 паркоместа). Отличният въздух е допълнително предимство. Селището е заобиколено от иглолистни гори и море, което позволява на туристите и местните жители да се насладят на този специален климат.
Никити е голямо населено място с 2500 постоянни жители. В старата част на селото местните жители са заети предимно в селскостопанския сектор. Крайбрежната зона е съсредоточена изцяло върху туристическия сектор и осигуряването комфорта на всички гости на курорта.

Привличане на инвестиции

Хората, които търсят да купят недвижим имоти в Гърция, често избират крайбрежната част на Никити. Тук можете да намерите голямо разнообразие от апартаменти и къщи на вторичния и първичния пазар. Това е едно от малкото места, към днешна дата, където е възможна опцията за закупуване на недвижим имот директно от инвеститора. Например един от проектите, който в момента се строи в Никити, е комплекса Bomo Nikiti Apartments.
През последните години цените на имотите в Никити са се повишили почти с 20%. Този ръст продължава, въпреки че в много части на Гърция той е спрял. Ситуацията се дължи на факта, че търсенето на недвижими имоти в Никити надвишава предлагането. Това се отнася конкретно за апартаменти с цени до 100 000 евро.

Цените на жилищата за кв.м. в Никити варират между 1250-2500 евро. В някои случаи цената може да е по-висока. Ето защо тук можете да намерите както достъпни, така и скъпи имоти. Цените на имотите се влияят значително от разстоянието от морето.

Голяма част от инвестиции на полуостров Халкидики са свързани с имоти в Никити. Увеличението на цените на жилищата в тази област води до увеличение на капитала. Услугите за дългосрочно отдаване под наем и активното участие на Гърция в схемата Golden Visa играят съществена роля тук. Това доведе до активиране на чуждестранни инвеститори, чийто брой продължава да се увеличава.

Важно е да се отбележи, че в момента Никити е селото, в което са издадени повечето разрешителни за строеж. В същото време темпото на подобни проекти продължава да расте.

Предимства

Инвестициите в Никити имат значителни предимства като:

  • Голямо разнообразие от недвижими имоти
  • Възможност за закупуване на имот ново строителство директно от изпълнителя
  • Голяма популярност на курорта
  • Отличен климат
  • Отлична инфраструктура
  • Всички необходими условия за забавление
  • Топло море, идеална възможност за водни спортове
  • Чисти плажове, наградени със синьо знаме на ЕС
  • Отлични условия за семейна почивка
  • Лесен достъп до Солун
  • Комфортно предвижване на полуострова
  • Бързо развитие на района

Покупката на имот в Никити е печеливша инвестиция. Можете да закупите жилища в селището както за инвестиции, така и за лично ползване, било то през летния сезон или целогодишно. За да намерите подходящия имот в Никити, свържете се със специалистите на Grekodom Development.

ВСИЧКИ ОФЕРТИ В СИТОНИЯ, ХАЛКИДИКИ

Абонамент за бюлетин