Три дни в карантина за всички, които влизат в Гърция | Други промени

Официалният представител на гръцкото правителство Стелиос Пецас, заедно с министъра на развитието и инвестициите Адонис Георгиадис, споменаха промените в работата на отделни отрасли в страната по време на новогодишния празничен период. Облекчаването на мерките за социално дистанциране се очаква в различни сектори.

Значително облекчение на карантинните мерки ще бъде в сила за всички, които влизат в Гърция от чужбина, от 21 декември 2020 г. до 7 януари 2021 г. За тях карантинният период по време на празниците ще бъде намален от десет на три дни.

Ограничението за движение през нощта ще бъде намалено. От 13 декември до 7 януари ограничението ще бъде в сила от 10 през нощта (вместо от 9) до 5 сутринта. В същото време за гърците SMS-ът продължава да бъде задължение при необходимост от излизане извън дома. Куриерските служби вече не могат да се справят с натоварването. От тази гледна точка от 13 декември до 7 януари системата „Click Away “ ще бъде в сила за доставката на продукти.

Книжарниците в Гърция ще бъдат отворени от 14 декември. Трябва да се приложат мерки за безопасност: магазините с площ по-малка от 100 квадратни метра ще приемат до 4 клиента или един човек на 15 квадратни метра, когато става въпрос за магазини с по-голяма площ.

Фризьорите приемат посетители от 14 декември от 7 до 21 часа. В допълнение, само четири работни места могат да работят в салона, а фризьорите и техните клиенти трябва да спазват социална дистанция.

На Коледа и Теофания (съответно 25 декември и 6 януари) църквите ще бъдат отворени. В местните църкви ще важи ограничение: девет енориаши в местните храмове. Катедралите ще приемат до 25 души едновременно.

Що се отнася до магазините за дребно, спирането на експлоатацията ще продължи.

Припомняме, че през ноември 2020 г. гръцкото правителство взе решението за строга карантина. Това се дължи на бързото увеличаване на случаите на корона вирус. Строгите ограничителни мерки бяха ефективни - през декември броят на случаите започна да намалява.

За периода от 11 ноември до 11 декември на текущата година, новите случаи на корона вируси са намалели от 2751 на 1395, т.е. почти два пъти.

Ако имате нужда от допълнително информация, не се колебайте да се свържете с мен!

Абонамент за бюлетин