Grekodom Development ще участва в проекта Elliniko

Grekodom Development A.E, опирайки се на дългогодишния си опит в продажбите и строителството на недвижими имоти в Гърция и Кипър, има удоволствието да информира своите клиенти и партньори, че компанията ще участва в най-големия инвестиционен проект на Elliniko в Атина.

Мегапроектът Elliniko предоставя възможности за много инвеститори. Grekodom Development ще е един от тях. Заедно с своите партньори, компанията ще участва в този мащабен проект. Нашите клиенти ще имат възможност изгодно да закупят изгодни недвижими имоти в този голям проект. Инвестицията в имот част от Elliniko е не само уникална възможност да придобиете собствен дом, но и обещаваща инвестиция в бъдещето. Целта на проекта е цялостното преустройство на 6,2 мил. кв.м. от бившето Метрополитен летище „Елинико“, който ще бъде най-голямата частна инвестиция в Гърция. За страната проектът наистина има голямо символично и икономическо значение. Това предполага, че Гърция оставя след себе си 10-годишната икономическа криза и рецесия. Elliniko символизира началото на нова ера. Реконструкцията на района ще осигури работни места за около 10 000 души. След завършването на проекта и въвеждането му в експлоатация ще бъдат създадени 70 000 работни места.

Elliniko несъмнено е един от най-обсъжданите проекти в Гърция през последните години, като в района на бившето летище се извършват работи дейности за няколко милиарда евро. Инвестициите включват: жилищно строителство, хотелски комплекси, търговски имоти, места за семейни развлечения, музеи, културни центрове, здравни центрове, спортни съоръжения и зони за отдих, бизнес парк за обучения, изследвания и предприемачество, както и пълна реконструкция на съществуващо яхтено пристанище. Инвестициите включват и модернизация на цялата брегова линия, която заедно с парка ще се превърне в най-голямата атракция на проекта.

Проект Elliniko е най-голямата инвестиция в градска инфраструктура в Европа, насочена към вливане на нови инвестиции и прилагането им в областта на туризма, културата, предприемачеството, иновациите и околната среда. Очаква се такава голяма инвестиция да окаже влияние не само върху региона на Атика, но и върху цялата страна.

Освен това се очаква проект Elliniko да допринесе за развитието на град Атина като една от най-важните туристически дестинации в световен мащаб, тъй като проектът включва създаване на нови жилищни райони, архитектурни забележителности, както и тематични туристически съоръжения. Проектът е планиран да привлече повече от 1 милион нови туристи, както и значително да увеличи средната продължителност на престоя и инвестициите от туризъм в района.


Следете за новините на Grekodom, за да сте в крак с последните промени и допълнения по този проект.

Абонамент за бюлетин