Защо Гърция е идеалното място за покупка на недвижими имоти

Човек, безразличен към древната култура, няма да бъде впечатлен от факта, че това е родното място на Платон, Сократ, Перикъл; че при всеки завой на пътя е напълно възможно да се видят руините на древни храмове и градове; че Акрополът се издига над столицата Атина.Това е хубав бонус, но в ежедневието си се нуждаем от нещо съвсем различно. Какво би било това? 

Комфортно време. Красотата на Гърция не оставя никого безразличен. Синьо море с бял пясък, мек средиземноморски климат с 300 слънчеви дни в годината, великолепни пейзажи.
Чудесна околна среда и инфраструктура. Около континентална Гърция има стотици острови, 140 от които са обитавани. Тези, които се нуждаят от спокойствие, имат възможност да се оттеглят на някой от тези острови или в тиха маслинова горичка. Който обича активния начин на живот, може да избере големите градове, сред който столицата Атина.. Бързо и лесно можете да стигнете едната част на страната до другата.
Всеки регион на страната разполага с курортни зони, което е важно за любителите на плажа.


Атракциите на Стара Европа са на разстояние 2-5 часа път с кола, което води до рязко намаляване на разходите за екскурзии.
Голям избор при покупка на недвижими имоти. Във връзка с последните събития в Европа и света се случи ситуация, при която в много райони къщите и апартаментите, както и наемите им, поевтиняха. Това е особено забележимо в някои курортни зони на Гърция.
Лесна регистрация на сделката за покупко-продажба. Регистрацията на придобита собственост в Гърция е процес, който е напълно прозрачен, проверим и регулиран от публичното право, както в Гърция, така и в други страни от Европейския съюз. Препоръчително е да наемете местен адвокат, с чиято помощ процесът по придобиване на недвижими имоти не е никак труден. Трябва също да се отбележи, че поземлените регистри в страната са в перфектно работно състояние, което допълнително опростява процеса на сделката.


Гърция е пълноправен член на ЕС от януари 1981 г. Чрез закупуване на недвижими имоти в тази страна и получаване на разрешение за пребиваване, купувачът се възползва от всички свободи, предоставени на гражданите на ЕС.
Сигурност на пребиваването. Гърция е държава с нисък процент на престъпност. Пенсионерите, които са избрали уединена къща, не трябва да се страхуват от проблеми с имотите си.
Разходите за живот са едни от най-ниските в Европейския съюз, особено по отношение на поддръжката на жилищата.
Манталитетът на местните жители. След като се е установил в Гърция, човек няма да се чувства като изгнаник. Обществеността и дружелюбността на гърците са добре известни.

 

Абонамент за бюлетин