Инвестирането в луксозни недвижими имоти в Кипър сега е по-изгодно от всякога

Инвестирането в луксозни недвижими имоти в Кипър сега е по-изгодно от всякога.На острова тече активно строителство. По време на криза имоти могат да бъдат закупени на доста конкурентни цени. Такива инвестиции помагат за защита на собствения капитал от инфлация. Те са много по-безопасни от инвестициите в недвижими имоти на масовия пазар.

Ако анализираме динамиката на цените на недвижимите имоти на острова през последните 30-35 години, можем да видим, че нито икономическите кризи, нито други „шокове“ на финансовия пазар в страната могат сериозно да повлияят на стойността на луксозните недвижими имоти. Често къщите от луксозен клас са изключително склонни да поевтиняват и бързо да поскъпват. Това прави тези активи по-надеждни.

Важно е обаче купувачът да се ориентира на пазара на недвижими имоти в Кипър, за да може да различи истински елитен клас от обикновен стандарт, пълнен с „маркетингови трикове“.

                                                                                                                                      5  ключови признаци на луксозни недвижими имоти в Кипър

    1. Местоположение. Брокерите в Кипър често се опитват да "размият" основните критерии на центъра. Трябва да обърнете внимание на това, когато разглеждате реклами. Както показва практиката, на острова има основени                      квартали, където могат да бъдат разположени или потенциално да се появят елитни жилища. Границите им се променят много рядко и само леко. Луксозните недвижими имоти са по всякакъв начин край морето. И само първата                   брегова линия на икономически или курортен център. Директният достъп до плажа е добър показател.
    2. Архитектура. Строителните компании, ангажирани с изграждането на недвижими имоти от категория лукс, са внимателни към избора на архитект, опитвайки се да поканят видни специалисти в областта на модерната архитектура
        заразработване на проект. Така например Рикардо Бофил ръководи реализирането на елитен жилищен комплекс в Лимасол. Този архитект, родом от Испания, е известен с реализирането на проекта на Народния театър. Каталония            (Барселона), американският небостъргач "Център Диърборн" (Чикаго), сграда "Шисейдо" (Токио). Той е и автор на сградите - седалище на компаниите "Christian Dior" и "Cartier" във Франция. Елитните жилища никога не се изграждат
        по стандартни проекти. Винаги е нещо изключително, стилно, скъпо и в същото време - модерно, удобно, обмислено до най-малкия детайл.
    3. Брой апартаменти. В луксозните жилища рядко се помещават много апартаменти. Те всъщност се открояват с факта, че няма много апартаменти. Такива недвижими имоти се открояват не с мащаба си, а с комфорта и качеството.            Елитните жилища имат клубен формат. Тук се поддържа поверителността, създава се специално жилищно пространство, предоставя се широк спектър от свързани услуги. В жилищна сграда няма да се сблъскате с проблемите на                липсата на видеонаблюдение или сигурност, липсата на места за паркиране. Не забравяйте, че в тази концепция в Кипър са изградени ограничен брой имоти.
    4. Качество на строителството. Елитните жилища са изградени според принципа - не пестете от качество. Тук се използват само най-добрите строителни и довършителни материали. Строителят няма да намали цената на проекта за          сметка на технологиите. Повечето от къщите в луксозния сегмент са построени по монолитна рамкова технология.
    5. Инфраструктура. Друг важен аспект на луксозните недвижими имоти е високото качество на външната и вътрешната инфраструктура. В непосредствена близост до скъпи къщи ще има магазини, аптеки, спортни зали и медицински          центрове. Вътрешната инфраструктура непременно включва градинска зона, басейни, подземен паркинг, паркинг за гости, денонощна охрана, рецепция, зони за отдих и барбекю и много други.

Купувачите също трябва да разпознават всякакви „капани“. Луксозното настаняване винаги е скъпо. Можете да го закупите на изгодна цена по време на строителната фаза, но и тази цена няма да е ниска. Инвестирайте разумно в Кипър!

Абонамент за бюлетин